עד כמה מותר לי "לבקר" תכנים אינטרנטיים בבלוג?

lifeAndStuff

New member
עד כמה מותר לי "לבקר" תכנים אינטרנטיים בבלוג?

אני וכתבת פה בתפוז בלוג שכחלק מהרשומות אני כותבת על כתבות דיאטה שפורסמו באתרי אינטרנט שונים. חלק מהכתבות האלו מכילים סיפורים אישיים של אנשים (בעיקר נשים) שרזו - ורוצים להתגאות בסיפור ההרזיה שלהם ולחלק טיפים. אבל כחלק מניתוח הכתבות האלו אני כותבת על דברים שלדעתי לא טובים או בריאים בדיאטות הללו (כמו למשל ירידה מהירה מידי שלטעמי נובעת מצורת אכילה לא בריאה). חשוב לציין שאני לא דיאטנית או אשת מקצוע בתחום, אלא מדברת מניסיוני האישי - אבל אני לוקחת רק כתבות שפורסמו באתרים שונים שכוללים פרטים אישיים ברמה כזו או אחרת (למשל שם מלא) וצילומים.

מה המעמד החוקי של כתבות כאלו? האם אפשר לתבוע אותי לגבי דיבה או "לשון הרע" על סמך הכתובה על כתבות שכאלו?

תודה
 
עד כמה מותר לבקר

חוק איסור לשון הרע, התשכ"א - 1965, עוסק בהגנת כבודו ושמו הטוב של אדם באמצעות הטלת איסור על פרסום פרסומים העלולים להשפילו ולבזותו. החוק מגדיר כי פרסום לשון הרע יכול להוות עוולה אזרחית בנזיקין ויכול אף להתגבש לכדי עבירה פלילית. דינים אלה עורכים איזון בין חופש הביטוי והעיתונות מחד, לבין הזכות לכבוד ולשם טוב מאידך.
סעיף 1 קובע שלשון הרע היא דבר שפרסומו עלול להשפיל אדם (יחיד או תאגיד) בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצדם; לבזות אדם בשל מעשים, התנהגות או תכונות המיוחסים לו; לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעסקו, במשלח ידו או במקצועו; לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, מינו או נטייתו המינית.
בצד העבירה והעוולה נקבעו גם הגנות שהעיקריות בהן הן הגנת אמת בפרסום והגנת תום הלב. כך שיש פרסומים, שלמרות שהם לשון הרע על פי סעיף 1, הם מוגנים (מותרים).
סעיף 13: פרסומים לגיטימיים באופן מיוחד – הכנסת, ח"כ, הממשלה וחבריה, פרסום מבקר המדינה.
סעיף 14: מגדיר את הגנת אמת הפרסום – פרסום אמת שיש בו עניין ציבורי מוגן. כלומר, דברי אמת שיש בהם לשון הרע, פרסומם מוגן (מותר) אם יש בהם עניין לציבור.
סעיפים 17-15: מגדירים פרסומים מוגנים, למרות שלא הוכח לגביהם שהם אמת; או שלא הוכח העניין הציבורי שבהם; וכן הבעת דעה, שאי אפשר לסווגה כאמת או כשקר - אלה עשויות להיות מוגנות אם פורסמו בתום לב, באחת הנסיבות המפורטות בסעיף 15 לחוק.‏‏
סעיף 17 לחוק קובע שהגנת תום לב לא תעמוד למי שנדרש להתנצל באופן סביר ולא עשה זאת.
בעצם מה שמאפיין את החוק הוא מצד אחד איסור מאד גורף על התבטאויות פוגעות, מהצד השני, הגנות מאד חזקות על פרסומים מסוגים מסויימים.
מבחינת חוק איסור לשון הרע, ההכרעה יכולה ליפול לפעמים לפי הסגנון של הפרסום.
כאשר אדם פירסם בעצמו את שמו ואת תמונותיו בהקשר של הורדת משקל, יקשה עליו לטעון ולהוכיח פגיעה בפרטיות.
כמובן שאם את מעתיקה כתבות ותמונות של אחרים, עולות שאלות של פגיעה בזכויות יוצרים.
מי שרוצה לעסוק בביקורת טוב יעשה אם יקבל יעוץ משפטי צמוד, או לפחות יסודי על מנת להבין את הגבולות מבחינת כל חוק וחוק רלוונטי (לשון הרע, הגנת הפרטיוטת, זכויות יוצרים).
 
למעלה