עד כמה אתם סומכים על

עד כמה אתם סומכים על../images/Emo107.gif

הסוסים שלכם? (ולכאלה שאין להם סוס, תענו על הסוסים מהחווה שלכם). כמה אמון אתם מוכנים לתת בהם? האם אתם סומכים עליהם שהם יקשיבו לכם, לא יעשו שטויות וכו'? האם אתם סומכים עליהם שהם לא יסרבו לפני קפיצה/ישתגעו בטיולים/כל דבר אחר? נכון שסוסים זאת חיה מאוד לא צפויה לפעמים וצריך להיזהר מהם, אבל בגדול, האם אתם מרגישים שאתם נותנים בסוסים שלכם אמון? ובמה זה מתבטא? איך לפי דעתכם ניתן לחזק אמון בסוס?

שירלי317

New member
הכי שבעולם!

אולי לא ב100 אחוז, כי אני אפילו לא סומכת על עצמי ב100 אחוז, זה לא אפשרי.. אבל בהחלט בוטחת בה וסומכת עליה.. אבל סירובים ורגעי טרוף בטיולים ובכלל, זה לא משו שדווקא תלוי בסוס ובלסמוך עליו, לרב זה ההשפעה של הרוכב על הסוס, דברים קטנים שאנחנו בקושי שמים לב אליהם.. אבל אני בוטחת בקים, אפילו שהיום בלונג' היא החליטה קצת לעלות לי על שתיים
אבל צריך גם לגרום לסוס לבטוח בך, ולסמוך עלי.. וכל זה יכול לקרות רק עם הרבה סבלנות והתקרבות מאוד מעמיקה לסוס, זה סוג של "אילוף" אבל בעצם זה פשוט יצירת קשר, כמו שיוצרים קשר עמוק עם אנשים, כדי לסמוך על סוס באמת צריך לגרום לסוס לסמוך עליך, ברגע שהסוס סומך עליך, הכל כבר בא לבד. זה דבר גורר דבר, וברגע שבכל רגע נתון עובדים על אמון ובטחון הדדי, הקשר מתהדק ומתחזק! אני אוהבת אותה כל כך שזה פשוט מצחיק

LordHorse

New member
תלוי בסוס, כמובן.

אין לי סוס, אז אני אענה על ספיר. שאני רוכבת על ספיר אני סומכת שהיא לא תעיף אותי,וכאן בערך זה נגמר, ז"א אני יודעת שהיא יודעת מה אני רוצה ומבקשת, אבל היא נוטה להיות מניאקית לעיתים קרובות, וזה מתבטא בעיקר בענייני הראש שלה, ושהיא עולה על שתיים, ופעם היא ניסתה לבעוט במדריכה שלי |: (ובסוף יצאנו עם ג'רזי פצוע
) אבל שאני חושבת על היא סוסת בית ספר שעוברת כ"כ הרבה רוכבים ביום, אז גם מותר לה להיות עצבנית לפעמים, אבל למשל בסירובים לפני מכשול אני סומכת עליה שהיא לא תעשה, והיא גם נחשבת לסוסה שאפשר לצאת איתה לטיול ולחזור בשלום. אז בקיצור, אני סומכת עליה,יחד עם זאת, אני תמיד חייבת להיות בשליטה, ואין מצב שאני עולה עליה בלי שוט.
ולדעתי אפשר לבנות ולחזק אמון בסוס, להיות בקרבתו, להביא גזרים
.. אבל למרות הכל אני אוהבת אותה המון המון, ואני תמיד מרגיעה אותה ומדברת איתה לפני השיעור, וככה אני מרגישה שזה טוב לשתינו

../images/Emo12.gif

סוסה שקוראים לה ספיר?! היא בטוח חמודה.. היא מייצגת בכבוד את הספיריות?
נסחפתי והגזמתי...חח

LordHorse

New member
חי שפמי!../images/Emo69.gif

ברור שהיא מייצגת את הספיריות בכבוד, יש לה אופי, היא חתיכה, מתוחכמת (ומניאקית.אבל זה לא חובה לכולן.)

