עד כמה אנחנו באמת חכמים?

Dark Muse

New member
סתם שאלתי

לידע כללי

Elicoz18

New member
אתה טיפשון ועם הקב"א שלך אתה תשרת

רק במג"ב - תנקה את הבסיס בחורון עם מגב. אתה בא sies?

מקוטיאל

New member
תסתכל עלי

אני גאון (למעשה אני הגאון הגדול והכריזמתי ביותר מאז האדם), והקב"א שלי על הפנים. כנראה זה בגלל הסעיף הנפשי. ככה שאפילו לגאונים הכי גדולים וכריזמתיים, בגלל סעיף השגעון הנלווה לגאונות, יש קב"א נמוך. אז אתה בחברה טובה, חברה גדולה וכריזמתית...

MelodicTruth

New member
אחת ולתמיד

מישה יכול לומר לי מה ההגדרה הרשמית של הדבר אותו הקב"א מתיימר למדוד? אני מתאר לעצמי שאי שם, ישנו סעיף המבוסס על נתונים\דעות קדומות כלשהם המגדיר את הקב"א ומשמעותו המעשית. אחרי הכל, הם לא יקבעו סתם ככה מי יותר משובח ולמי יש גנים יותר שווים...נכון? (ככל שאני חושב על זה, הקב"א לא מודד יכולת, אבל גם לא משש מודד הישגים, במהותו הוא מזכיר לי את הפסיכומטרי-סתם עוד שיטת סינון)

ענו לך על זה בפורום עתודה

קב"א=דפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני, לפי עשירונים, כלומר ציון בין 10 ל90 בקפיצות של 10)+צד"כ (ציון דרך, ניתן על סמך הראיון האישי. רק אצל בנים, מאחר ולבנות אין ראיון אישי)+השכלה(שנות לימוד, בגרות, השכלה גבוהה יותר). הקב"א הוא כשמו כן הוא, קבוצת איכות, מה שמעיד על היותו מדד פלצני ודבילי, כמו רוב הדברים בצבא... כפי שאמרת, סתם עוד שיטת סינון...

qet1

New member
הוא מנסה ליצור שקלול

בין אינטיליגנציה (מבחנים פסיכוטכניים), אישיות ומוטיבציה לשירות בצה"ל (ראיון אישי) והשכלה.

Rtitan

New member
מיהו חכם והאם יש בכלל חכמים...

אני דוקטורנט באוניברסיטת ת"א ואובחנתי כמחונן בהיותי נער. תמיד הייתי תלמיד גרוע, אבל ידעתי שאני די חכם - אהבתי לדעת, לשאול, לקרוא - אבל הציונים... שואפים ל-0. יום אחד, לפני כשנה, אמרתי למנחה שלי תוך כדי שיחה על מדענים, שאני יודע שאני חכם... פניו התארכו... הוא חשב כמה דקות ואמר לי... "אני מאוכזב..." "אני אינני מגדיר את עצמי כחכם, אינני מגדיר כמעט אף אחד שאני מכיר - ואני מכיר אנשים בעלי שכל - כאדם חכם... אז איך אתה מגדיר את עצמך כחכם?"... "יש לך תפיסה, יש לך דימיון, יש לך עוד הרבה תכונות... אבל אתה חכם?..." ואז הבנתי... חכם - היא שאלה של הגדרה סובייקטיבית - וזה מאד בעייתי. מחונן - היא הגדרת יכולת מוחית כמותית. לשתי שיטות האיבחון יש תרונות ויש חסרונות. אתה חכם? תוכיח...

Dark Muse

New member
בעיני חוכמה

הוא גם אופי והתנהגות אולי זה לא תופס בדברים כמו מבחני IQ או מבחנים אחרים המודדים אינטליגנציה וידע. אדם חכם בעיני הוא אדם שהתנהגותו הולמת. אדם מנומס בעל כבוד ומכבד את מילתו. אדם שלא משקר ואומר את האמת ובכלל צורה התנהגותית טובה (לא יורק או מקלל או משחיט) אדם שיש לו IQ 140 והוא גס רוח,שקרן ואיש רע, יהיה בעיני אדם טיפש. אולי לא לפי מבחנים ואולי באמת יש לו שכל, אבל מבחינה התנהגותית חוכמתו לא שווה כלום.

Truth

New member
רק להזכיר לכם

אם אנחנו כבר מדברים על קב"א אז אני יזכיר לכם כמה דברים. לצד"כ (שנקבע ע"י ילדה, לא תמיד חכמה, בת 18, באמצעות ראיון) יש השפעה לא קטנה על ציון הקב"א הסופי. לדוגמא מישהו עם דפ"ר 60 וצד"כ גבוה מאוד יכול להיות קב"א 56, ולעומת זאת למישהו עם דפ"ר 90 וצד"כ נמוך מאוד יכול להיות קב"א 51-50. וכדי לקבל צד"כ גבוה אתה רק צריך להתנהג בצורה מאוד "מורעלת" על הצבא בראיון.

למעלה