עד כמה אני היפוכונדרית?

panda321

New member
עד כמה אני היפוכונדרית?

ביום שישי הבא אנחנו מוזמנים לברית, ואני קצת לא מרגישה נוח לקחת לשם תינוק בן חודש ושבוע (שזה בעצם 10 ימים אחרי התל"מ שלו, כי הוא נולד לפני הזמן), ומפחדת שידבק בכל מיני וירוסים. בעלי טוען שאני ממש מגזימה. האם החששות שלי יצאו מפרופורציה? הייתן הולכות עם הילד לברית (אין אפשרות ללכת בלעדיו)?

אפרסקה

New member
אני לא חושבת שאת מגזימה

תינוק בן חודש וקצת הוא ממש פיצ, גם אם נולד לגמרי בתל"מ (אגב גם הבת שלי הקדימה בחודש) אחד הדברים הכי חשובים שלמדתי לאט לאט אמז שאני אמא זה לסמוך על התחושות שלי, ואם התחושה שלך אומרת שהוא קטן מידי, אז לכי עם התחושה שלך. ולבעלך את יכולה להגיד שבגיל הזה ובעונה הזו ובמקום סגור...ממש לא לעניין. במידה וזה אירוע משפחתי שלוחצים שתבואי, אז תסבירי למה וזה נשמע לי לגמרי לגיטימי.

מ י כ

New member
אל תטרחי להתלבט

שבוע הבא ירד גשם בסופ"ש,בגשם ממש לא הייתי מוציאה אותו. אם הגשם יידחה-תלוי בקרבה שלכם לבעלי השמחה.אני הלכתי לשמחה משפחתית-אבל לא בדצמבר ולא הייתי הרבה זמן..

אני הלכתי בגיל חודש ושבוע בדיוק לחתונה

של אחי. לא יכולתי לקחת בייביסיטר, כי כל מי שאני מכירה וסומכת היתה מוזמנת לחתונה... אור נולד ב 15.10 והחתונה היתה ב 22.11 בשנה שעברה. אני יכולה לספר לך שממש לא נהניתי, הייתי איתו רוב הזמן, ממש הצטערתי שזה יצא ככה, אבל לא היתה ברירה. בעניין של לצאת איתו מהבית, אני הייתי מאד קלילה. לא חשבנתי לקור או לגשם, כיסיתי אותו היטב ויצאנו (כמובן שהכל עם רכב ולמקומות סגורים). לא קרה לו כלום ולי היה קל יותר מאמהות שמקשות על עצמן. אגב, התנהגתי ככה מהסיבה שבהתחלה לא היתה לי ברירה, אלא לצאת איתו לבדיקות צהבת, לנסוע לירושלים לחיתוך של לשון קשורה ועוד כל מיני כשלא היתה לי עזרה והוא היה צמוד אלי בכל סידור. אחר כך כבר התרגלתי וזרמתי עם זה שהוא איתי גם בקור ובגשם.

גם אני לא הייתי הולכת.

תינוק קטן, מקום סגור, ילדים קטנים - כל אלה ביחד לא בדיוק טובים (בלשון המעטה) לתינוק כ"כ קטן.

אני לא הייתי הולכת

ואם בכל זאת תחליטי ללכת - שאי אותו במנשא (רצוי כזה כמעט סגור כמו תינוכיס) שלא יפשפשו בו כל מיני ידיים.

MAMALY

New member
את צודקת!!!!!!!

תגידי לבעלך עם כל הכבוד שתינוק שנולד טרם זמנו גם אם זה שבוע טרם זמנו אין לו מערכת חיסונית כמעט בכלל אפילו אם הוא יונק. הוא חשוף לזיהומים יותר, יש המון וירוסים עכשיו, ארוע זה מקום סגור עם מליון חיידיקם ווירוסים וכל אחד בא "להציץ" פכככ את לא יצאת מפרופורציה , גם בפגיה אומרים לא ללכת לקניונים, לא להיות עם התינוק במקומות סגורים, להפריד בין אחים אם יש מישהו מהם חולה... לשמור לשמור לשמור. ליאמרו שאני "משוגעת" חמתי עד היום נוטרת לי שלא נתתיל ה להתקרב לתינוק בעודה מנוזלת, ולא לקחתי אותו לראות "ת'משפחה" עד שהיה בן שנה לפוס מרוב פחד (אולי כמה ימים בשניידר היו מסדרים לה את הראש לשבת ליד ילד קודח מוירוס שכל ילד שנולד בזמן היה יוצא מזה תוך יומיים ואנחנו חודש בילינו בבית חולים. ללכת בלעדיו, להשאיר עם מישהו שאת סומכת (אמא שלך אחותך לא יודעת) ואם אין ברירה את לא הולכת פשוט מאוד. את לא היפוכונדרית את אמא צודקת שמגוננת על הילד שלה. בעלים לא מבינים כלום., כרגיל.

miyoos

New member
אני לא הייתי הולכת

כששירה היתה בת חודש בת דודה שלי התחתנה ולא הלכתי (גם ירד גשם) ובדיעבד כולם אמרו שצדקתי. תינוקות בגיל הזה ממש לא צריכים את כל הבלאגן הזה. הייתי מחה עוד טיפה. (מזל טוב)

מיה80

New member
היי פנדה

לי היה ארוע כשהקטן היה בן 4 שבועות ולא הלכתי. הוא קטן מידי. יבינו אותך.

3קטנה

New member
הבעלים נולדו לטעון שאנחנו מגזימות, לא?

לא הייתי הולכת, מה פתאום. שבעלך ילך לבד. זה לגמרי לגיטימי בשלב הזה ואף אחד לא ירים גבה.

אני כן הייתי הולכת

אני לא יודעת מה מידת הקירבה שלך לבעלי השמחה, זה גם כן שיקול. אם זה מישהו קרוב, הייתי הולכת. אם יש לך חשש, אולי בכל זאת יש לך עם מי להשאיר אותו בבית? כי ללכת איתו ולדאוג - את לא ממש תהני. לי לא היתה בעיה להוציא מהבית בכל גיל ובכל מזג אויר, אלון נולד בחורף גם כן פצפון ואני זוכרת שהסתובבתי איתו במזג אויר סוער לחפש מקום ראוי לברית, כי מי יעשה את זה במקומי? חיכינו לגיל חודש שישקול לפחות 3 ק"ג. הוא היה צמוד אלי, לבוש היטב ומכוסה, ובברית הוא ישן כל הערב בסלקל שלו וכשהתעורר הוא עבר מיד ליד, אני לא דאגתי, התפוצצתי מגאוה ואושר....

אני הייתי הולכת

בעיקר אם גם יהיו שם סבא וסבתא, שיכולים לשחרר אתכם קצת. טוב נו, אני לקחתי את שלי לקניון כשהיה בן שבועיים....

למעלה