עד כמה זה נורא שלכל אחד יש צד משלו?

עד כמה זה נורא שלכל אחד יש צד משלו?

כן, אני יודעת שאמורים להחליף צד מדי יום כדי שלא יתקבעו על צד אחד. כבר בני חצי שנה (עוד כמה ימים...
) ולצערי לא הצלחתי לדבוק במטרה הזו. בחודשיים הראשונים די החלפתי כל יום. בחודשיים שאחרי זה החלפתי כל יומיים שלושה. ובחודש חודשיים האחרונים לא היה לי כוח להתמודד עם העדפת הצד של אחד מהם וכל אחד ינק בלעדית מהצד הקבוע שלו.
ניסיתי לפני שבוע בערך להחליף צדדים, לא הצליח.
בשבוע שבועיים האחרונים בעקבות טיפול העדפת הצד של הבן השתפרה.משום מה דווקא הקטנה דרשה אתמול את הצדשל הבן. אני תוהה עד כמה גרמתי נזק בכך שלא החלפתי צדדים, והאם יש מה להתאמץ בכלל לנסות לעבוד על זה עכשיו, ואם זה אפשרי בכלל (למשל: הבן גדול מנת בכמעט קילו. מניחה הוא אוכל יותר. האם הייצור בצד ל הבת יספיק לו?)
כל תובנה תתקבל בברכה...

שוקותות

New member
מצטרפת לשאלה

לרוב אני מניקה בשכיבה כשלכל אחד יש צד משלו.
גם אצלי אוטוטו 1/2 שנה.

זה באמת משנה?

אם אני מניקה בנפרד אני מנסה לשנות ואין עם זה בעיה.

יותר חשוב מבחינת ההתפתחות המוטורית

זה קצת כמו לתת לתינוק לשכב כל הזמן רק על צד אחד. אני לא חושבת שיש השלכה משמעותית מבחינת ההנקה כי זה משהו שאפשר לאזן בקלות תוך שתיים שלוש הנקות, אבל נוצר מצב שבאופן קבוע תינוק מוזן מצד אחד ולכן גם שוכב על אותו צד הרבה יותר מאשר על הצד השני (למרות שאם מניקים בתנוחת פוטבול אולי מתגברים על הבעיה הזו).

kokla2

New member
מנסיוננו האישי כנראה לא נורא..

הקטנים שלי כבר בני שנה + 8 ובערך מגיל 3 חדשים לכל אחד יש את הצד שלו.
יש אצלי (כנראה כמו אצל כל אחת) צד אחד שממניב פחות חלב
ומאחר והבת עלתה פחות במשקל הייתי נותנת לה לינוק מהצד שממנו יוצא יותר חלב
וגם בגלל שהבן היה מתעורר יותר בלילה והיה יונק משני הצדדים
בערך מגיל 10 חדשים הם יונקים כמעט רק ביחד
ולכל אחד יש את הצד שלו
מה שאמאגם (מקווה שאני לא טועה ואני זוכרת נכון שהיא הגיבה..) כתבה נכון בקשר לנזק המוטורי..
אני התגברתי על זה בכך שכשהם יונקים רוב היום ביחד הם יונקים בתנוחת רכבת קבועה (בעיקר מאז שהם בערך יושבים)
ובלילה עם כרית הנקה - פוטבול.. לפעמים יוצא להניק בנפרד ואז גם קצת משתנה התנוחה..
אך בגדול לכל אחד הציצי שלו.
לא יודעת אם זה בסדר או לא אבל ככה אצלנו וככה גם הם מעדיפים ולי היה נוח :)

למעלה