עד כמה אנחנו באמת חכמים?

Moridin

New member
זה מעניין

איך למישהו עם IQ מעל 135 (לערך, SD=16) יהיה דפ"ר 80?

qet1

New member
תתפלא

האמת,גם אני התפלאתי אבל ככה זה נסתרות הן דרכי מיון תלפיות

Moridin

New member
ובכן,

זה, והעובדה שאני הייתי במיונים שלהם ויודע איך הם נראים - מה הם בודקים, בתור התחלה.

הם בודקים, בתור התחלה, מכלול של

דברים, ומבחן המטריצות הוא רק חלק מהשקלול. אמנם מי שמצליח במבחנים האלה הוא בהחלט בעל יכולת חשיבה גבוהה, אבל האם בעל אייקיו מעל 135? לא באופן חח"ע. ולגבי הדפ"ר - כידוע לך, המבחן הפסיכוטכני מורכב מכמה וכמה חלקים, ככה שגם עילוי בלוגי-כמותי יכול "ליפול" במבחני השפה...

אגב,

ה"מחקר" הזה שמוצג באתר של מכון קרני נראה עלוב בצורה מדהימה, כמעט כמו "המבחן של המדינה"...

Moridin

New member
אנסח מחדש ../images/Emo13.gif

כל אחד שמצליח להתקבל לתלפיות הוא בעל יכולת חשיבה כמותית ומופשטת יוצאת מגדר הרגיל. יתכן מצב שבו אדם שהתקבל לתלפיות יהיה "רק" ממוצע בקטע המילולי, אבל לרוב המתאם בין היכולת הכמותית ליכולת המילולית חזק ביותר. הוא אינו 100%, כמובן, ועם זאת הוא בלתי ניתן להכחשה. נשלב עם אישיות מתאימה, מוטיבציה גבוהה ו-5 יחידות בכל מקצוע אפשרי בבית הספר (נדמה לי שגם זה נכנס לשקלול של הקב"א, לא?), וקיבלנו אדם שהקב"א שלו הוא בודאות של 99.5% גבוה מ-52. יודעת מה? אפילו אם הדפ"ר יהיה 80, הקב"א עדיין יהיה גבוה מ-52.

אבל לגבי הקב"א הסכמתי איתך

לגבי הדפ"ר לא. איך שלא יהיה, בד"כ בן אדם עם דפ"ר 80 יהיה בעל קב"א מעל 52...

למה סתם לדבר שטויות?

לתלפיות לא צריך שום קב"א, בטח ובטח שלא 56... מאיפה בכלל הגיעה ההנפצה הדבילית הזאת?

qet1

New member
איך אני אוהב אנשים שיודעים הכל../images/Emo13.gif

אני באופן אישי מכיר תלפיונים עם 54, אבל עזוב...

מקוטיאל

New member
זכור את מה שאמר איינשטיין

"בפני האלוהים כולנו חכמים באותה מידה וטיפשים באותה מידה." ואיינשטיין ידע על מה הוא מדבר, הוא היה הרבה יותר חכם ממני וממך.

Dark Muse

New member
שמע

בעיני חוכמה זה לא רק ידע כללי או זיכרון טוב או איש שהוא טוב במתמטיקה. אני חושב שגם דרך חיים ואופי, זה חלק מחוכמה של בן אדם. בן אדם שהוא משקר הוא בעיני טיפש מאשר בן אדם שאומר את האמת למשל. אם אני רואה חכם אז אני רואה בו גם תכונות אופי טובות. זה בעיני בכל אופן.

MelodicTruth

New member
שטויות...

אני פשוט לא מוצא סיבה לדכאון שלך. קודם כל, IQ 120-130 זה לא מעט. רק לעשירית מהאוכלוסיה יש IQ גבוה מ-121, ורק לשני אחוזים יש IQ גבוה מ-132(שניהם בסטיית תקן של 16). תמיד יהיה מישהו יותר חכם ממך. "החכמים" בעלי ה130 IQ ירגישו נחותים ליד בעלי ה150 IQ, הם ירגישו נחותים ליד אנשים עם 180 IQ וכן הלאה... תשמח עם מה שיש לך, זה לא מעט! בקשר לצבא, כבר משמיעה של צירוף המילים "קבוצת איכות" ניתן להסיק שמדובר בבדיחה. אף אחד, לא הרמטכ"ל ולא ג'ובניק בן 19 יקבעו כמה אתה "איכותי". אגב, הפסיכוטכני אינו מבחן IQ, אין לי מושג מה הוק בודק *בדיוק*. גורמים כמו פזיזות, לחץ, עייפות וכדומה עלולים להשפיע בצורה משמעותית על התוצאה.

ובנוסף לכך,

הדפ"ר (הדירוג הפסיכוטכני) הוא רק גורם אחד מבין שלושה שמשפיע על הקב"א. יכול להיות שמה שהוריד הוא דווקא הראיון האישי...

נשאל את זה ככה

יש איזה תפקיד שאתה רוצה להגיע אליו שהקב"א מונע ממך זאת? כי זה הדבר היחידי שצריך לעניין אותך בנוגע לקב"א, אל תראה בו איזה עלבון אישי. גם ככה הוא סתם שטות והצבא משתמש בו כמדד מאחר והוא לא השכיל למצוא אחד טוב יותר...

Dark Muse

New member
כן אתה צודק :\

כנראה אני סתם אוכל סרטים רעים זה אבל מסתכל שהצבא מסתכל ככה (ובאמת הייתי עייף בבחינה מה גם שעשיתי מהר מדי ברוב טיפשותי והייתי יכול לבדוק יותר לעומק) טוב לא נורא יש איזו דרך לשפר אינטילגנציה? אני אוהב ידע כללי ללמוד דברים מעניינים להתאמן על מבחנים זה יכול לשפר את הטכניקה? (הרי אימונים תמיד צריכים לעזור)

למעלה