עד כמה כדאי לספר לקב"ן?

Kaltzifar

New member
עד כמה כדאי לספר לקב"ן?

ערב טוב כתבתי כאן שאלה לפני כמה זמן על תרופות, היא די ירדה לתחתית העמוד.. אז תודה למי שענה
בכל מקרה לא יתנו לי תרופות. עכשיו יש בעיה אחרת.. כשהייתי קטנה יותר הייתי חותכת את עצמי במשך ארבע שנים (גיל 12 - 16 בערך) והיה לי ממש קשה להפסיק עם זה. מאז שהתגייסתי (4 חודשים) ממש קשה לי, הגעתי למקום שאני מאוד לא מרוצה ממנו (גם תפקיד שאני שונאת וגם יחס רע) והמסגרת הזאת כל כך לא מתאימה לי, וזה היה רק עניין של זמן עד שאני אחזור לפגוע בעצמי. אני מתעוררת כל בוקר עם דמעות וכל הסופשבוע חושבת רק על 'כמה שעות נשארו עד יום ראשון בבוקר', ואני מרגישה כאילו שאין לי שליטה על המחשבות שלי. אני הולכת לפסיכולוג כל יום שני (למרות שה-45 דקות בשבוע לא הכי מספיקות :\), כלומר מחר, ואני לא יודעת אם לספר לו שחתכתי את עצמי.. כלומר, יש את העיניין של סודיות רפואית, אבל הם מחויבים לדווח אם יש סיכוי שהמטופל יפגע בעצמו או באחרים, ומזה אני מפחדת. יכולים לשחרר אותי מהצבא רק בגלל זה? אני גם לא רוצה שידעו במשפחה שלי, כי זה רק ידאיג אותם יותר.

disturbed fairy

New member
האממ

טוב קודם כל שאלה, בכותלרת שאלת אם לספר לקב"ן ובגו ההודעה רשמת פסיכולוג, אז איזה מהם
כי זה חשוב. אבל בכל מקרה, אין לך מה לדאוג, הקב"נית שלי יודעת שהייתי חותכת את עצמי שניסיתי להתאבד, ושאני סובלת מהפרעות אכילה [כולל כל מה שכרוך בזה] אף אחד לא יוציא אותך מהצבא בכוח, אם לא תאיימי במפורש להתאבד, או לפגוע באנשים אחרי, [ואת זה הקב"נית במפורש אמרה לי... כי גם אני דאגתי לזה, כי דאגתי אם לספר לה ולא לסנן חלקים, כי לא רציתי לצאת מהצבא, מצד שני אין ממש טעם להיות בטיפול ו"לסנן" דברים, זה דיי הורס את כל המטרה...] יש לפגוע בעצמך בלי כוונות מעבר לזה, אלא פשוט כאמצעי לפריקה, ועד כמה שזה עצוב, זה דיי נפוץ... אם את אצל פסיכולוג [פרטי] אז בכלל יאן מה לדאוג, כי יש סודיות רפואית ואת לא קטינה, ולא מאיימת להתאבד, אז אין סיבה שהוא יספר לאף אחד, וגם אסור לו.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
לספר או לא לספר..

אנחנו שומעים את הפחד בדבריך.. מרגישה שאת נמצאת במסגרת שאת לא מוצאת את עצמך בה.. והמצב מרגיש כל כך מייאש, עד שהמחשבות הרעות חוזרות להשתלט., ואיתן גם הדחף להכאיב לעצמך.. Kaltzifar, אולי לספר לאיש מקצוע (קב"ן או פסיכולוג) על הפחד הזה, יכול לתת כלים לאותו אדם לעזור לך למנוע את המעשה.. יקרה, אנחנו מזמינים אותך להמשיך ולכתוב לנו ולספר לנו מה החלטת לעשות..

Kaltzifar

New member
זה מן פסיכולוג קליני

הייתי פעמיים אצל הקב"ן והוא המליץ לי על טיפול, אבל בגלל שהוא עוזב בקרוב הוא הפנה אותי לפסיכולוג החילי, שיושב ממש משרד מולו. לכן לא חשבתי שיש הבדל גדול בינהם. וכבר סיפרתי לו על העבר והראיתי לו את הצלקות, ואמרתי שלפעמים אני רוצה לעשות את זה שוב אבל אני לא אעשה בעיקר כי אני לא רוצה עוד צלקות. אני פשוט לא יודעת מה הוא יעשה אם הוא ידע שעשיתי את זה בזמן האחרון.

disturbed fairy

New member
אוקיי

אני לא יודעת באיזה חיל אתה, אבל עד עכשיו לא ידעתי שיש פסיכולוג, מעבר לקב"ן/קפ"ס לכן הנחתי שאם אתה הולך לפסיכולוג- זה פרטי, אז כאן ההבדל הגדול..... ואת השאר אני יענה לך ב

למעלה