עד איזה גיל נוגדני פוליו עוברים בהנקה?

karen47

New member
עד איזה גיל נוגדני פוליו עוברים בהנקה?

רציתי לשאול: אם לי יש מספיק נוגדנים לפוליו - האם זה עובר בהנקה לילדה בת 2.5 (יונקת 3 פעמים ביום)?

תודה,

קרן.

לפי מה שד"ר לנדסמן ענתה בבלוג שלה, לא

"אמהות מניקות יכולות להגן על ילדיהן ממחלות מסוימות אך לא מכולן. ההנקה, למשל, יכולה לעזור נגד המופילוס אינפולאנזה אבל לא נגד פוליו או שעלת. ולראיה – מגיפת שעלת שפוגעת ואף הורגת תינוקות בלי קשר להנקה."

"הנקה לא מעניקה מספיק נוגדנים לתינוק במקרה של פוליו. ההגנה שהוא מקבל מהאם מחזיקה מעמד מספר שבועות לאחר הלידה ולאחר מכן לא קיימת יותר. אם תתחסני עכשיו זה לא יעזור להעלות את רמת החיסוניות של בנך."
http://realitybugs.me/2013/08/05/polio2/

iicרjית

New member
עפ"י משרד הבריאות יש הגנה מהאם המניקה

לפחות בחודשיים הראשונים

איפה? חיפשתי ולא מצאתי, אשמח אם תנחי אותי

זה מה שמצאתי בדף "שאלות ותשובות":
האם יש הנחיות לגבי תינוקות בני פחות מחודשיים?
אין מניעה מלחסן ילדים עם אחים מתחת לגיל חודשיים בבית. חיסון האחים הגדולים ימנע את הדבקתם בנגיף הפוליו הפראי, וכך גם התינוקות יהיו מוגנים. ככלל, התינוקות בעצמם מוגנים במשך חצי השנה הראשונה לחיים בשל העברת נוגדנים אימהיים נגד פוליו דרך השליה במהלך השליש האחרון של ההיריון.
http://www.health.gov.il/Subjects/vaccines/two_drops/Pages/FAQ.aspx
זה גם מה שד"ר לנדסמן כתבה... לא מצאתי שם מידע שהנוגדנים לפוליו עוברים בהנקה.

iicרjית

New member
תקרא בשאלה על אישה בהריון

בכל מקרה בכל התגובות של הרופאים ברשת זו גם התשובה

קראתי, כתוב בדיוק אותו הדבר

האם ניתן לחסן ילדים בבית בו יש נשים בהריון?
יודגש כי ניתן לחסן ילדים בחיסון החי-מוחלש בבית שיש בו נשים בהריון: אין מניעה לחסן ילדים המועמדים לחיסון חי-מוחלש(bOPV) כאשר יש נשים בהריון בבית הן במועד החיסון והן לאחריו.
חיסון האחים הגדולים ימנע את הדבקתם בנגיף הפוליו הפראי, וכך גם הילודים יהיו מוגנים. הילודים בעצמם מוגנים במשך חצי השנה הראשונה לחיים בשל העברת נוגדנים אימהיים נגד פוליו דרך השליה במהלך השליש האחרון של ההיריון.

שוב אותה תשובה, אף מילה על הנקה. גם אני חשבתי שהנקה רלוונטית אבל בדקתי את עצמי שוב ואני לא מוצא לכך מקורות ולכן שאלתי. אני גם לא יודע למה את מתכוונת "בכל התגובות של הרופאים ברשת". גם ד"ר לנדסמן היא רופאה ברשת והיא כתבה במפורש שנוגדנים לפוליו לא עוברים בהנקה. אין לי סיבה לחשוד שהיא המציאה את המידע הזה...

את ענית בפורום תשובה וטענת שהיא "על פי משרד הבריאות", אז אני חוזר ושואל, איפה משרד הבריאות ענה זאת? באיזה מקור של משרד הבריאות מדובר? אני לא מנסה לעקוץ או להתקטנן אלא באמת מצפה שאם ניתנת תשובה על סמך דברים שיצאו (לכאורה) ממשרד הבריאות יהיה להם סימוכין של משרד הבריאות. בתור עורכת דין אני מניח שאת יכולה להבין את חשיבות הדיוק בהבאת דברים בשם אומרם ולא ייחוס דברים למקור שלא אמר אותם.

