עד כמה הקפה בתשלום באינטל הוא בעייתי

החדשה החמה בימים האחרונים בתחום ההייטק - הודעה של אינטל שמעתה לא יהיו בחברה פינות קפה או תה (כולל הרחקה של נס קפה או קפה שחור, או תיונים), למרות שאת אלו העובדים יוכלו להביא בעצמם. כן יוכנסו מכונות קפה בתשלום, כשלפחות חלק מהמשקאות בהן יהיו בתשלום סמלי. במקביל לכך נאסר על העובדים להביא מכונות קפה חשמליות משל עצמם.

השאלה היא כמובן מה עומד מאחורי צעד שנשמע מאוד שערורייתי, וכזה שנשמע שמאלץ אץ העובדים לרכוש את הקפה שלהם מהמכונות. אני אישית לא שותה קפה, אבל רוב אוהבי הקפה שאני כן מכירה לא יתלהבו מלשתות נס קפה או קפה שחור ״פושטיים״ - וגם להביא דברים מהבית יכול להתברר כבעייתי.

צעד כזה יכול לעורר מרמור די גדול אצל העובדים - וכנראה יצר גם יחסי ציבור איומים לאינטל שיכולים להשאיר טעם רע בפה של מועמדים לאורך זמן די ארוך.

האם לדעתכם החסכון הכלכלי (או אולי אפילו רווח מסוים שהחברה תרוויח מהמשקאות שיימכרו במכונות) שווה את המרמור ויחסי הציבור הגרועים האלו?

user32

Well-known member
מנהל
לא הצלחתי להבין את הצעד הזה.
1. לא רואה את התועלת הכלכלית שבו.
2. כן רואה את הנזק התדמיתי, המוראלי ומכורי קפה כמוני יטענו שגם פגיעה בתפוקה.
3. במשך עשרות שנים אלפי חברות הייטק עברו משברים וקיצצו בכל מיני דרכים. על רעיון הזוי כזה עוד לא שמעתי.
4. קפה בעבודה אפשר למצוא אפילו במשרדים הכי פחות מתוקצבים: במתנ"ס השכונתי, בחדר מורים, אפילו בגן עיריה יש קפה.
כמעסיק מעולם לא התייחסתי לקפה ומוצרי מטבחון כאל סעיף תקציבי. זה פשוט קטן מדי מבחינת סדרי גודל יחסיים מכדי לקבל תשומת לב.
אני מניח שיש איזה היגיון נסתר מאחורי המהלך. אישית לא מצליח למצוא אותו. תמוה.

אני כן יכול להזדהות עם קיצוצים במטבחים הסופר מפוארים שהיו בכמה מקומות שהציעו חוייה שקרובה לבופה של מלון. בחלק מהמקומות הגזימו וזה כן הפך למשמעותי בתקציב.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
3. במשך עשרות שנים אלפי חברות הייטק עברו משברים וקיצצו בכל מיני דרכים. על רעיון הזוי כזה עוד לא שמעתי.
4. קפה בעבודה אפשר למצוא אפילו במשרדים הכי פחות מתוקצבים: במתנ"ס השכונתי, בחדר מורים, אפילו בגן עיריה יש קפה.
כמעסיק מעולם לא התייחסתי לקפה ומוצרי מטבחון כאל סעיף תקציבי. זה פשוט קטן מדי מבחינת סדרי גודל יחסיים מכדי לקבל תשומת לב.

אני כן יכול להזדהות עם קיצוצים במטבחים הסופר מפוארים שהיו בכמה מקומות שהציעו חוייה שקרובה לבופה של מלון. בחלק מהמקומות הגזימו וזה כן הפך למשמעותי בתקציב.
ככל שזכור לי, בחדר המורים, יש מה שנקרא "קופה קטנה". כל מורה שם שם סכום חודשי כלשהו, שממנו מפרישים לקפה, חלב, תה, סוכר וקצת בפלות או עוגיות....

לגבי היעילות הכלכלית - אני עבדתי בזמנו בחברה שבה החליטו במשך תקופה מסוימת לעבור לקנות חלב בשקיות במקום חלב בקרטונים, כשלפי הבנתי ההבדל במחיר הוא כנראה קצת פחות משקל לכל יחידה. אני מניחה שבחברה בתקופה של לפני הקורונה והעבודה ההיברידית, כשיש במשרדים משהו בין 150 - 200 איש ששותים קפה ומשתמשים בחלב למטרות אחרות (כמו למשל לארוחת בוקר), יש כנראה שימוש בכמה עשרות טובות של ליטרים של חלב בחודש, והחסכון הזה כנראה הוביל לחסכון של כמה מאות שקלים בחודש.

