עד כמה זה הכרחי?

o r i 6 6 6

New member
עד כמה זה הכרחי?

שלום לכולם...אני כרגע מהמחשב של אחותי אבל יש כמה דברים שאני רוצה לדעת עד כמה זה ממש חיוני להקפיד עליהם: 1.להחליף כל יום את המים ולחטא כל שבוע את הקערה 2.לשים ניר סופג מתחת לשבבי עץ 3.לחטא באופן יסודי את הטרריום ואת כל מה שבתוכו פעם בחודש 4. לשטוף ידיים כל פעם לפני ואחרי שנוגעים בנחש 5.להשיר את הדלת של הטרריום סגורה(חחח אל תדאגו בזה אני כבר לא אטעה יותר) אז מי שבאמת יודע ולא רק "נראה לו", אני אשמח לתשובות תודה ועוד דבר-קורה לפעמים כשיש ימים חמים שהטמפ' בצד החם עולה ל 32 מעלות הנחשה יש הולכת לצד הקר ששם יש בערך26...אז זה מסוכן או פשוט להשאיר את זה ככה? (כמובן שכשיתחילו הטמפ לעלות באופן קבוע אני אשנה את הסידור של הכבל,פשוט אני מדבר על מצב שפתאום יש יום חם,שראינו הרבה כאלה בחורף הזה)

T0M3R

New member
תשובות

1. מה פתאום?!!? ממש לא צריך להחליף את המים כל יום, פעם בשלושה ימים זה מספיק ויותר, לחטאות פעם בשבוע הכרחי אבל רק אם הנחש עושה צואה במים אם לא אז אפשר פעם בשבועיים. 2. אצלי לאף נחש אין נייר סופג מתחת למצע, פשוט מאוד פעם בחצי שנה אני מחליף את המצע למצע חדש, ואתה מכיר את הנחשים שלי מהפורום השני. 3. לא צריך, שוב אני עושה את החיטוי הזה פעם בחצי שנה כשאני מחליף את המצע. אין שום סיבה לעשות זאת אם חיטאת כל דבר שנכנס לטרריום מההתחלה, אם אתה יודע מאיפה הגיע האוכל ושהוא בטוח בלי מחלות למינהן ואם יש לך נחש בריא. במידה ויש כרדיות או מחלה כלשהי עדיף לחטאות כפעם בשבוע. 4. לדעתי צריך לשטוף ידיים רק לפני שנגעת בנחש, אחרי שנגעת בנחש (במידה והוא לא שיחרר עליך) אין שום סיבה לדעתי לשטוף ידיים. 5. תשמע יש ילדים שיש להם כשרונות מיוחדים, ויש כאלו שאין להם

תומר ברוך הבא לפורום ולשאלה של אורי

כמו שתומר אמר, אין צורך להחליף את המים כל יום גם אחת לשבוע זה בסדר כל עוד המים נקיים. אבל רצוי אחת לשבוע שבועיים לחטא את כלי המים באקונומיקה במיוחד לאחר שהכלי התלכלך. אין שום צורך בנייר סופג מתחת לשבבים ואין לו שום תפקיד במצב כזה. כשמשתמשים בדשא סינטטי שאין לו שום יכולת ספיגה כן רצוי להשתמש בנייר כדי שהנחש לא ירטב מהיציאות שלו. רצוי מאוד לחטא את הטרריום אחת לחודש וגם להחליף את המצע, זה נכון במיוחד כשמדובר על זעמנים שנמצאים על לח כמו שבבי עץ שנמכרים במיוחד לזוחלים. נחשים מדבריים שמוחזקים על חול מיוחד יכולים להחזיק יותר זמן כי בסביבה יבשה התפתחות הבקטריות במצע היא איטית יותר מאשר בתנאים של חום ולחות. זה שאתה מחטא כל דבר שנכנס לטרריום ויודע שהאוכל בריא לא פוסל אפשרות למחלות רק מקטין את הסיכוי להחשף אליהן. ומצע מלוכלך הוא בית גידול לבקטריות שעלולות לגרום למחלות ובעיות שונות. במידה ויש בעיה של כרדיות יש לטפל בבעיה באופן נקודתי. לנחש הכי חשוב שתשטוף לפני שאתה נוגע בו, מה שתעשה אחר כך לא יכול לסכן אותו בשום צורה. לעומת זאת מגע עם בעלי חיים וזוחלים אינם יוצאים דופן עלול להעביר חיידקים שונים במקרה ולא מקפידים על תנאי הגיינה נכונים כמו שטיפת הידיים לאחרי המגע.

o r i 6 6 6

New member
תודה

את הקערה אני מחטא תמיד אחרי שהנחש חירבן בתוכה, אבל בקשר לחיטוי פעם בחודש, נראה לי מוגזם כי הלחות היא 45-55 בד"כ והמצע מתחלף כל הזמן בגלל צואה של הנחשים שאני מוציא ומנקה... שטיפת ידיים מעכשיו אני אזכור להקפיד יותר.. תודה

כשאתה מנקה אתה מחליף את כל המצע?

