עד כמה מותר לסוכר לעלות?

imanub

New member
עד כמה מותר לסוכר לעלות?

אני סוכרתי כבר כמה וכמה שנים אבל אין לי תשובה לשאלה פשוטה. אם אכלתי ארוחה (עם פחמימות) עד כמה זה בסדר (או לא מזיק) שהסוכר יעלה - לדוגמא, האם זה בסדר שאחרי ארוחה מגיע ל-200 אם אח"כ מתאזן?
 

IrisPeleg

New member
לא

אם אחרי הארוחה הסוכר מגיע ל-200 יש מספר אפשרויות:
1. הארוחה עמוסה מידי בפחמימות
2. אינך מקבל את הטיפול הנכון

מאד מומלץ שרמת הגלוקוז אחרי האוכל לא תעלה על 140. אתפשר 160.

בהצלחה
 

ולריו

New member
עם כל הכבוד, יש קצת חוסר דיוק בתשובתך. סוכר

אחרי האוכל בדיוק בדיוק שעתיים אחרי האוכל. אין משמעות לבידקה מייד כשקמים מהשולחן.

חובה להמתין שעתיים ואז על הערך אסור לעלות על 140.
 

vasp

New member
המטרה שלך היא לשמור על A1C בנורמה

A1C מתחת 5.7 זו המטרה שלך , יש כאלו שיגידו לך שגם 7 זה טוב , למען בריאותך נסה להתקרב ל 5.7 אם אתה לא רוצה סיבוכים .
את הבדיקה הזו אתה עושה ע"י הפנייה מהרופא אחת ל3 חודשים .
בדיקה/שמירה על איזון יומי בסגנון של רכבת הרים של רמות הסוכר , ממש לא תועיל לך .

אדם סוכרתי זה כמו מטוס שאיבד את הטייס האוטומטי שלו , הוא יכול להמשיך לטוס , אבל הטייס חייב להיות ערני/על ההגאים כל הזמן .
נסה לאכול 6 ארוחות לאורך כל היום , קצת בכל ארוחה , זה יעזור לך לאזן את הסכרת בלי להיות על רכבת הרים .
 
שכחת לכתוב איזו סוכרת יש לך? איך אתה מאוזן?

מה שכתבו לך לגבי A1C=5.7 זה ערך מכסימלי (היה עד לפני חודשים 6) לאנשים בריאים, לא סוכרתיים.
תענה על שאלותי, ואענה על שאלתך...
 

תומרונתם

New member
מנהל
״מותר״ זה סובייקטיבי...

אני מניחה שאתה שואל מה ההנחיה הכללית.
לאדם סכרתי, היעד הוא עד 140 שעתיים אחרי האוכל (מתחילת הארוחה).
עכשיו, כולנו בני אדם, ואם מידי פעם אתה מגיע ל-200 אחרי האוכל, אתה בעצם לומד שלקחת פחות מידי אינסולין או שאכלת יותר מהתכנון. האם זה נורא? לא, אם ירדת חזרה לטווח הנורמלי תוך שעתיים-שלוש. אם זה נשאר לאורך זמן זה כמובן בעייתי וכנראה צריך לטפל גם בבזאלי/אינסולין ארוך טווח.

(זה בהנחה שאני זוכרת נכון שאתה טייפ 1, טייפ 2 זה קצת אחרת כמובן)
 

milory

New member
אין שום סיבה להגיע ל200.

ללמרות שלרוב אני קורה פסיבי אתן את 2 הסנט שלי, אני נוהג במקרה של ארוחות עמוסות בפחמימות (שמהם מומלץ בכללי להימנע גם בגלל הסוכרת וגם בגלל הבריאות בכללי) להזריק כחצי שעה לפני תחילת הארוחה כך שהאינסולין משפיע ישר עם האכילה ולא מגיעה לפיקים גבוהים. כי למרות שההמלצות הם לבדיקה אחרי שעתיים מתי שהסוכר עולה ויורד מהר זה לא טוב לA1C וגם לפחות מקרה שלי זה משפיע לרעה על העייפות. (אנע סכרתי סוג 1 שמזריק אפידרה)
 

תומרונתם

New member
מנהל
כל מה שאתה כותב נכון

אבל, מה לעשות, החיים חזקים יותר.
יש כל כך הרבה סיבות למה לא תמיד בדיוק מספיק האינסולין שלקחת, ולפעמים אפילו אין סיבה ברורה.
נכון שכולם צריכים לכוון כך שלא נגיע ל-200, אבל לא תמיד זה המצב.
 

