עד כמה אתם

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מתיחסים לכאבי בטן?
כאבי הבטן חולפים בדרך כלל אחרי נפיחה או שתיים.
זה קורה בדרך כלל אחרי אכילת פירות בשעת בוקר
ואז מרגישים לחץ מתגלגל מצד לצד.
מאידך צריך מאד להיזהר עם הנפיחות. |זהירות|
כי מרוב התלהבות להשתחרר מהלחץ, עלולות לעוף החוצה חתיכות פרי. :-D

משתפרת1

Well-known member
תלוי אצל מי. אצלי- משתדלת להתעלם עד שיעברו, במקרה חמור שותה תה קמומיל (איכס), לא מסוגלת לשתות תה שומר. בפעם היחידה שהיה לי כאב חריג הגעתי למיון ולניתוח חירום וגם לעירוי כמה מנות דם.
אם זה אצל בתי- אני משחקת אותה קול, אך בפנים אני בפאניקה לאור דברים שקרו בעבר.
אצל כל האחרים- בודקת אם הם יכולים להעזר בשכיבה על הבטן, תה, עיסוי בטן. כשהם היו תינוקות (גם ילדי וגם נכדי) היתה לי אחיזה מסויימת תוך עיסוי בטן שהיתה מפסיקה להם את הכאבים.
כשזה נמשך יותר מיום שווה לבדוק במרפאה. גם כשמדובר בכאב חריג בעצמתו.
לא נתקלנו בכאבים שמאפיינים אפנדיציט, מאמינה שאילו היו מופיעים כאלה היינו פונים לעזרה רפואית הרבה קודם.

שמלת תחרה1

Well-known member
תלוי אצל מי. אצלי- משתדלת להתעלם עד שיעברו, במקרה חמור שותה תה קמומיל (איכס), לא מסוגלת לשתות תה שומר.
אם זה אצל בתי- אני משחקת אותה קול, אך בפנים אני בפאניקה לאור דברים שקרו בעבר.
אצל כל האחרים- בודקת אם הם יכולים להעזר בשכיבה על הבטן, תה, עיסוי בטן.
כשזה נמשך יותר מיום שווה לבדוק במרפאה. גם כשמדובר בכאב חריג בעצמתו.
לא נתקלנו בכאבים שמאפיינים אפנדיציט, מאמינה שאילו היו מופיעים כאלה היינו פונים לעזרה רפואית הרבה קודם.
טוב מאד, שאינל מזלזלת בכאב בטן.
בבוקר אספר סיפור עצוב.

שמלת תחרה1

Well-known member
מצטערת שקרה סיפור עצוב. ערכתי את התגובה, והוספתי שלכאבים חריגים יש התיחסות שונה.
והסיפור.
בן זוגה של המחותנת שלי
אדם צעיר ובריא, (אפילו לא יתר לחץ דם, סוכרת, כורסטרול).
חש כאב בטן, לא יחס לכאב, למחרת הכאב החריף, לא התיחס לכאב, ביום השלישי הכאב הכריע אותו, וניגש למיון, עשו א,ק,ג, הסתבר שיש לו בעיה בלב, ישר לקחו אותו לחדר ניתוח, היה לו מס חסימות, הרופאים לא הצליחו להצילו.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
והסיפור.
בן זוגה של המחותנת שלי
אדם צעיר ובריא, (אפילו לא יתר לחץ דם, סוכרת, כורסטרול).
חש כאב בטן, לא יחס לכאב, למחרת הכאב החריף, לא התיחס לכאב, ביום השלישי הכאב הכריע אותו, וניגש למיון, עשו א,ק,ג, הסתבר שיש לו בעיה בלב, ישר לקחו אותו לחדר ניתוח, היה לו מס חסימות, הרופאים לא הצליחו להצילו.
ובנושא זה (בערך).
1. הייתה נערה שחשה בכאב בטן קשה. היא לא הסכימה לוותר והלכה למסיבת יום השישי של החבר'ה. עד שהגיעה לבית החולים, התפוצץ לא האפנדיציט והיא עברה לעולם שכולו אפנדיציטים.
2. במקרים מסוימים, מתבקע אבי העורקים ויוצר שטף דם ניכר בחלל הבטן. חלל הבטן מסוגל להכיל את כל כמות הדם שאמורה לעבור במערכת כלי הדם, ובמקרה כזה, הבאנדם מת בגלל אובדן דם (אף כי שטף הדם הוא פנימי). לדעתי, הסיפור שתיארת מתאים לאירוע שכזה.
3. נדיר שמצליחים לעצור את פריצת הדם מאבי העורקים, ועל כן, אירוע כזה מסתיים במוות במרבית המקרים, הן אם הוזנח והן אם לא.

שמלת תחרה1

Well-known member
ובנושא זה (בערך).
1. הייתה נערה שחשה בכאב בטן קשה. היא לא הסכימה לוותר והלכה למסיבת יום השישי של החבר'ה. עד שהגיעה לבית החולים, התפוצץ לא האפנדיציט והיא עברה לעולם שכולו אפנדיציטים.
2. במקרים מסוימים, מתבקע אבי העורקים ויוצר שטף דם ניכר בחלל הבטן. חלל הבטן מסוגל להכיל את כל כמות הדם שאמורה לעבור במערכת כלי הדם, ובמקרה כזה, הבאנדם מת בגלל אובדן דם (אף כי שטף הדם הוא פנימי). לדעתי, הסיפור שתיארת מתאים לאירוע שכזה.
3. נדיר שמצליחים לעצור את פריצת הדם מאבי העורקים, ועל כן, אירוע כזה מסתיים במוות במרבית המקרים, הן אם הוזנח והן אם לא.
בדיוק כפי שכתבת, והשכלתי בזכות תשובתך.

שמלת תחרה1

Well-known member
ובנושא זה (בערך).
מסתבר שאביו מת גם צעיר וגם בגלל שטף דם פנימי.

אפרת10512

Well-known member
כאב בטן חייבים לתת את הדעת, כי לעיתים זה סימן להתקף לב. כך לפחות היה אצל אבי עליו השלום.

צביה.ש

Well-known member
תלוי מאוד איזה סוג של כאב....
יש כאב של בטן נפוחה.. אני בנפייבר, תמיסה להקלה וזה עוזר.
כשיש כאב מסוג אחר יש לזה התייחסות אחרת.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בטן "חריפה" ונוקשה שמלווה בכאב חד שמגיע בעקבות לחץ על צידה הימני והרפייה מהירה של הלחץ מצריכה הגעה מזורזת למיון.
חשש לאפנדיציטיס.
סתם כאבים והרבה "רחשי מעיים"? יש חדר שמתאים לבירור הנושא במהלכה של ישיבה מכרעת.
כאבים אחרים אכן מצדיקים התייחסות אחרת...
אבל מכיוון שכל אחד מכיר גם את בטנו, רובינו יודעים מתי זה באמת מאיים עלינו ומתי אפשר להמשיך עם זה הלאה וכיצד.

למעלה