בסוף הם ויתרו על הרעיון כי הם ראו שכשהם השתמשו בשקיות, אנשים לא פעם היו פותחים שקית חדשה לפני שהקודמת נגמרה, וזה כנראה קרה הרבה פחות עם קרטונים.

לגבי אינטל עצמה - קראתי איפשהו שיכול להיות שמדובר על מצב שבו החברה מתעקשת על מדיניות של תנאים זהים בכל המשרדים שלה בעולם - וכנראה שיש לפחות משרד אחר שבו כנראה עלות הקפה מצדיקה את הצעד ו / או מקובל שם למכור לעובדים מוצרי אוכל ושתיה דרך מכונות.

vinney

Well-known member
המטרה היא לגרום לעזיבה.

מהנדסים, כידוע, זאת מכונה שממירה קפה לתוצרי פיתוח. בלי קפה אין תוצרי פיתוח. כך שאו שהם יפוטרו, או שהם יהיו ממורמרים שהם צריכים לרכוש את הדלק עבור הפעילות שעבורה הם נשכרו מלכתחילה.

זה כמו להגיד שנוסע צריך לנהוג במונית - בשביל מה אני צריך מונית אז? אותו דבר - בשביל מה צריך מהנדסים אם אין קפה?

אני לא חושב שטעם רע בפה זה שיקול, אחרי הכל, לא שותים קפה בגלל הטעם העדין שלו.

Lucifer LightBringer

Well-known member
המטרה היא לגרום לעזיבה.

מהנדסים, כידוע, זאת מכונה שממירה קפה לתוצרי פיתוח. בלי קפה אין תוצרי פיתוח. כך שאו שהם יפוטרו, או שהם יהיו ממורמרים שהם צריכים לרכוש את הדלק עבור הפעילות שעבורה הם נשכרו מלכתחילה.

זה כמו להגיד שנוסע צריך לנהוג במונית - בשביל מה אני צריך מונית אז? אותו דבר - בשביל מה צריך מהנדסים אם אין קפה?

אני לא חושב שטעם רע בפה זה שיקול, אחרי הכל, לא שותים קפה בגלל הטעם העדין שלו.
היה לי תקופה שמעולם לא נגעתי בקפה.

רואים בתמונות שאני גמור.
בתואר הראשון הייתי מפהק בפה פתוח כדי להישאר עעעערררררר. (היה פה בתפוז משתמש עם שם כזה).

ממוצע 88 עם 182 ש"ס שנפרש ל-4.5 שנים זה גם כן משהו............

user32

Well-known member
מנהל
שמעתי את התיאוריה הזאת. זו דרך מאוד מוזרה של תאגיד מאורגן ומחושב לגרום לעזיבה. מתוך אלפי עובדים הראשונים שיעזבו הם אלה שיש להם אופציות טובות יותר, כלומר העובדים החזקים. ותהיה הטיה שלא ברור טיבה שתשפיע על כך שלחלק מהעובדים שלא נוהגים לשתות קפה זה בקושי יזיז, ולאחרים זה כל כך יציק שהם כבר יתחילו לחפש מקום אחר. זאת דרך לסנן עובדים?
עדיף כבר לקצץ כמה אחוזים רוחביים בשכר. יביא לאפקט דומה וגם יחסוך חיסכון משמעותי.

שמעתי את התיאוריה הזאת. זו דרך מאוד מוזרה של תאגיד מאורגן ומחושב לגרום לעזיבה. מתוך אלפי עובדים הראשונים שיעזבו הם אלה שיש להם אופציות טובות יותר, כלומר העובדים החזקים. ותהיה הטיה שלא ברור טיבה שתשפיע על כך שלחלק מהעובדים שלא נוהגים לשתות קפה זה בקושי יזיז, ולאחרים זה כל כך יציק שהם כבר יתחילו לחפש מקום אחר. זאת דרך לסנן עובדים?
עדיף כבר לקצץ כמה אחוזים רוחביים בשכר. יביא לאפקט דומה וגם יחסוך חיסכון משמעותי.
למען האמת, יש את הכתבה הזו בדה מרקר שמדברת על זה שרבים מהעובדים בארץ שהחברה עודדה לעזוב מרצון הם העובדים הותיקים ביותר בחברה. יש מי שאומר שזה תמוה שמי שהם מעודדים לעזוב את העובדים הותיקים והכביכול יותר מנוסים - אבל בהיי טק כמו בהייטק, יכול להיות שמדובר על עובדים שהניסיון שלהם הפך עם השנים לפחות רלוונטי, אבל המשכורת שלהם נשארה יותר יקרה, וגל הקיצוצים הזה היה ההזדמנות להפרד מהם לשלום.

