עד כמה אתם ממליצים על מתקן טיפוס/ברוד?

יעל11כהן

New member
יש לנו שני חתולים. כבר בני שנתיים. ללא מתקן טיפוס (יש מגרדת לציפורניים).
הם מטפסים חופשים על הספות, שולחן אוכל, על המקרר וארונות המטבח הגבוהים.
יש לי אפשרות לקנות מתקן יחסית גבוה (170) במחיר סביר.
יש לו יתרון (חוץ מהאגו של "אני" משקיעה החתולים שלי" ו"איזה בית מעוצב יפה יש לי")? יש מצב שאני אקנה מתקן והחתולים יתעלמו ממנו?

גורדיאן-II

Active member
יש לו יתרון (חוץ מהאגו של "אני" משקיעה החתולים שלי" ו"איזה בית מעוצב יפה יש לי")? יש מצב שאני אקנה מתקן והחתולים יתעלמו ממנו?
א. חתול לא יתעלם משום דבר שאפשר לטפס עליו והוא רך מספיק להשחיז עליו ציפורניים.
ב. זה לא אומר שהוא ישחיז ציפורניים רק עליו, אבל חלק מהכסחנות בהחלט יכולה לעבור למתקן החדש (הגירוד הוא לא רק לציפורניים, זה גם סימון מקום).
ג. אם המתקן גבוה צריך לוודא שהוא יציב, או מוברג לרצפה. נפילה של מתקן עלולה להזיק לסביבה.
ד. מבחינת החתולים, אין דבר כזה כמו יותר מידי מתקני שעשועים.

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל, עם חתולים הכל יתכן. גם התעלמות.

עם זאת - שני חתולים יחסית צעירים ופעילים כנראה באמת יתקשו להתעלם מהפיל החדש בחדר. לא הצלחתי למצוא כרגע בנייד שלי צילום שמראה את אחד המתקנים שלנו בשלמותו (כי מצלמים חתולים, לא מתקנים...) אבל מבט מסביב לכוכב בתמונה יראה לך שהויילדע חייעס אצלנו בבית מאמינים בעיצוב אישי של מתקנים.

כן צריך לתת זמן. לא יגעו יום, לא יגעו יומיים? לא אומר כלום לגבי ההמשך. לפעמים חשדנות התחלתית או סתם שינויי העונות משפיעים.

אצלנו הם לא מוברגים לרצפה, אבל כן - צריך לשים לב שהמתקן עם בסיס רחב ויציב כי עשויים לקפוץ עליו וממנו די בפראות, בבעיטה רצינית של הרגליים האחוריות. אצלנו לשני המתקנים יש בתחתית "מאורה" - בעיקר בחורף מאוד אוהבים להתכרבל בתוכה.

לבסוף - מה שחתולים אוהבים לא יביא להערות "איזה בית מעוצב יפה יש לך"... אצלי ההערות הם יותר בכיוון "לא הגיע זמן להחליף את המתקן ההרוס הזה" :cool::eek:. אצלי לשמחתי מיקדו את האנרגיות במתקן ולא בספה - אז, שיהרסו בכיף.

קבצים מצורפים

• IMG_20200711_192423.jpg
    IMG_20200711_192423.jpg
    2.7 MB · צפיות: 6

אלישבע777

Well-known member
מהניסיון שלי. החתולים אף פעם לא התעלמו ממתקן טיפוס וגרוד. חתול הוא חיה של שלושה מימדים! טיפוס לגובה, הוא כמעט סם חיים עבורו, למרות שבחוץ הם אינם מרבים לטפס דווקא על עצים (צריכים ללמוד איך לרדת!). לעומת זאת, החתולים מעדיפים את המיטה של בעליהם ולא סלסלת חתולים נוחה לא פחות... וגם לפעמים, מעדיפים כדור של נייר כסף, על פני כדור כדור צבעוני קנוי... וקופסאות קרטון של סופר, הכי מכל... אני ממליצה בחום, על המתקן גבוה עם עמודי חבלים לגרוד בעמידה או בשכיבה. החבלים עמידים ולא נקרעים מהר.
בהתחלה, החתול עשוי לבדוק את המתקן , לרדת מייד ולא לעלות יום יומים. הריח החדש, מפריע לו. הוא בסוף יעלה ויסמן אותו והכל יהיה בסדר.

יעל11כהן

New member
החלטנו לקנות את המיתקן.
מקווה שהם יאהבו אותו.
הוא בהחלט יפה.
אני מקווה שהם לא יכסחו אותו...אבל שכן יהנו ממנו.
תודה.

למעלה