פולספגן

New member
אז למה אתה לא דייקת וגם כתבת את זה? -

"נוגדנים עוברים מהאם לתינוק דרך חלב האם (כל [URL='http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1934&MessageId=171132654']עוד היא[/URL] מניקה, כמובן)"

נשאלה שאלה "האם ההגנה מהנגיף עוברת בהנקה?" והנה תשובת דר אודי קלינר (הכותב גם בפורום הזה
ואתה משתחווה בפניו
) שהיינו מטעם משרד הבריאות "כן, את מעבירה נוגדנים לילוד הרך והם מגנים עליו במידה טובה (אך לא מושלמת) בשבועות והחודשים הראשונים לחייו".

לשאלה דומה, תשובת עוד נציג מטעם משרד הבריאות (דר ראמי גריפאת) "התינוקת שלך מקבלת ממך נוגדנים נגד פוליו דרך השליה וגם בהנקה (עוד סיבה להניק)"

ואם תרצה, אביא לך עוד נציגים שלהם, כי אני זוכרת עוד, לכן שאלתי היא האם אתה טוען שהם נותנים מידע מוטעה מבלי שבדקו את אמינות דבריהם?
מאלה אתה שאין לך תפקיד רישמי מוצהר ורק מעיר לכולם שלא בודקים לפני שכותבים (כמובן, לך מותר
), אבל הם?

פולספגן

New member
הקישור הרלוונטי של "עוד" מתייחס לראשון -

תשובת עוד נציג מטעם משרד הבריאות (דר ראמי גריפאת)

כי לא ידעתי שאני לא מדייק, חשבתי שזה ככה

כמו נוגדנים אחרים. אני בן אדם ואני יכול לטעות ואין לי בעיה להודות בטעות שלי (בניגוד לאנשים אחרים פה שרק תוקפים אחרים על כך שהם לא מודים, אבל לא מסוגלים לעשות את מה שהם מטיפים לו בעצמם). אני לא רופא ולא נציג של משרד הבריאות ולכן גם חשוב לי תמיד להדגיש את זה (אפילו שאת יורדת עליי בגלל זה, אבל אני חושב שזה חשוב שידעו). אחר כך כשקראתי בבלוג של ד"ר לנדסמן הלכתי לבדוק גם באתר משרד הבריאות וראיתי שגם הם לא מציינים הנקה, ולכן היה לי מוזר שטוענים שזה נאמר על פי משרד הבריאות וניסיתי לברר מה המקור. אם גם רופאים אחרים ציינו את זה כנראה שיש אי בהירות בנושא.

פולספגן

New member
פתאום זה הפך ל"אי בהירות בנושא"?

הרי אף פעם לא תאשים את אותם נציגים בחפיפניקיות

לא פתאום, לאור הנסיבות

ואני אאשים בחפפניקיות מי שאני אמצא לנכון לחשוב שהוא מחפף. אני לא חושב שרופאים שנכנסו וטרחו להקדיש מזמנם לאנשים בפורומים ניסו לחפף. אני חושב שאם הם אכן טעו זה נעשה בתום לב. יותר מזה אין לי כוונה לדון בנושא, מבחינתי הוא מוצה.

פולספגן

New member
ברור ש"מוצה"

קשה לדבר על פגמים של הנציגים שמראים חוסר יידע עצום וזה מחזק את הטענות כנגדם שהם מדקלמים ללא הבנה.

את מתישה. די.

ואני באמת לא רוצה להיכנס לכמות הפעמים שאת הראת בפורומים חוסר ידע עצום ודיקלמת ללא הבנה, שלא לומר העתקת תגובות של אנשים אחרים בלי לתת להם קרדיט.

עניתי על שאלתך, הסברתי את עמדתי, די לחפור.
הניסיון שלך להפוך כל תגובה לחגיגת אד הומינם כלפי אחרים פשוט מגעיל.

למעלה