עד כמה יש הבדלי איכות במחבתות?

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מחפשת מחבת רגילה, לא משוכללת (לא צריכה ידית נשלפת / נקודה אדומה / מכסה וכו').
כל אלה שאני רואה מציגות את הסטנדרט הבסיסי הרצוי – ציפוי נגד הידבקות (טפלון או שיש, זה עם הנקודות הלבנות), מתאימות לכל סוגי הכיריים (וגם למדיח, אבל אני ממילא מדיחה אותן ביד).
אז אולי יש סוגיה של משקל (אם הן כבדות יותר יש יותר פיזור חום?) אבל לא נראה לי מהותי ואיכות הציפוי, אבל מניסיוני אם שומרים עליהן גם ציפוי שאינו מהמשובחים ביותר מחזיק בסדר גמור.

אני תוהה כי אני רואה הפרשי מחירים לא קטנים –
למשל מחבת גדולה (26 או 28 ס"מ) של ארקוסטיל (עם חיוכו של השף מאיר אדוני) עולת כ-200 ש"ח (בלי מבצע);
של סולתם (גם חברה נחשבת, לא? או שכבר לא כ"כ?) עולה כ-150 ש"ח;
וברשתות השיווק אפשר למצוא זולות בהרבה, למשל מחבת GALA HOME (המותג הפרטי) בשופרסל ב-40 ש"ח;

היום נתקלתי (במרשתת) במבצע על מחבתות DARNA, סט 3 מחבתות 20/24/28 בכ-100 ש"ח (ידית ארגונומית סילקון דמוי עץ - SOFT TACH, מבטיחים ציפוי שיש עמיד לאורך שנים וקל לניקוי, מתאים לכל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה). מישהו שמע על החברה? (בהחלט ייתכן שזה מוצר מדבקה מיובא מסין או משהו כזה).

עד היום לא השקעתי הרבה במחבתות, אבל גם לא קניתי אחת כבר שנים רבות (בפעם האחרונה שקניתי עוד היה מקובל טפלון רגיל ולא שיש...).
מצד אחד לא מתאים לי לשלם עשרות שקלים נוספים בלי סיבה, ומצד שני, אולי יש משהו שאני מחמיצה... :unsure:
אשמח להערות / הארות / תובנות. |4U|
 

michal@gal

Active member
מנהל
אני קונה את הזולות ומחליפה פעם בשנה/שנתיים, כשמתחיל להדבק.
יש לי נסיון טוב עם המותג הפרטי של שופרסל וגם עם סולתם.
כדאי לבחור מחבת יחסית כבדה. צריך לבדוק שמה שכבד במחבת זה לא הידית.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא שיש לי מושג איך זו יכולה להיות פרסומת, אבל אחרי שסיכמנו שלא, עדיין אשמח לתובנות. 🙏
מצד אחד נראה לי שהזולות בסדר גמור ומה כבר יכול להיות, ומצד שני הפרשי מחירים כאלה מטרידים קצת, כאילו זול מדי עלול לעלות ביוקר...
 

GoldenEyes

Well-known member
לא שיש לי מושג איך זו יכולה להיות פרסומת, אבל אחרי שסיכמנו שלא, עדיין אשמח לתובנות. 🙏
מצד אחד נראה לי שהזולות בסדר גמור ומה כבר יכול להיות, ומצד שני הפרשי מחירים כאלה מטרידים קצת, כאילו זול מדי עלול לעלות ביוקר...
ביננו
המחיר אינו פונקציה של איכות
לפעמים הזולות הן כמעט הטובות ביותר.
יש יבואנים שמסתפקים במועט , ויש יבואנים שמפוצצים מחירים כאילו שהמוצרים שלהם מזהב .
כבר מזמן למדתי שעדיף למכור כמות גדולה במחיר נמוך , מאשר למכור כמות קטנה במחיר מפוצץ.
לי אישית יש מחבת טלפון , אולי כבר 20 שנה אותה מחבת . אין לי תלונות עליה , לא התקלף הצפוי ולא כלום
 

דיברגנט חדש

Well-known member
המחיר אינו פונקציה של איכות
לפעמים הזולות הן כמעט הטובות ביותר.
לרוב דווקא כן, במיוחד בדברים שעין של האדם לא יכולה לראות, כמו טיב החומר, האם החומר רעיל?
בחולצות, למשל, אם תקנה בגד זול, סביר להניח שאחרי כמה כביסות כבר לא תכיר את הבגד, אך זה לא יכול להשפיע על בריאותך לעומת במקרה כאן, שבהחלט שחרור של חומרים זולים שייתכן שרעילים כן יכול לפגוע בבריאותך.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לרוב דווקא כן, במיוחד בדברים שעין של האדם לא יכולה לראות, כמו טיב החומר, האם החומר רעיל?
בחולצות, למשל, אם תקנה בגד זול, סביר להניח שאחרי כמה כביסות כבר לא תכיר את הבגד, אך זה לא יכול להשפיע על בריאותך לעומת במקרה כאן, שבהחלט שחרור של חומרים זולים שייתכן שרעילים כן יכול לפגוע בבריאותך.
למען האמת יש לי הרבה בגדים זולים שמחזיקים מעמד שנים...
ואני לא חוששת שמחבתות זולות ירעילו אותי. פשוט שלא יהיו טובות / יישחקו במהרה ואז אצטער שקניתי (ואני לא אוהבת לזרוק ולקנות חדש).
 

