עד החתונה זה יעבור

תחת גשר

New member
עד החתונה זה יעבור

פעם הייתי שומעת (בעיקר פה בפורום) תלונות על הלחץ חברתי שמופעל בעקבות סטטוס הרווקת. וכל מה שאני הרגשתי זו את המצוקה שלי האישית ואולי את המעגל הקרוב או את הפליאה של מכרים לכך שאני לא בזוגיות אבל אף פעם לא הרגשתי שמופעל עליי לחץ . בטח לא מהסביבה הצעירה והתוססת בה אני עובדת/לומדת ובטח שלא מהמשפחה הקרובה שלי.
והנה זה פוגש גם אותי וזה מתלקח כמו אש! זה התחיל בשבת לפני שבועיים שהתארחתי אצל בני משפחה דתיים. ועבור הילדים הקטנים והדוייסים שלהם הייתי כמו חייזר "למה את לא אמא?" "מתי את מתחתנת?" "נקרא עבורך תהילים השבת" כזה מגיע מעולם התמים של ילדים זה מצחיק ובאותה נשימה העלה לי את החרדה.
זה המשיך בכל נושא שיחה שדיברתי עם אנשים השבוע. דיברתי על חוק מעמ 0 ועל נכס - ענו לי תתחתני כבר ותקני בית עם בעלך. דיברתי על שינוי שם המשפחה- התייחסו לכך בתמיהה . וענו לי שבטווח הקרוב גם כך שם המשפחה שלי ישתנה. וזה המשיך בהטרדות טלפוניות של מישהי שנדמה שלקחה על עצמה "משימה" ומנסה להכיר לי בחורים באופן מעיק(כל יום מטרידה אותי טלפונית בשאלות אם א' דיבר איתי ואם ב' הוסיף אותי בפייסבוק ואם נפגשתי עם ג') וזה גורם לי לא לרצות להכיר אף אחד. כמובן שאמרתי לה שאני מוחמאת מעצם זה שחשבה עליי ושאני אחשוב על זה אבל כרגע ההיצע שלה פחות רלוונטי. וזה לא באמת נכון. אני פשוט נכנסת למגננה טבעית מההסתערות הזו שיש לאנשים פתאום
כאילו תוך פחות משבועיים העולם התהפך ואני מוצר שפג תוקף מחר . פחות משבועיים אני "חוגגת" 27 זה גיל מוזר . נטול הישגים של ממש בתחום הזוגי, רגשי , כאילו אני עדיין בת 19 שרוצה להרגיש נאהבת.

בקיצור לא נעים לי בכלל. בא לי להשאר צעירה לנצח
(רק פה אפשר להתבכיין**באמת נמאס לי**)

Matzeket

New member

כמו שאמרת אצל דתיים באמת יש יותר לחץ- כי מסגרות אחרות הן פחות נפוצות (והן וודאי לא 'לכתחילה').

אבל עזבי, זה הלחץ שלהם, של התבניות שלהם ושל מה שהם חושבים שיהיה לך טוב.

אבל את לא צריכה לעבוד לשם עקרון מסוים, אלא לעשות מה שנח ומתאים לך;
מה הכוונה!?
את לא צריכה לצאת עם כל אחד כאן ועכשיו רק כי 'הם' (-מי שהם לא יהיו) רוצים
אבל אם מישהו מציע לך הצעה, למשל, את לא צריכה רק בשם עקרון ה'אנטי' לא להקשיב לה.
אלה סתם דוגמאות להמחשה (- לא נזיפה חלילה).כבר שמעתי כאלה שלא מוכנים להקשיב לשום הצעה מאבא/אמא/אחר רק כי ככה. כי להם זה 'לא נח' או לא מתאים. או כאלה שלא מוכנים להכיר בטינדר למשל, לא כי הם לא רוצים אלא כי 'מה יגידו'.

אז עזבי את המה יגידו
ואת המי יגיד
וכמה יגידו
שיקפצו.

ואת-
מאחלת לך שתמצאי משהו טוב ומהר!
ברוכה הבאה ואת תמיד מוזמנת :)

תחת גשר

New member
טינדר? זה שלא נדע מצרות

;) תמיד קיים החשש הקל של מה יגידו . הבעיה האמיתית היא עניין השליטה וחוסר עניין ברחמים (דיי לי בשלי) טוב..אני דיי בטוחה שמדובר פה ברסן שקשה לי לשחרר. מקווה שעם הגיל זה עובר

אני אומרת ש

שאולי זה נדמה לך?
או בגלל שכולם יודעים שאת מתבגרת בשנה?
או בגלל הלחץ שלך מהגיל את התחלת לשדר אנרגיה לחוצה שהתחילה לדחוף אותם לשדך לך.
&nbsp
העצה שלי
תזרמי
תנסי להכיר כל הבחורים שמציאים לך
גם אם הם לא נראים לך
תמציעי לעצמך חוק שאומר- יציאה ל2 דייטים כדי לתת יותר צ'אנס לבחור.
&nbsp
שמעי
אנחנו בדוגרי מזדקנות
ולא נעשות צעירות יותר
השנים חולפות
ובעוד שנה שנתיים זה לא יהיה קל יותר!
אז עדיף להתחיל כבר עכשיו לחפש.
אומרת בתור מישהי שגם התחילה להילחץ...
&nbsp

לולקה1

New member
היי את

מה שבטוח, זה שעד החתונה זה יעבור.
וזה יתרון בנוגע ל"חוסר ניסיון" שלנו, שעם צבירת הניסיון, הוא נעלם. לפחות זה...

יוםהולדת. אין דבר יותר טבעי מלעשות "חשבוןנפש" של איפה הייתי ומה השגתי, ולהתבאס ממה לא השגתי. הבעיה עם זה שאנחנו נוטים לפעמים להיות ביקורתיים יתר על המידה לגבי עצמנו, ולהתמקד בעיקר במה אין לי. הביקורתיות-יתר הזאת, בעיקר בימי הולדת, אפיינה אותי גם כשהייתי בת 17 (והרגשתי הבנאדם הכי מבוגר עלי אדמות), וגם כשהייתי בת 20, ובטח תקרה לי גם כשאהפוך לבת-27. מה שאני מנסה להזכיר לי (ולך) זה שיום הולדת, ובעיקר כל התקופה הזאת שלפניו, זה יום רגיש, וזה בסדר וטבעי כל ה"חשבונפש" הזה, רק לא להפוך אותו לאכזרי כלפי עצמנו. או לפחות פחות אכזרי...

בלי קשר, זה שאין לך זוגיות היום, לא אומר כלום לגבי מחר. (אם הייתי זוכרת איך להדגיש פה, הייתי מדגישה את זה).
בנות 19, בנות (ובני) 30 וגם בני 60 רוצים להרגיש נאהבים. והקטע הטוב שחלקם גם מרגישים. אין מניעה אובייקטיבית שלא תרגישי נאהבת, ובעיקר (מ)אוהבת (נראה לי אפילו יותר חשוב).
המניעה המרכזית שלנו זו ההמנעות שלנו, מה שקראת לו "מגננות". כשנצליח להסיר חלק מהן, נפרוץ את המעגל.
וזה כבר מאד סובייקטיבי, ותלוי מאד ורק בך. וגם זה יתרון...

באשר אלייך, שיהיה מזל טוב!
וצפי למסר בקרוב... :)

למעלה