או רק את החלק המלוכלך? רצוי לשטוף את הידיים עם סבון אנטיספטי שאפשר לקנות בבתי מרקחת ולא עם סבון ידיים רגיל שאינו אנטיספטי.

o r i 6 6 6

New member
שאלות ותשובות

לגבי הניקיון, אני מחליף את האיזור שבא במגע עם הצואה, ושם במקומו חדשים משקית רזרבית, וגם מנקה את תחתית הטרריום עם ניר סופג באיזור בו הנחש עשה את צרכיו.... ולגבי הסבון-יקר?חיוני?ולקנות פשוט בבית מרחקת?

כשאתה מנקה את המקום המלוכלך

זה נראה טוב ויפה אבל שאריות צואה ושתן נשארים במצע שלא החלפת ושם מתחילה הבעיה. לכן יש להחליף את כל המצע אחת לחודש - חודשיים ובין לבין לאסוף את השאריות כמו שאתה עושה. הסבון לא יקר במיוחד, משהו כמו 15 שקלים וזה יספיק לך לשנה. חיוני? לדעתי כן סבון רגיל מוריד ליכלוכים גסים הסבון הזה גם הורג חיידקים. פשוט ללכת לבית מרקחת ולבקש סבון אנטיספטי, סבון דייל הוא גם סבון אנטיספטי אבל קצת יותר יקר מהסבון פולידין אני חושב.

o r i 6 6 6

New member
בסדר

אין בעיה אני אקנה את הסבון ובקשר למצע אני יכול להחליף פעם בחודשיים...בכל זאת 110 שקלים בחודש זה לא הולך ברגל

T0M3R

New member
למה 110 שקל?!

בבית החיות יש שבבי עץ במחיר 14-20 שקל לשקית מספיק לך לטרריום של 70*45 לשכבה של 4-5 ס"מ וכעיקרון שמים שכבה של 2-3 ס"מ ככה שלטרריום יותר קטן זה יספיק לך לאיזה חודשיים וחצי ו7 שקל בחודש זה לא הרבה...

o r i 6 6 6

New member
אני קניתי

שק של 24 קילו שבבים ב110 שקל וזה הספיק לי למילוי אחד דק של שבבי עץ הטרריום שלי הוא 432 ליטר 60 60 120

T0M3R

New member
כנס..

זה בשביל הגופרים? אל תחליף כל חודש... זה ממש מטומטם הם נחשים צעירים עוד ובטרריום כזה בטח שאין זיהום פשוט מאוד תוציא את הגוש ועל המקום תשריץ קצת פולידין מדולל מאוד מאוד וזהו.. עזוב אותך שטויות. ככה אני עושה ושוב, אתה מכיר את הנחשים שלי.

השבבים בהם אורי משתמש הם שבבים

מעץ קוקוס אם אני זוכר נכון ולא השבבים שמוכרים למכרסמים ולולים. שבבים מיובאים עולים הרבה יותר.

o r i 6 6 6

New member
השבבים

הם לא מקוקוס עד כמה שידוע לי...זה השבבים של אקסוטרה... וד"א הנחש אכל!! עכשיו אני כבר יותר רגוע ובקשר לסימנים, לדעתכם כוויה או זיהום?

o r i 6 6 6

New member
עוד תמונה מהיום

היום אני וחבר שלי צילמנו המון תמונות...בהזדמנות אני אכווץ... יש לי גם סרטון וידאו דיגיטלי של הנחש אוכל...כ"כ יפה לראות את הזינוק בהילוך איטי!!!

naja

New member
לגבי הטמפרטורה.

אל תדאג אבל תמשיך לעקוב וכשיתחמם קצת יותר פשוט תתחיל להוציא את הכבל. ולגבי הנחש שברח-סיכוי טוב שהוא יצא מהמחבוא שלו לקראת אמצע-סוף השבוע מפני שמדברים על התחממות אז תהייה ערני.

למעלה