עד כמה אנחנו באמת חכמים?

Dark Muse

New member
עד כמה אנחנו באמת חכמים?

חשבתי שאני חכם אבל לאט לאט אני מתאכזב... אני מגלה שיש אנשים הרבה יותר חכמים ואני מגלה שאני בכלל לא חכם (למרות שאני חושב שכן) במבחני IQ אני מקבל גבוה מהממוצע (אבל אמרו לי 120-130 זה בקצת). ביררתי את הקבא שלי בצבא וקיבלתי שחור בעיניים... הצבא עשה אותי (אם זה באמת הקבא שלי) ברמה של מגבניק (ואני ממש ממש ממש לא) אני מתוסכל :(

chi12

New member
../images/Emo98.gifאני ההפך

אני יודעת שאני חכמה, אבל במבחני האי קיו יוצא של ילדה ממוצעת, אני לא צריכה מבחנים כד לדעת שאני חכמה, אני פשוט רואה את זה בחיים. אולי גם אתה אותו דבר?

Dark Muse

New member
זה כל כך מתסכל

אני רוצה לעשות מבחנים חוזרים בצבא אני גם הייתי עייף וגם עשיתי כנראה יותר מדי מהר
(למרות שהלך לי לא רע)

neko

New member
אחת הביקורות הגדולות כנגד הצבא

היא העובדה שבשום מקרה הם לא מאפשרים לעשות מבחנים חוזרים. גם אני סבלתי מנחת זרוע הקב"א והדפ"ר על לא עוול בכפי, וראיתי את כל אלו שעזרתי להם בביצפר במדעי המחשב מאותרים לתפקידים רציניים...

Dark Muse

New member
זהו ../images/Emo4.gif

זה בסך הכל הפסד שלהם... הם מפסידים אנשים גם השיטה שלהם דפוקה מהיסוד יש אנשים שיכולים סתם לנחש ובמזל להצליח

לא ממש

ההסתברות שמישהו ירוויח משהו מניחוש במבחנים הפסיכוטכניים, נמוכה...

זה לא נכון

יש מקרים (אמנם חריגים, אבל עדיין קיימים) שבהם כן מאפשרים לעשות מבחנים חוזרים. אבל שוב, אלה לאו דווקא המבחנים שגרמו לקב"א הנמוך (כמה נמוך?)... ולמה אתה קורא כבר "תפקידים רציניים"? לתפקידים רציניים באמת לא מאותרים לפי קב"א...

neko

New member
1. לא נורא נמוך, אבל מספיק בשביל

לא לאפשר חמ"ן תלפיות, טיס ועוד כמה דברים שביקשתי. 2. לתפקידים רציניים בהחלט כן מאותרים לפי קב"א, לפחות כתנאי התחלתי. אף אחד לא יכניס לתלפיות, לדוגמא, מישהו עם קב"א 50, ולא משנה כמה הוא תותח.

לתלפיות לא מאתרים על פי קב"א

כמו לרוב התפקידים הרציניים (טיס זה באמת רק קב"א) שמאתרים אליהם עוד לפני שבכלל יש קב"א... אני מאמינה שמי שיעבור את כל השלבים של תלפיות, גם אם הקב"א הוא 50, יחליקו לו על זה...

guidethescud

New member
צריך קב"א 56

מצטער לאכזב פה כמה אנשים, אבל בשביל להגיע למיון הראשוני של תלפיות - מבחני נייר ועפרון צריך להיות בקבוצת החתך שיש לה קב"א 56, וציונים כמו שנאמרים בקריטריונים שלהם, שזה בערך מעל 80 במתמטיקה, פיסיקה ואנגלית אם אני לא טועה

Moridin

New member
ש-ט-ו-י-ו-ת

ודי עם ההנפצות. הקריטריונים הגלויים למיון תלפיות: ציון באנגלית מעל 75; ציון במתמטיקה 5 יחידות מעל 80 או 4 מעל 90; מגמת לימודים ריאלית - לפחות מקצוע ריאלי אחד מורחב (אני חושב שביולוגיה לא נכלל כאן, אבל לא סגור על זה). אני יכול להגיד לך בביטחון של 99% שקב"א 54 לא מונע מיון לתלפיות.

ואני יכולה להגיד לך בבטחון של 100%

שגם קב"א 52 לא מונע. אפשר להתמיין לתלפיות עוד לפני שבכלל יש לך קב"א... מתחת ל52 זו בעיה כי 52 זה סף קצונה ובוגרי ההכשרה של תלפיות, הם, כאמור, קציני מו"פ. אבל אני באמת מאמינה שגם אם יהיה למישהו קב"א יותר נמוך והוא יעבור את כל השלבים, יחליקו לו...

guidethescud

New member
סטטיסטיקה

אתם באמת מאמינים שיש כולה 1500 אנשים (כאלה שמוזמים למבחנים הראשוניים) בשכבת גיל שיש להם מעל 80 במקצועות שאמרת?!

Moridin

New member
גלויים, גלויים

הם עושים חתכים - הם מקבלים המלצות מבתי הספר, המלצות מלשכות הגיוס, והחומר ששולחים המועמדים לתלפיות. אם מישהו גם הרשים במכתב ששלח להם, וגם לשכת הגיוס ובית הספר המליצו עליו - כנראה (ופה הבעיה הגודלה של השיטה) הוא מתאים יותר מסתם מישהו עם 80 במתמטיקה ו-70 בפיזיקה. אני יודע על מישהו שהגיע עד לשלב הסופי של מיון תלפיות, הספיק כבר ליפיול ממנו, והוא עדיין לא בן 17 (קפץ 2 כיתות) - כלומר לא נקבע לו עדיין קב"א!

qet1

New member
"המלצות מלשכת גיוס"

ועל מה מבוססות ההמלצות? על צבע העיניים או על הקב"א ?

Moridin

New member
קב"א זה שקלול

ההמלצות מבוססות על פרמטרים ספציפיים שנכנסים לחישוב הקב"א. המתאם קיים, אך אינו מוחלט.

ועל סמך מה שנראה לך "סטטיסטיקה"

החלטת שרק מי שיש לו קב"א 56 מקבל? לא חכם במיוחד מצדך... מה גם, שזה שיש להם דרישת סף למעל 80, לא אומרת שכל מי שיש לו מעל 80 מזומן. מזומנים ה1500 (אם זה אכן המספר) בעלי הציונים הכי גבוהים. קב"א הוא בכלל לא קריטריון לתלפיות, מהסיבה הפשוטה שאפשר לעבור את תהליך המיון כולו מבלי שבכלל יהיה לך קב"א. נכון שקב"א שלא מתאים לקצונה עלול להוות בעיה (מאחר והתלפיונים הם בהגדרתם קצינים), אבל עדיין, בכלל לא טריויאלי שבן אדם עם קב"א נמוך שהספיק לעבור את כל השלבים ייפסל אוטומטית...

Moridin

New member
סטטיסטית...

אדם שעבר את כל השלבים של תלפיות הוא בהכרח עם דפ"ר 90 ואישיות "מתאימה" (אני לא יודע איך לקרוא לזה). סטטיסטית, ל-99% מהם לפחות יש קב"א מעל 52, ואני מוכן להתערב על זה...

למעלה