עד כמה חשוב\משמעותי לצרוך שומן בארוחת הבוקר ?

amirline

New member
עד כמה חשוב\משמעותי לצרוך שומן בארוחת הבוקר ?

ובוא נצא מהנחה שאם בשעה 8:00 אני אוכל ארוחת בוקר אז בשעה 10:00 אני כבר עושה אימון משקולות.

MidNight Flame

New member
לפני אימוני בוקר

אני בד"כ מסתפק שייק ותמר ולפעמים גם רק קפה ותמר.
תשאיר את השומן לכמה שעות אחר כך... לפני הוא מכביד, אחרי הוא מעכב ספיגת חלבון.

amirline

New member
כיום אני בבוקר לא צורך שומן

קוואקר עם שייק או ביצים עם פריכיות גבינה ודבש, אחרי האימון שותה שייק חלבון (חצי סקופ) עם תמר אחד ואחרי שעה אוכל כריך עם טונה ,טחינה וביצה קשה.
&nbsp
זה בסדר לא? ,הטחינה כשעה אחרי האימון לא בעייתית מבחינת עיכוב ספיגת החלבון כי מיד אחרי האימון אני שותה שייק

MidNight Flame

New member
זו שאלה מצחיקה

זה כמו להגיד "אני אוכל המבורגר, זה בסדר"?
אתה שוקל 40? 70? 120? איך אתה מתאמן? איך נראה יתר התפריט? מה אחוז השומן שלך?
אני לא באמת רוצה שתענה על זה, אני מסביר שכרגע מה שעשית זה כמו להגיד "אני הולך", מתבקש בהכרח לשאול - "לאן?"
וזו בדיוק הסיבה שאני מעדיף לשלוח את המתאמנים שלי לתזונאי שאני סומך עליו.

amirline

New member
התכוונתי בכלליות מבחינת הסדר והחיבור בין חלבון,פחמימה ושומן

עזוב כמויות או חיטוב\מסה.
&nbsp
נניח מהפירוט שלי אפשר להגיד שטחינה עם טונה שעה אחרי האימון זה בעייתי בגלל ספיגת חלבון איטית או נניח להגיד שדבש מקפיץ את האינסולין וזה גם לא מומלץ, הכוונה הייתה להערות כלליות, כמובן שצריך תזונה מוקפדת ומסוימת לתקופות אימון שונות ולתכניות אימונים שונות.

amirline

New member
איזה קשה אתה לפעמים מייק

למתאמן מתקדם במשקל 80 ק"ג שעושה AB כ-4 פעמים בשבוע (תכנית שאושרה על ידך לפני שנה-שנתיים
) עם אחוז שומן סביבות 10-11 היית מאשר תזונה כפי שציינתי ?

MidNight Flame

New member
אני לא קשה, פשוט יסודי

ואתה מנסה לגרור אותי לחוסר רצינות עם השאלה הזאת.
מי החליט שאתה מתאמן מתקדם?
ועדיין, עשה לעצמך טובה ולך לתזונאי

amirline

New member
לא מתרברב אבל

לפני 5 שנים הייתי 95 קילו בלי טיפת שריר ולבד דרך אינטרנט, מאמרים (מבוססי מחקר) ועצות ממך וממשה ירדתי ל 71 קילו תוך חצי שנה , עליתי ל 85 (אחרי תקופת מסה רצינית) וירדתי ל 80 אחרי חיטוב והכל עם תפריטים שבניתי לעצמי.
&nbsp
כיום אני 79 (גובה 1.83) נראה חטוב עם מסה יפה ומרים משקלים די נחמדים אז אני מניח שאני מתקדם , כמובן שאני לא מתקרב לרמה שלך והרבה כבוד לי אליך אבל אני אישית לא מחזיק מתזונאים , עשיתי הכל לבד.

MidNight Flame

New member
אין קשר אליי

ההגדרה של מתחיל-בינוני-מתקדם מתייחסת לקצב התקדמות במשקלים, לא משנה.
אדם שמעיד על עצמו שהוא מתקדם הוא לרוב לא מתקדם.
ואתה לא צריך להחזיק מתזונאים אבל אם אתה שואל את מה שאתה שואל כנראה שחסר לך ידע שלהם יש, כמובן אם תבחר אחד טוב

amirline

New member
אפרופו התקדמות

התקדמות במשקלי עבודה אפשרית גם במאזן קלורי נייטרלי פלוס מינוס? מניסיון שלי על עצמי הצלחתי להתקדם במשקלים רק כשהייתי במאזן קלורי חיובי של כמה מאות קלוריות

MidNight Flame

New member
יש עוד רכיבים שמשתפרים שהם לא בהכרח קשורים

להיפרטרופיה כמו גיוס יחידות מוטוריות למשל ולכן כן, בהחלט אפשרי גם במאזן נטרלי. כמובן שפחות...

amirline

New member
דרך אגב, למה אתה לא אוכל מעט חלבון בבוקר?

אחרי צום של לילה ולפני אימון אינטנסיבי

The Pinky P

New member
כמה עקרונות בסיס:

תאכל בצורה כזאת שתרגיש טוב באימון בכלל.
תאכל מגוון במהלך כל היום, ארוחות שמתבססות על כל אבות המזון.
להקפיד לאכול את הכמויות הדרושות פר יום, כלומר - אם בסופו של יום אכלת את הכמות והמגוון שאתה צריך מבחינת חלבון\שומן\פחמימה - עשית את שלך.
שתיית מים.

כל התעמקות מעבר לרמה הזו - לא רלוונטית למתאמן חדר כושר ממוצע אלא למתאמן מקצועי.
בתזונה אצל העוסקים בספורט יש חשיבות גדולה להעדפה אישית ולהשפעה אינדוידואלית של הרגל כזה או אחר ולכן -
תלמד את הגוף שלך, מה משפיע לטובה ומה לרעה, מה טוב ומה פחות.
כמו ש - midnight flame רשם שהוא מסתפק בקפה ותמר, מה שנכון לגביו, לא בטוח שיהיה נכון לגביי, הרי שאני מעדיף לאכול 100 גרם קוואקר עם פירות ומיץ תפוזים.

עניין אישי.

למעלה