סוני DSCH1

New member
עונה

היא לא הסוסה שלי היא סוסת בית ספר נראה לי בערך 80% מתוך 100 % אמון אני נותת לה. אני יודעת שהיא לא תהרוג אותי, אבל לעמוד על שנייים אני חושב שאולי כן הכול תלוי. אני יוצאת איתה לטיולים אני רוכבת עלייה לפעמיים בלי מושכות יעני שאני מסדרת משהו, היא העיפה אותי על הגדר אז אני יודעת שהיא יכולה לעשות שטיות.לפי דעתי דבר ראשון שהיא תצא מבית הספא כי זה מפגר אותה דבר שני שהיא תצא איתי לטיולים יותר ושהיו לה יותר רכיבות מיקצועיות מאשר בית ספר

oO nam nam Oo

New member
אני חושבת שזה מאוד../images/Emo80.gif../images/Emo95.gif

תלוי במצב שלי באותו הרגע, ובסוס הספציפי ובכמה אני מכירה אותו... כרגע אני לא רוכבת (
), אז אני מדברת על איך היה (וימשיך להיות) בזמן שכן רכבתי.. בחוה (חוות) שבה (בהן) רכבתי יכולתי לסמוך על הסוסים הרבה יותר בקלות-זה היה "טריטוריה מוכרת", מקום שהרגשתי בטוחה בעצמי גם על האדמה וגם על הסוס. למרות זאת, אם זה היה אחרי תקופה ארוכה שהסוס לא היה רכוב (למשל-אחרי צליעה או תקופה של המון גשמים), הייתי הרבה יותר זהירה.. מחוץ לחווה, בתחרויות, היה לי פחות ביטחון.. סביר להניח שזה היה בגלל שאני עצמי הייתי בלחץ וידעתי שזה יכול להשפיע על הסוס.. מה גם שזו סביבה שהסוסה לא מכירה עם סוסים שזרים לה. ופחות סמכתי עליה, למרות שכן סמכתי עליה במידה. זה התבטא בכל מיני אופנים: בחווה הייתי רוכבת עם מושכות יותר ארוכות מאשר בתחרויות.. יושבת בצורה שונה (אני לא יכולה להגיד מה היה שונה בדיוק.. זה פשוט היה.. שונה) ועוד כל מיני דברים כאלה
את האמון בסוס אפשר לחזק ע"י ניסיון-לרכב הרבה על הסוס המסוים בסיטואציות שונות, ע"י יצירת קשר עם הסוס גם לא ברכיבה-לפנק אותו, להיות איתו וכד'..

2eye

New member
יותר ממה שאני סומך על אנשים

לפחות חלק. אני מוכן לתת באמרלד את כל האמון שאני יכול לתת, הוא פשוט...איך לומר בלי להישמע טיפש, אנושי.?. הוא מקשיב לי, כשאני מבקרש נכון ומדי פעם משום מה שאני מדבר איתו, גמאז הוא מקשיב (צירוף מקרים?). אמרלד בד"כ לא עושה שטויות, חוץ מהדברים הרגילים וצפויים, בכל מה שקשור בלקחת דבר מ"בחוץ" (גדר, סטנד של מכשול, איש, וכו') הוא תמיד עושה שטויות אבל זה צפוי, ואותו דבר בקטע של "להתחבר" בעמידה, הוא תמיד הולך אחורה/נעמד על שתיים וכו'. אמרלד הוא סוס שאוהב לקפוץ, וכל מי שישב עליו יוכל להרגיש את זה, הוא מושך אל המכשול, לקפוץ עושה לו טוב, מה שגם כל עוד תבוא עם רגל הוא יקפוץ גם ממרחקים שהרבה סוסים לא היו קופצים, רק שאם אני בא בלי מספיק רגל (ויותר מדי יד, כהרגלי) הוא עלול לסרב, אבל הסירובים שלו זה רק בגללי, לא קרה לי בחצי שנה שאני רוכב עליו ולאלה שרכבו עליו לפני סירוב בגללו, אלא רק בגללם. בגדול אני באמת סומך על אמרלד, יש עוד סוסים כאלה, אבל על אמרלד באמת שממש לא קשה לסמוך. פיתוח ביטחון על סוס זה יכול להיות פשוט ויכול להיות בלתי אפשרי, למשל, כמו שהסברתי על אמרלד קל לסמוך כי הוא סוס כזה, לאומת זאת הסוס הקודם שרכבתי עליו (שדאו) הוא סוס שפשוט אי אפשר לסמוך עליו: סרבן, תוקפן ואוהב למצוא סיבות להיבהל מהן. חפרתי קצת,אה?

ToryMaster

New member
אנושי דווקא?

לא שאני סותרת, אני פשוט תוהה אם אנושיות זו המילה הנכונה. |חושבת| טוב, כן, אני מסכימה

2eye

New member
חחחח

פשוט לא מצאתי מילה לתאר אתזה, הוא כזה....נונונו....אנושי
XD

SoosKatan

New member
זה מאוד מאוד [מאוד!] תלוי

כרגע אני, שאין לי סוס משלי, ואני מחליפה סוס משיעור לשיעור לא בוטחת בסוס עליו אני רוכבת. וגם עם הסוס שלי, לדעתי צריך להיות בקשר טוב עם הסוס לפחות חצי שנה כדי באמת לבטוח בו ולהכיר אותו במלואו. אז כרגע.. אני? לא. לצערי הרב לא. אולי בקרוב [טפו טפו]... :)

ToryMaster

New member
למה מחליפה?