באותה חברה שבה סיפרתי לך בתגובה אחרת על שקיות החלב - היה בתקופת המשבר של 2001 קיצוץ רוחבי בשכר כדי למנוע פטורים. ממה שהבנתי מקולגה שהיתה בחברה בתקופה הזו, הצעד הזה במקור התקבל דווקא בלא מעט הבנה, כנראה כי במקור תכננו באמת גל פיטורים והעובדים עצמם גם הבינו את היתרון שבקיצוץ שכר כזה שהיה אמור להיות זמני.

הבעיה איתו היתה דווקא אחרי שהמצב הכלכלי בשוק ושל החברה השתפר - והעלאת המשכורות נעשתה בעיקר לעובדים שהחברה חששה שיעזבו, אבל במקביל לא ממש תגמלה באותה מידה את העובדים שהיא ידעה שכנראה ישארו בה (נניח אמהות לילדים צעירים שהיה חשוב להן להשאר במקום עבודה שייתן להן לעבוד במשרה חלקית או לעבוד בשעות גמישות כפי שאפשר רק במקום שבו יש להן ותק). ובאמת נוצר מצב שבו נשארו לא מעט עובדים ממורמרים שבסופו של דבר התקשו לעזוב את החברה - לעומת העובדים הטובים שפרחו ממנה מהר מאוד ברגע שהם יכלו.

vinney

Well-known member
קודם כל השיקול של להעזיב את העובדים הטובים אל מול הפחות טובים שישארו הוא אולי משמעותי. מי אמר שהם צריכים את הטובים ביותר? הגבינה של אינטל זזה להם, הם הופכים להיות חברת ייצור ולא חברת פיתוח, למה הם צריכים את האריות האלה שעולים הרבה כסף ודורשים הרבה פינוקים כשהם יכולים להסתפק בשועלים שיסתפקו בפחות ולא צריכים קפה לספק תפוקה?

קיצוץ רוחבי בשכר פוגע בכולם, קיצוץ במטבחון פוגע בעיקר באלה שמבקרים הרבה במטבחון. פועלי ייצור, אלה שעובדים בחדרים הנקיים, אלה שעובדים במשמרות, אלה שעובדים שעות על משימה אחת בלי הפסקה - אלה ייפגעו פחות, אם בכלל. ואותם דווקא החברה רוצה לשמר.

user32

Well-known member
מנהל
אני לא מכיר מספיק את אינטל אבל ממה שאני שומע מחברים שעובדים שם, אין קשר בין מפעלי הייצור למרכזי הR&D. זה כמו שלאמזון יש אורזי משלוחים ומפתחי AWS. אם הם מתכוונים לפתח משהו, כל דבר, הם צריכים להיות תחרותיים בתחום הזה וצריכים אנשי פיתוח טובים כדי שהצ'יפ הבא יוכל להתחרות כראוי.
אם הם לא מתכוונים לפתח אז מוטב שיסגרו את הפיתוח וילכו להתחרות רק בTMSC.
להחליש את הפיתוח ולהפוך אותו לבינוני זו לא החלטה חכמה בעיניי.
מה שעושים בחברות אחרות שצריכות להצטמצם הוא לפטר את הפחות טובים, לחזק את החזקים שרוצים להשאיר, לסגור מחלקות/מוצרים לא רווחיים ולצמצם במשרות בדרגי ביניים שלא מספיק יצרניים.
למרר את החיים של כולם באופן רוחבי בתקווה שזה יגרום לעזיבה זה פשוט נזק. זו דעתי.
אגב, הרבה פעמים בקיצוצים בממשלה עושים קיצוץ רוחבי של אחוז מסויים ותמיד כלכלנים אומרים שזו הדרך הגרועה ביותר לקצץ בהוצאות. הדרך הנכונה (הקשה יותר פוליטית) זה לקצץ יותר בשומנים, בהוצאות המיותרות ובבזבוזים ופחות בשירותים חיוניים ובהשקעות חשובות.

vinney

Well-known member
אם הם לא מתכוונים לפתח אז מוטב שיסגרו את הפיתוח וילכו להתחרות רק בTMSC.
להחליש את הפיתוח ולהפוך אותו לבינוני זו לא החלטה חכמה בעיניי.
לפי מה שאני קורא על אינטל - זה בדיוק מה שהם מתכוונים לעשות. גם בTSMC יש מחלקת פיתוח, זה לא טריויאלי להתאים את מערך הייצור למשהו שמישהו פיתח. מישהו צריך לעשות את זה, ולעשות את זה טוב.