ladybug4NLP

Active member
לא קונה יותר מה שכתוב עליו "טפלון". נשרטים מהר מאד וגם הציפוי יורד גם אם נזהרים.
מעדיפה את אלה עם צפוי השיש (נקודות לבן שחור). לקח להן כמה שנים לרדת
מחבת כבדה עדיפה על מחבת שלא שוקל כמעט כלום כי הדקיקות פשוט נשרפות מהר (המחבת עצמו)
מנסיוני יש סירים ומחבתות מצויינים ברשת שופרסל במחירים טובים מאד תוצרת סולתם, food appeal ועוד.
. מעדיפה לקנות מחבת של 40 ש"ח פעם בשנה מאשר מחבת של 200 ש"ח לכמה שנם טובות, אם המחבת הזולה טובה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה!
אבדוק באמת מקרוב את הסחורה (בינתיים ראיתי בעיקר במרשתת) ואם תיראה לי סבבה נראה לי ששווה את ה"סיכון" שבמחיר.
אולי מחבת ב-200 ש"ח היא באמת לשפים... ;-)
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא אוכל לתת לך המון תובנות אבל אנסה משהו...
אז ככה. לגבי טפלון, ראיתי בעבר לא מעט כתבות על טפלון שמתקלף ונותר עם האוכל והוא רעיל. נכון? לא נכון? לא אדע.
בכל מקרה, טפלון באמת מתקלף, וככל שתיזהרי, זה רק יאט את התהליך אבל לא ימנע אותו.
מחבתות של סולתם? האם זה באמת סולתם? נדמה לי שלא, והם פשוט מייבאים תחת המותג שלהם.
יש לי בבית כמה כלים אם של סולתם ואם של נעמן (גם יקרים אש). האם השיש המנוקד נשמר? לא ממש. קצת גירוד עם מזלג או כף ויש שריטות נוראות. האם זה רעיל? איני יודע. האם נדבק אליהן? לא. עדיין מתנקות בקלות. וכעת יש מבצעים על כלי סולתם. מבצעים "יפים".
ותתפלאי. קנינו מחבת אצל רמי לוי. משהו פושטי וזול, וגם כזה עם נקודות לבנבנות. משתמשים בו המון והוא הכי מחזיק בבית. לא שריטות ולא עמה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא אוכל לתת לך המון תובנות אבל אנסה משהו...
אז ככה. לגבי טפלון, ראיתי בעבר לא מעט כתבות על טפלון שמתקלף ונותר עם האוכל והוא רעיל. נכון? לא נכון? לא אדע.
בכל מקרה, טפלון באמת מתקלף, וככל שתיזהרי, זה רק יאט את התהליך אבל לא ימנע אותו.
מחבתות של סולתם? האם זה באמת סולתם? נדמה לי שלא, והם פשוט מייבאים תחת המותג שלהם.
יש לי בבית כמה כלים אם של סולתם ואם של נעמן (גם יקרים אש). האם השיש המנוקד נשמר? לא ממש. קצת גירוד עם מזלג או כף ויש שריטות נוראות. האם זה רעיל? איני יודע. האם נדבק אליהן? לא. עדיין מתנקות בקלות. וכעת יש מבצעים על כלי סולתם. מבצעים "יפים".
ותתפלאי. קנינו מחבת אצל רמי לוי. משהו פושטי וזול, וגם כזה עם נקודות לבנבנות. משתמשים בו המון והוא הכי מחזיק בבית. לא שריטות ולא עמה.
תודה רבה, עזרת לי מאוד. 🙏
 

SicTransit

Active member
לא אוכל לתת לך המון תובנות אבל אנסה משהו...
אז ככה. לגבי טפלון, ראיתי בעבר לא מעט כתבות על טפלון שמתקלף ונותר עם האוכל והוא רעיל. נכון? לא נכון? לא אדע.
בכל מקרה, טפלון באמת מתקלף, וככל שתיזהרי, זה רק יאט את התהליך אבל לא ימנע אותו.
מחבתות של סולתם? האם זה באמת סולתם? נדמה לי שלא, והם פשוט מייבאים תחת המותג שלהם.
יש לי בבית כמה כלים אם של סולתם ואם של נעמן (גם יקרים אש). האם השיש המנוקד נשמר? לא ממש. קצת גירוד עם מזלג או כף ויש שריטות נוראות. האם זה רעיל? איני יודע. האם נדבק אליהן? לא. עדיין מתנקות בקלות. וכעת יש מבצעים על כלי סולתם. מבצעים "יפים".
ותתפלאי. קנינו מחבת אצל רמי לוי. משהו פושטי וזול, וגם כזה עם נקודות לבנבנות. משתמשים בו המון והוא הכי מחזיק בבית. לא שריטות ולא עמה.
רק הערה: למיטב ידיעתי (המוגבלת בעניין זה) הבעיה אינה שהטפלון עצמו רעיל, אלא החומר מתחתיו שנחשף כאשר שכבת המגן מתפוררת.
 
למעלה