אני תמיד הייתי רוכבת על סוס קבוע, ומדי פעם מחליפה בגלל אילוצים לוגיסטיים, אבל היה לי קשר עם סוס מסוים.

SoosKatan

New member
כי זה סוסים בית הספר

זה תלוי כמה הם עובדים באותו היום. וגם כדאי מידי פעם לשנות סוס כדי לדעת לשלוט בסוסים מופרעים\להאט מהירים\למהר איטיים וכו'..

ToryMaster

New member
ברור שכדאי מדי פעם

אבל אני חושבת שחלק מאימון טוב כולל גם לדעת לחלק את העבודה של הסוסים כדי להביא למקסימום פוטנציאל של רוכב, וכמו שרוכב אולימפי תמיד מתחרה עם אותו הסוס, ככה לדעתי צריך שלכל רוכב יהיה סוס מסוים שעליו הוא עובד בד"כ, עם שינויים מדי פעם כדי לחזק נקודות שונות.

ToryMaster

New member
זה ממש לא מחייב

לי מעולם, בכל ארבע השנים ושלוש החוות, לא היה סוס פרטי, אבל תמיד היה לי סוס "בסיס האם". חלקם היו קצת יותר טובים [או סוסי תחרויות, שאפחד אחר לא רכב עליהם :S], חלקם קצת פחות, אבל תמיד הם היוו בסיס.

ram ram

New member
וואי כן!! מאוד!!

אני סומכת על ג'ונה מאוד מאוד!!!
למרות שהיא לא שלי.. ולא יוצא לי לראות אותה הרבה
[בצפר וכל השטויות האלה...] אני מאוד סומכת עליה!!! למשל שאני באה בסופ"ש אז אחרי שגמרנו לרכב ושטפתי אותה [אם לא קר] והיא נחה קצת אני עולה עליה ככה סתם בלי אוכף ואני נותנת לה לאכול [כבר התחיל לצאת ירק
]... היא אוכלת ואני שוכבת עליה... ונראה לי שנרדמתי כבר איזה פעמיים..:
-P... ובמידה מסויימת גם היא סומכת עלי [נראה לי..] אנחנו רוכבות גם בחושך...
[בעיקר לפני האליפות] ולדעתי זה כן מחזק את הקשר בנינו... והיא הולכת לאן שאני רוצה ממנה [בטיולים] אלא אם כן היא רואה פרה ואז צריך להתחיל לשכנע אותה....
אבל אני נותנת אמן כללי בסוסים.
. אני מאוד לא בטיחותית איתם ואני מודעת לזה...
אני פשוט לא יכולה לא לתת בהם אמון.... [חוץ מסוסים מסויימים...]

סומכת ועוד איך סומכת.

אני לא יכולה לתאר באחוזים. לדעתי זה לא ממש דבר שאפשר לתאר באחוזים. חוץ מזה שזה ממש תלוי בסוס- חדש, שאני מכירה טוב, רגוע וכו'. ובסיטואציה- עושה איתו משהו חדש שהוא לא מכיר, הולך לצאת אוטו מהחווה והתחת של הסוס אל כיוון האוטו, וכו'. אין לי סוס(
), אין לי סוסה (
) ולכן אני אענה לגבי אניטה. את אניטה אני ממש מכירה טוב, ואני סומכת עליה, הרבה, המון, המונים, אבל לא לגמרי או באחוזם (כי זה אפשר לומר באחוזים) 100%. אי יודעת שהיא סוסה שיכולה להיבהל בקלות, דברים ממש קטנים יכולים להקפיץ אותה. אבל אני ממש סומכת עליה. אני יודעת שכשאני רוכבת עליה, או בכלל איתה באורווה, היא לא תעשה לי כלום. היא לא תפגע בי, גם לא תילחץ כשאני עומדת לידה באורווה, לאו דווקא ליד התא, או כשאני עומדת לידה במגרש. היא מרגישה בטוחה, זה יותר בולט במגרש ששם זה לא סגור, זה פתוח, זה לא התא הבטוח שלה. גם אם מישהו ינפנף עם ניילון מאחוריה (דבר שקרה לי ובדרך כלל מקפיץ אותה) כשהיא ממש רואה שאני לידה היא לא קופצת, רק מסתכלת בי במבט המסויים שלה במקרים כאלה ואז אני יודעת שהיא רוצה ליטוף הרגעה, ואני מלטפת, ואפשר ממש להרגיש איך הגוף שלה מתרפה. השורה התחתונה היא שלפי כמה אני מכירה את הסוס, לפי הסיטואציה, לפי זה אני יודעת כמה אני יכולה לסמוך על סוס.

למעלה