אינטל אולי ימשיכו לפתח את מה שכבר יש להם (מעבדים כלליים, מעבדים גרפיים יחסית חלשים שהם מייצרים למחשבים), אבל אני לא יודע אם הם ימשיכו במלחמה בתחומים אחרים (מעבדים ייעודיים כמו מוכווני חישובים כבדים שנדרשים לAI או גרפיקה ממש טובה, אחסון, וכד'). האם אם צריכים R&D כה גדול בשביל להמשיך את הקוים שיש להם? גם באלה הם מאבדים לקוחות עם AMD שכבר מזמן עקפה אותם במשחק שלהם, אפל שזרקה אותם לכלבים, קוואלקום ששולטת על מעבדים של ניידים אליהם עולם המחשוב נוטה כבר עשור או שניים).

למרר את החיים של כולם באופן רוחבי בתקווה שזה יגרום לעזיבה זה פשוט נזק. זו דעתי.
ככל הידוע לי עניין הקפה הוא בארץ, לא שמעתי על זה פה. אז זה לא לכולם. ואולי זה תופס גם למפעלי ייצור, אבל כמה פעמים עובד ברצפת ייצור ילך לשתות קפה בקפטריה? לעומתו כמה פעמים מהנדס דוקטור שיושב וחושב על איך לסדר טרנזיסטורים בשביל להוציא עוד כמה גיגות בתדירות שעון?

אגב, הרבה פעמים בקיצוצים בממשלה עושים קיצוץ רוחבי של אחוז מסויים ותמיד כלכלנים אומרים שזו הדרך הגרועה ביותר לקצץ בהוצאות. הדרך הנכונה (הקשה יותר פוליטית) זה לקצץ יותר בשומנים, בהוצאות המיותרות ובבזבוזים ופחות בשירותים חיוניים ובהשקעות חשובות.
כלכלנים יכולים להגיד מה שהם רוצים, אבל דווקא במדינת ישראל יודעים היטב - אם מקצצים בשומנים מפסידים בבחירות. הקיצוצים הממשלתיים נובעים מפוליטיקה. תראה אפילו בדיוני תקציב עכשיו באמצע המלחמה עדיין לא נוגעים באף אחד מהמגזרים שמחזיקים את הממשלה הנפשעת הזאת (המתנחלים, החרדים - כל הגנבים והפרזיטים ש"שומנים" זה עוד מילה נחמדה כלפיהם, כל הרפש והזבל של החברה האנושית, העלוקות שבשנה האחרונה אשכרה שותות את הדם של המעמד הביניים), ואילו במי פוגעים - במי שגם ככה נפגע הכי הרבה, העובדים, המילואימניקים, אנשי המעמד היצרני. רוחבי זה לא. אם כבר הזכרת פוליטיקה, לא היית חייב.

ai27

Well-known member
החיסכון הכלכלי - לא
אבל אם הבנתי נכון - זה קטע חברתי. בקיצוץ כזה החברה מפחיתה את מספר המפוטרים, ואם הלכידות החברתית במחלקה גבוהה - יעריכו את זה.

להביא קפה מבית - ממש לא נורא
הבעיות יתחילו כשהמשבר ידעך ויצטרכו לגייס
בשלב הזה, מן הסתם הסנקציה הזאת תצטרך להתבטל

כמה נראה לך שקיצוץ כזה שווה? עלות של כמה עובדים זה מכסה?
לאינטל יש משרדים בגובה של בערך 8 - 10 קומות בפ״ת בלבד - מדובר על כמה מאות עובדים, שכנראה משתמשים בלא מעט חלב וקפה. יכול להיות שהחסכון המצטבר הוא של כמה מאות ואולי אלפי ש״ח בודדים בחודש. זה פחות ממשכורת.

החיסכון הכלכלי - לא
אבל אם הבנתי נכון - זה קטע חברתי. בקיצוץ כזה החברה מפחיתה את מספר המפוטרים, ואם הלכידות החברתית במחלקה גבוהה - יעריכו את זה.

