קראתי, כתוב בדיוק אותו הדבר
האם ניתן לחסן ילדים בבית בו יש נשים בהריון?
יודגש כי ניתן לחסן ילדים בחיסון החי-מוחלש בבית שיש בו נשים בהריון: אין מניעה לחסן ילדים המועמדים לחיסון חי-מוחלש(bOPV) כאשר יש נשים בהריון בבית הן במועד החיסון והן לאחריו.
חיסון האחים הגדולים ימנע את הדבקתם בנגיף הפוליו הפראי, וכך גם הילודים יהיו מוגנים. הילודים בעצמם מוגנים במשך חצי השנה הראשונה לחיים בשל העברת נוגדנים אימהיים נגד פוליו דרך השליה במהלך השליש האחרון של ההיריון.
שוב אותה תשובה, אף מילה על הנקה. גם אני חשבתי שהנקה רלוונטית אבל בדקתי את עצמי שוב ואני לא מוצא לכך מקורות ולכן שאלתי. אני גם לא יודע למה את מתכוונת "בכל התגובות של הרופאים ברשת". גם ד"ר לנדסמן היא רופאה ברשת והיא כתבה במפורש שנוגדנים לפוליו לא עוברים בהנקה. אין לי סיבה לחשוד שהיא המציאה את המידע הזה...
את ענית בפורום תשובה וטענת שהיא "על פי משרד הבריאות", אז אני חוזר ושואל, איפה משרד הבריאות ענה זאת? באיזה מקור של משרד הבריאות מדובר? אני לא מנסה לעקוץ או להתקטנן אלא באמת מצפה שאם ניתנת תשובה על סמך דברים שיצאו (לכאורה) ממשרד הבריאות יהיה להם סימוכין של משרד הבריאות. בתור עורכת דין אני מניח שאת יכולה להבין את חשיבות הדיוק בהבאת דברים בשם אומרם ולא ייחוס דברים למקור שלא אמר אותם.