עד כמה אתם לחוצים לצאת

ShacharDawn

New member
עד כמה אתם לחוצים לצאת

*השאלה מופנית לגרים-עם-ההורים שבינינו, מקווה שעוד יש כאלה כדי שלא ארגיש לבד
*

אני כרגע בשלב של שיפור ציונים לפני קבלה לאוניברסיטה (תואר I), והמצב הוא כזה שיכול להיות שאצטרך לקחת שנה נוספת, חוץ מאת הקרובה, כדי להמשיך לשפר לפני הלימודים.
ידעתי שמבחינתי, עד שלא אצליח לעבוד במקביל ללימודים (לא סומכת שזה יקרה בשנה הראשונה), לא אצא מהבית, כדי לא לחזור עם זנב בין הרגליים אחר כך (אפילו סכומים גדולים של כסף מתבזבזים באיזשהו שלב אם אין הכנסה).
כרגע אני לא יכולה לעבוד בגלל הלימודים (מכינה), ואם שנה הבאה לא אלמד, יהיה לי זמן לעבוד אבל לא הרבה (בגלל פסיכומטרי). בהתחלה חשבתי ללמוד לפסיכומטרי תוך כדי המכינה, אבל מבירור עם סטודנטים אחרים ומהיגיון שלי, הבנתי שעדיף להשקיע 100% בכל מסלול בנפרד, מאשר להשקיע 50/50 ולקבל ציונים פחות טובים ופחות מקדמים (אם לא מכשילים) בדרך ללימודים. בכל זאת, אני רוצה עם כל הבאלגן הזה בראש גם להצליח לסיים את התואר.
יוצא ככה מצב, שאני עלולה לצאת מהבית רק בעוד שלוש שנים. וזה המון, הרבה יותר מדי בשבילי.

בנוסף, אני בזוגיות כבר שנה וחצי, ושנינו כבר הבענו רצון לעבור לגור יחד כבר לפני כמה חודשים (אנחנו בני 22 ו-23.5). גם הוא עוד לא התחיל ללמוד בגלל שיפורי פסיכומטרי, אבל יש לו סיכוי הרבה יותר גבוה להתחיל ללמוד בשנה הבאה, כשבינתיים הוא כן עובד וחוסך לא מעט כסף. מצד אחד, אני לא יכולה להיות תלויה בו לחלוטין (לא מצפונית וכנראה גם לא כלכלית), מצד שני קשה לנו לגור כל אחד בבית של ההורים שלו ולהיפגש פעם ב.., כשאנחנו כבר בני 20+ ואחרי לא מעט זמן יחד, זה כבר לא כ"כ בריא לקשר (תקנו אותי אם אני טועה).

ניסיתי לדבר עם ההורים שלי על המצב (לא על המעבר למגורים משותפים עם החבר, לא רוצה להלחיץ אותם עדיין, אבל על לצאת מהבית בכללי), והם רק אמרו לי להפסיק לחשוב על מה יקרה בעוד כמה שנים ולא להיכנס לדרמות. אני לא יכולה להפסיק לחשוב על השנים הבאות, כי כל צעד שאני עושה עכשיו ישפיע עליהן ישירות. אולי הם רק רוצים לדחות את הקץ ולא לחשוב על זה שאני ילדה גדולה, לכו תדעו...

מעניין אותי לשמוע, מה הייתם עושים במצבי?

ShacharDawn

New member
כמה זמן, במצב הזה, היית מסוגלת להמשיך לבלוע?

מעניין אותי מה את חושבת

גילושיט

New member
במקרה שלי,

"בלעתי" את הצפרדע במשך שלוש השנים האחרונות. ואני עדיין גרה בבית, לפחות עד לזמן (מקווה שבקרוב) שאמצא עבודה נורמלית ואעבור לגור עם החבר.
אני הרגע סיימתי את התואר ואני חייבת לציין - להישאר לגור עם ההורים ל3-4 שנים האלה זה פשוט הקלה. השנה הראשונה בתואר היא בדר"כ מאוד עמוסה וקשה עד בלתי אפשרי לעבור תוך כדי. אם המשפחה שלך לא כזו נוראית אני בטוחה שיהיה בסדר ולא תסבלי
(לפחות אצלי זה היה המצב)
אני חושבת שההורים שלך צודקים. החיים בחוץ יקרים. לפני שאני התחלתי ללמוד חיפשתי דירה ולשמחתי ההורים שלי הורידו אותי מזה די מהר ועכשיו אני מבינה שהם צדקו. אני מתחילה את החיים האמיתיים עם קצת כסף בבנק (ממה שעבדתי בתקופת הלימודים ובחופשות הסימסטר) וזה כמובן נותן לי קצת שקט אם אחליט לעבור עכשיו. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה

ShacharDawn

New member
המשפחה שלי לא נוראית

אבל אני אגיד בקצרה שיש לי פחות חיכוכים עם ההורים שלי כשאני נמצאת פחות בבית

אני מודה שבינתיים להישאר בבית זה נוח, ואני סוג של תלויה בה כרגע, אבל תחושת מיאוס ולחץ מסוים עולות ומצטברות אצלי כל הזמן, במיוחד כשהיציאה מהבית היא לא רק למען עצם היציאה מהבית, אלא לעבור לגור עם החבר. בנוסף, יצא לנו לטייל יחד את הטיול הגדול, אנחנו כבר יודעים איך זה כמעט לחיות ביחד... חשבתי שהחזרה כל אחד לבית שלו - התחושה של "חזרנו אחורה" - תפריע לנו באיזשהו שלב, אבל לא עד כדי כך מהר. מאז הטיול הרצון שלנו לעבור יחד התגבר מאוד.
בלי קשר, יש כבר תחושת מיאוס להישארות בבית. קשה להסביר את התחושה הזאת, מיצוי כזה. רוצה לעבור הלאה, רוצה להתקדם. אני מרגישה תקועה והשנה שכנראה אוסיף לשיפור הציונים רק תתקע אותי עוד יותר.

גילושיט

New member
מכירה, מזדהה

ובקצרה גרה עם התחושת מיצוי שאת מתארת כבר שלוש שנים.

במקרה כזה הייתי ממליצה לך לפחות להעביר את השנה הזו במגורים בבית, ואפילו את השנה הראשונה של התואר (כי כמו שאמרתי מאוד קשה לעבוד במקביל כשהלימודים עמוסים) ולקראת השנה השנייה להתחיל לחפש יחד דירה אם המצב הכלכלי מאפשר כמובן..

ShacharDawn

New member
בשבילי לחכות לשנה השנייה,

יכול להיות עוד שלוש שנים, אם יקרה מה שאני חוששת שיקרה (המצב שתיארתי בהתחלה לגבי הלימודים). מקווה לא להשתגע :-(

Purple Mushroom

New member
בשביל לא להשתגע, אני כאן לתמיכה

יש לי ניסיון בתחום השיגעון והשפיות שנים ארוכות. (לפני 19 שנים התחלתי), יש לי ניסיון עם מערכת הברה"ן, בישראל ותל אביב והסביבה.
מקווה לשמור את כל חברי הפורום בשפיות. אם יש בעיה, תפנו אלי ! (פעם מילאתי טופס ניהול פורום עמותת אנוש בתפוז, והפנו אותי לקומונות):)

Purple Mushroom

New member
אני בגילך למדתי

ונשארתי בבית של אמא שלי, עד אחרי הלימודים הרשמיים לפחות. יחסית ל20+ את עדיין צעירה.
אבל לי לא היתה זוגיות כזאת בגיל צעיר. אז זה יותר מורכב.
בכל אופן, בלי כסף, לא כדאי לצאת מהבית.
אולי באמת תחכי לסיום הלימודים, לתואר ראשון, ורק אחרי שתתחילי לעבוד, אז אולי ככל הנראה.
כדאי להתייעץ בעוד מסגרות, עם חברים וקרובים. בהצלחה !
=]

ShacharDawn

New member
זה אכן הפתרון החכם, אך לא הקל

אני עוד לא התחלתי אפילו את התואר הראשון, זה כל ההבדל. בגלל עניין שיפור הציונים אני אפילו לא יכולה לדעת בוודאות אם אתחיל ללמוד בשנה הבאה או בעוד שנתיים, מה שאומר שהכי מוקדם שאסיים ללמוד, יהיה בעוד 4.5 שנים, כלומר בגיל 26-27 בערך. במקרה הפחות טוב, בגיל 27-28.

אני מקווה שאוכל להתחיל לעבוד מסביבות השנה השנייה ללימודים (מה שקשה לי להגיד, כי בניגוד לרוב החוגים, לחוג שאני רוצה יש מערכת קבועה מראש ואין לי שליטה עליה), ואז אתחיל להיות פחות או יותר עצמאית מסביבות גיל 24-25.

החבר שלי אמר לי, שבגלל שגם הוא מעוניין שנעבור לגור ביחד, לא תהיה לו בעיה לעזור לי עם הכסף עד שאוכל לעבוד גם, אם יהיה בכך צורך ממשי (הוא כרגע עוד לא לומד אבל חוסך המון מעבודה קשה, כך שגם כשיתחיל את הלימודים צפוי להיות לו הרבה כסף). לא הייתי רוצה להיות תלותית ככה במשך שנה-שנתיים, וגם אי אפשר לדעת אם החסכונות שלו אכן יספיקו.
לגבי תמיכה מההורים... אני יודעת שלאחותו הגדולה ההורים שלו עזרו, בהתחלה הרבה ולאט לאט פחות, עד לא מזמן, אבל שהם יעזרו לי? זה כבר מוגזם לדעתי.. על ההורים שלי אני עוד לא יכולה לדבר, כי שוב, לא נראה שהם רוצים בכלל לדבר על העניין, כי זה "מוקדם מדי אז לא צריך להיכנס לדרמות".

מקווה שיהיה בסדר

למעלה