להביא קפה מבית - ממש לא נורא
הבעיות יתחילו כשהמשבר ידעך ויצטרכו לגייס
בשלב הזה, מן הסתם הסנקציה הזאת תצטרך להתבטל
השאלה היא עד כמה יאפשרו להם את זה באינטל העולמית.

הקטע הוא שלאינטל במהלך השנים היה מיתוג מעסיק מעולה. הכרתי כמה עובדים לשעבר שהועזבו או פוטרו, וכולם עדיין ראו בחברה לא רק כמקום עבודה מעולה מבחינה טכנולוגית אלא בעיקר מבחינת ״פיצוי״ כלכלי.

השאלה היא עד כמה אנשים יזכרו להם את זה בעתיד, ועד כמה זה ישנה.

זה כמו שלמשל אמדוקס ידועה בתור חברה עם משכורות נמוכות, טכנולוגיה ברמה נמוכה, וגלי פיטורים תדירים - ועדיין יהיו מי שיגיעו לעבוד בה. לפעמים אלו ג׳וניורים שאין להם יותר מידי ברירות אחרות, אבל לעיתים אלו גם אנשים ותיקים יותר שכנראה מאמינים שלהם זה לא יקרה, או שגם להם אין בהכרח ברירה אחרת.

ai27

Well-known member
השאלה היא עד כמה יאפשרו להם את זה באינטל העולמית.
הקטע הוא שלאינטל במהלך השנים היה מיתוג מעסיק מעולה. הכרתי כמה עובדים לשעבר שהועזבו או פוטרו, וכולם עדיין ראו בחברה לא רק כמקום עבודה מעולה מבחינה טכנולוגית אלא בעיקר מבחינת ״פיצוי״ כלכלי.
אמנם לא פוטרתי, אבל אני עבדתי 4 וחצי שנים באינטל
מבחינת "פיצוי כלכלי" - אינטל מחלקים שכר תחרותי,
אבל בנוסף הם מחלקים בונוסים שונים שהופכים את התגמול למשמעותי (וזה מן הסתם לא מקבלים כלל במשבר גדול כמו שיש עכשיו)

הבעיה שהתפתחה בעשור האחרון
היא שכדי "לפרק" את היתרון הגדול של אינטל - המתחרים מציעים לא רק שכר תחרותי - אלא שכר גבוה מהשכר+בונוס של אינטל
כך הצליחו "לשאוב", מאינטל המון טלנטים, ולהקים בארץ קבוצות פיתוח מעבדים מתחרים.
השאלה היא עד כמה אנשים יזכרו להם את זה בעתיד, ועד כמה זה ישנה.
בעצם הכיוון הפוך:
אינטל משמרת את הצוותים והבכירים שיש לה (חלקם עם וותק משמעותי) עקב ההנחה שהמשבר יגמר - והתנאים שהם התרגלו להם יחזרו
היתרון הגדול הוא שבגלל העזיבות - הקידום מהיר יותר עכשיו, ואם המשבר יסתיים - התגמול יעלה משמעותית.
זה כמו שלמשל אמדוקס ידועה בתור חברה עם משכורות נמוכות, טכנולוגיה ברמה נמוכה, וגלי פיטורים תדירים - ועדיין יהיו מי שיגיעו לעבוד בה. לפעמים אלו ג׳וניורים שאין להם יותר מידי ברירות אחרות, אבל לעיתים אלו גם אנשים ותיקים יותר שכנראה מאמינים שלהם זה לא יקרה, או שגם להם אין בהכרח ברירה אחרת.
אמדוקס ידועה בתור חברה מאוד מפוקפקת, שמגייסת פר-פרוייקט, ובסיומו/כשלונו - לרוב אין השמה פנימית.
והוותיקים שמגיעים לשם, מגיעים כי אין להם ברירה אחרת.

אינטל-ישראל ידועה בתור חברה אמינה מאוד, שחלק מהקבוצות שלה הן מובילות עולמית.
יתרון חשוב של אינטל - זה שהם עובדים מסודר. הפער בישראל בין חברות שעובדות לפי מתולוגיית עבודה טובה ל"תסתדרו" - הוא אדיר
זה אומר שגם היום - לבוגר טרי עדיף לעבוד באינטל מאשר בחברה קטנה ופחות מסודרת
זה גם מה שהופך את וותיקי אינטל - ליעד גיוס מצד חברות אחרות

אמנם לא פוטרתי, אבל אני עבדתי 4 וחצי שנים באינטל
מבחינת "פיצוי כלכלי" - אינטל מחלקים שכר תחרותי,
אבל בנוסף הם מחלקים בונוסים שונים שהופכים את התגמול למשמעותי (וזה מן הסתם לא מקבלים כלל במשבר גדול כמו שיש עכשיו)

הבעיה שהתפתחה בעשור האחרון
היא שכדי "לפרק" את היתרון הגדול של אינטל - המתחרים מציעים לא רק שכר תחרותי - אלא שכר גבוה מהשכר+בונוס של אינטל
כך הצליחו "לשאוב", מאינטל המון טלנטים, ולהקים בארץ קבוצות פיתוח מעבדים מתחרים.

