עד כמה זה פרקטי ?

snupon

New member
עד כמה זה פרקטי ?

שלום לכם רק לאחרונה התחלתי ממש לאהוב ולהעריך קפה.
אני שותה אבל רק נס רגיל (90% מים).

אני מעוניין לקנות פולי קפה ירוקים ולקלות אותם בבית (תנור\מחבת) לייבש וכל התהליך (יש לי עוד מה ללמוד על התהליך אבל אני מדבר בכלליות)
ופשוט לקטוש אותם ולעשות אבקת קפה כמו של עלית.

זה באמת פשוט כמו שזה נשמע ? מה אני מפספס ?

האם יש סוגי קפה שלא יכולים להתאים בכלל ? פוליים הודיים לדוגמה ?
האם זה חובה לקנות מכשיר של קלייה\טחינה או שזה פשוט אקסטרה ?
תודה !
 

alonaski

New member
אתה מפספס מאוד... או שפשוט אתה לא מסביר

את עצמך נכון.
1. נס קפה - לא עשוי מטחינה של פולי קפה! בכל אופן - לא בצורה שאתה מתכנן... הקפה הטחון שאתה מתכוון ליצר צריך לעבור חליטה במכונת קפה/מקניטה/פרקולטור כדי להפוך לאספרסו. אם תוסיף לזה חלב = תקבל קפה הפוך.
2. אז אם התכוונת לייצר קפה נמס כמו של עלית מפולי קפה - זו לא הדרך! אם התכוונת לקבל תוצאה של קפה הפוך כמו בבתי קפה - אז זו כן הדרך.

למה בדיוק התכוונת?...
 

snupon

New member
הרסת לי את היום !


עשיתי קצת מחקרים והבנתי כמה אני תמיד
אבל בכל זאת קצת תקווה-אין שום דרך שאני יכול להכין נסקפה ביתי מפולי קפה ?או משהו שיזכיר נסקפה ?
(בלי שימוש בקרח יבש ומכונות לחץ עתידניות)
 

alonaski

New member
"הרסת לי את היום" זו דרך אחת לקבל את המסקנה

מההמלצה שלי . הרשה לי להמליץ לך על הסתכלות מזוית אחרת על ההמלצה שלי: בעזרת הכנת קפה (הפוך) מפולי קפה - תתוודע לקפה טעים פי כמה מהנס-קפה של עלית. בעצם - לעולם חדש לגמרי של טעמי קפה!


מעבר מקפה נמס לקפה טחון מפולים ותערובות שונות הוא כמו המעבר משוקולד חלב פרה לשוקולד בלגי , מריר 70% קקאו... ובכלל - מגוון פטיפורים משוקולד בלגי...


בהצלחה!!!
ואל תשכח לשתף אותנו פה בחוויות הקפה החדשות שלך!
 

snupon

New member
חחח תודה רבה אלון ! ישבתי כל היום

וראיתי עשרות סרטים וקראתי מאות מאמרים ואני בשוק שרק עכשיו אני נחשף לעולם הזה
הזמנתי מצרכים מהארץ וחו''ל אעדכן בהמשך !
 

alonaski

New member
מצויין!!
תהנה!

ואכן - אני אלונה. ולא אלון (מגזע האסקי ), כמו שהרוב הוירטואלי מזהה אותי ככזאת...


אבל זה בסדר! בוורסיה הוירטואלית שלי אתה יכול לזהות אותי באיזה מיגדר שתרצה. אני לא ממש קנאית לדמות הוירטואלית שלי
 

boazj

New member
אלונה מצילה כרגיל, וכל פעם נשמות טועות בפורום

אחר
 

knappertsbusch

New member
יש בארכיון הפורום כמויות אדירות של מידע איכות

בנוגע לקליית קפה. אני התחלתי בזמנו עם מחבת,
אבל יותר קל להתחיל עם מכונת פופקורן. אם עולים משמעותית בתקציב
יש קוליפ אוטומטיים למינהם שיפיקו תוצאה טובה פי כמה.

מה שיתקבל הוא פולי קפה קלויים, אותם ניתן לטחון.
קפה נמס הוא בהכללה גסה משקה קפה מיובש,
יש סרטון די מאלף ביוטיוב של מישהו שהכין קפה נמס בעצמו
עם מכונת ואקום חזקה במיוחד. הוא התחיל בהכנה של קפה רגיל מפולים טחונים.
 

dudi4321

Active member
קפה נמס = בדיחה

לא רק בדיחה אלא בדיחה רעה. כי להכין קפה נמס קודם מכינים קפה ובאופן כל שהו מיבשים.
אז למה לעזאזל לא לשתות את הקפה ישירות?
הואקום מיבש, אבל מוציא גם את כל הניחוחות ארומה ובכלל את אופי הקפה.
 
למעלה