imanub

New member
תודה

אני יודע ש-200 זה לא מאוזן, אני עכשיו עם סנסור אז אני רואה מספרים שאולי לא הייתי מודע אליהם בעבר (כיוון שלא הייתי מודד לפני שחלפו שעתיים מאז שאכלתי אלא אם היה לי היפו), השאלה אם 200 או יותר באופן זמני זה מזיק. לדוגמא אתמול אכלתי מנה נחמדה של סושי בשעה 8:00 (ככה סתם הייתי מזריק עליה כ-4 מנות) אבל בגלל שיש לי אימון שחייה ב-9:30 הזרקתי מנה אחת. לפני האימון היה לי 240, אבל אחרי האימון (של 45 דקות) הייתי על 100 - כך שאם הייתי מזריק יותר כנראה שהייתי חווה היפו. (ברור לי שזאת לא ההתנהגות האידיאלית - בדר"כ אני צריך לאכול ב-6 ולאכול עוד חטיף או שניים בסמוך לאימון).
אבל קורה הרבה שבזמנים מסויימים אני מודד מספרים גבוהים.
אני עם סוג 1 ומאוזן קצת מתחת ל-7 (בעבר הייתי על 5.5 אבל הייתי עם תפריט מאוד מאוד קבוע ועם לא מעט היפויים).
 

IrisPeleg

New member
הזרקה חצי שעה לפני הארוחה

אינסולין מהיר מתחיל להשפיע אחרי רבע שעה ומגיע לשיאו אחרי שעה.
הזמן מותאם לפרוק של פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך ובינוני.

אם התכוונת לפחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה, אתה עושה את הדבר הנכון.

אבל:

אם מזריקים חצי שעה לפני האוכל זה יכול לגרום להיפו עבור פחמימות שעדין לא התחילו להתפרק או לא מספיק.

יש דברים שאינם מומצליצם כי הם עמוסי פחמימות אך ניספגים מאד מאד לאט.

כמובן שזה גם תלוי בארוחה ולא רק בפחמימה.

לדוגמה:
תפו"א
תפו"א וסלט עם שמן זית
צ'פס
תפו"א עם חזה עוף
תפו"א עם סטייק
גלידת שמנת
שוקולד

לדעתי, צריך להביא בחשבון מה אוכלים ולא רק את הכמות.
 

milory

New member
בקשר לשחייה

בעיקרון ההמלצות הם לא לעשות ספורט שאתה על יותר מ200 אלה להזריק קצת לחכות שירד ורק אז להתחיל ספורט תוך כדי אכילת משהו קטן.
אני בכלל משתדל שלא לעשות ספורט עם אינסולין קצר טווח במערכת אבל במקרה וכן בייחוד שמדובר בשחייה אני פשוט עושה עצירה קטנה באמצע מודד ומקסימום אוכל תמר או 2 וככה מתמודד אם המצב. ובקשר להודעתי הקודמת על ההזרקה של החצי שעה לפני, אני מודע לאפשרות של היפו ולא אעשה זאת במקרה ויש לי פחות מ90 אבל אם אני על 100 + אז אין לי בעיה שהאינסולין ישפיע מעט לפני שהפחממה תיתפרק יוריד אותי לאזור ה80 ורק הארוחה שבכול מקרה עמוסת פחמימות תעלה אותי בחזרה בהדרגתיות לאזור ה100. ובנוסף שאני אוכל ארוחות עמוסות פחממיות שמטבע הדברים קשה יותר להעריך את כמות הפחמימות בארוחה אני בודק גם אחרי שעה ומתקן באוכל או בזריקה נוספת ע"פ הצורך.
כמובן שמדובר בשיטה אינדבדואלית ולא כול מה שמתאים לי מתאים לכולם אך לי זה עזר רבות באיזון.
 

IrisPeleg

New member
טיפ 1 ו-טיפ 2

אני חושבת שלכל סוגי הסוכרת אותה המטרה: איזון מיטבי.
עד כמה?
זה כבר תלוי בסוכרתי.
כל אחר והשקפתו.

גם אם יש סוכרת סוג 2 , צריך לשאוף לאיזון.
אם אחרי האוכל זה לא מתאים, יש לשנות את הטיפול או לשנות סוגי פחמימות וכמויות.
 

תומרונתם

New member
מנהל
התכוונתי שזה אחרת בסוג הטיפול לאיזון

לא במספרים שאליהם צריך לשאוף
 
למעלה