בעצם הכיוון הפוך:
אינטל משמרת את הצוותים והבכירים שיש לה (חלקם עם וותק משמעותי) עקב ההנחה שהמשבר יגמר - והתנאים שהם התרגלו להם יחזרו
היתרון הגדול הוא שבגלל העזיבות - הקידום מהיר יותר עכשיו, ואם המשבר יסתיים - התגמול יעלה משמעותית.

אמדוקס ידועה בתור חברה מאוד מפוקפקת, שמגייסת פר-פרוייקט, ובסיומו/כשלונו - לרוב אין השמה פנימית.
והוותיקים שמגיעים לשם, מגיעים כי אין להם ברירה אחרת.

אינטל-ישראל ידועה בתור חברה אמינה מאוד, שחלק מהקבוצות שלה הן מובילות עולמית.
יתרון חשוב של אינטל - זה שהם עובדים מסודר. הפער בישראל בין חברות שעובדות לפי מתולוגיית עבודה טובה ל"תסתדרו" - הוא אדיר
זה אומר שגם היום - לבוגר טרי עדיף לעבוד באינטל מאשר בחברה קטנה ופחות מסודרת
זה גם מה שהופך את וותיקי אינטל - ליעד גיוס מצד חברות אחרות
ממה שהבנתי מכתבות כלכליות הוא שהמשבר באינטל לא בהכרח קשור למשבר הכלכלי, אלא לעובדה שהמתחרות שלה הצליחו לבסס את עצמם בכיוונים הנכונים שאליהם הולך תחום הצ׳יפים - ואינטל בחרה שוב ושוב ושוב בכיוונים לא נכונים.

לכן בשלב זה היא שואפת להפוך לחברת ייצור ופחות להתמקד (לפחות בשלב זה) בתכנון צ׳יפים ולכן אולי היא לא זקוקה לצוותים הטובים והבכירים אלא להיפך....

ai27

Well-known member
ממה שהבנתי מכתבות כלכליות הוא שהמשבר באינטל לא בהכרח קשור למשבר הכלכלי, אלא לעובדה שהמתחרות שלה הצליחו לבסס את עצמם בכיוונים הנכונים שאליהם הולך תחום הצ׳יפים - ואינטל בחרה שוב ושוב ושוב בכיוונים לא נכונים.
נכון שאינטל לא הצליחה לייצר ציפ מנצח בתחום הAi
אבל העניין הוא שהמון חברות גדולות פיתחו מעבדים לעצמן
כי הן לא היו מרוצות מאינטל
והן גנבו מאינטל כח אדם כדי לעשות את זה

ואינטל פשוט התעלמה מזה
לכן בשלב זה היא שואפת להפוך לחברת ייצור ופחות להתמקד (לפחות בשלב זה) בתכנון צ׳יפים ולכן אולי היא לא זקוקה לצוותים הטובים והבכירים אלא להיפך....
בתור חברת ייצור היא סובלת פחות מבריחת כח אדם
אבל צריך גם הרבה תשתיות מסביב

הפרבולה1

Well-known member
אולי המחשבה היא שכך העובדים יבזבזו פחות זמן בעמדות הקפה ויעבדו יותר, שהקפה בחינם שותים יותר ואז מנהלים יותר שיחות חולין ליד העמדות קפה ופחות עובדים והתפוקה יורדת כביכול.

ai27

Well-known member
אולי המחשבה היא שכך העובדים יבזבזו פחות זמן בעמדות הקפה ויעבדו יותר, שהקפה בחינם שותים יותר ואז מנהלים יותר שיחות חולין ליד העמדות קפה ופחות עובדים והתפוקה יורדת כביכול.
העבודה שעות ברצף לא עושה טוב
הקשרים בעמדות האלו מוכיחים את עצמם בהמשך, כשצריכים לעבוד בצוותים. לא רק כבודד

למעלה