עד כמה מותר לפרסם דעה דרך האינטרנט?

רמי אב

New member
עד כמה מותר לפרסם דעה דרך האינטרנט?

אם בזמן מבצע צבאי, עובד בחברה כלשהי פרסם דרך האינטרנט דעה אישית פוליטית,שהיא נגד צה"ל ואו נגד מדינת ישראל בהיבט הביטחוני, וכתוצאה מזה אותו עובד פוטר, מה הסיכוי שבית המשפט יקבע שזה פיטורין לא צודקים בטענת, זכות פרסום הדעה הפוליטית? .
 
חופש הביטוי

לכל אדם חופש ביטוי, עד גבול מסויים. החופש אינו הפקרות. יש לו גבול. הגבול עומד היכן שעומדדת זכות של מישהו אחר.
החרות (לא הזכות, יש הבדל) להביע דעות היא זכות אדם. לפעמים, מימושה של החרות פוגעת באינטרסים של המעביד, ולכן, על אף שלאדם יש חרות, בשמשור יחסי העבודה זה פוגע באינטרסים של המעביד, ועל כך, בנסיבות מסויימות, ותוך כדי נקיטת הליכים מתאימים, למעביד יש זכות לפטר את העובד.
לא תמיד ולא בלי שימוע. תלוי בנסיבות, באינטרס הנפגע, במידת הפגיעה. כל מקרה לגופו.
חפש מאמר של עו"ד דריה כנף בYNET על הנושא.
 

רמי אב

New member
חשש להפרת זכויות יוצרים חלקית

אם אנשים מסויימים צופים ביצירה שנמצאת באינטרנט בהסכמת בעלי זכויות היוצרים,
ונודע לאדם היוצר שהאנשים המסויימים האלה, לא רק צופים ושומעים ביצירה שלו , אלא גם תוך כדי זה הם שרים ואו רוקדים לצלילים שלה,כאשר לא ניתן לשירה וריקוד זכות לזה, אז אם האדם היוצר רוצה לתבוע גם את מי ששר ואו רקד מהיצירה שלו, מה הסיכויים שלו לנצח בבית המשפט?
 

רמי אב

New member
שאלה נוספת בקשר לעניין של להבין מהיצירה

יצא לי לראות תוכנית בטלוויזיה,בתוכנית הזאת התנאים מאוד קשים,קל מאוד למי שמשתתף בתוכנית הזאת להיות משועמם ולהשתגע,בעיקר כי המטרה הראשית של מי שמשתתף בתוכנית הזאת זה להיות מנותק מהעולם החיצון.כאשר נמצאים בתוכנית הזאת הרבה ימים.
יצא לי לראות,לא משנה מתי,שלפחות אדם מסויים שמשתתף בתוכנית הזאת ,לוקח כלי נגינה, לא משנה איזה כלי נגינה,ומנגן ושר עם כלי הנגינה הזה שירים שהוא מעדיף לשיר,לא משנה איזה שירים,כאשר נראה שזה שירים שלא הוא יצר אותם,אבל בצורה חובבנית, האם לפי החוק זה בסדר מה שהוא עשה?
האם מבחינה משפטית יש התחשבות באם זה מעשה חובבני? כחלק מתוכנית שמי שמשתתף בה נמצא בתנאים קשים,שבלי הדבר הזה הוא עלול להשתגע, כאשר הוא לא ידע שאם באמת יהיה שם שהוא ירגיש שמאוד קשה לו?
 

John the Savage

New member
אכן, יכול להיות מסוכן

בעיקר אם תוך כדי ריקוד הם עושים סלטה לאחור.

אני תוהה באמת מה יקרה אם החמאס יגיש תביעות על הפרת זכויות יוצרים נגד כל יוצרי גירסאות הקאבר של "תקוף, תעשה ביגועים"?
 


מעבר לג'ון הפרא ולאי ההתאמה שלי לממשק החדש והלא נוח של תפוז, אם תסתכל על הגדרת זכות יוצרים תראה שהגדרתה אינה מונופולין ביצירה אלא איסור לבצע פעולות מסויימות ביצירה בלי הסכמת בעליה. אתה יכול לקרוא קצת באתר שלי יותר על זכויות יוצרים.
למיטב הבנתי ריקוד ושירה אינם כשלעצמם אף אחד מהשימושים האסורים, אם כי מי שירצה להתחכם יכול לטעון שמדובר ב"ביצוע פומבי". טכנית אולי הטענה צודקת אבל בשל "זוטי הדברים" נראה לי שהסיכוי שטענה כזו להתקבל אינו גדול.
מעבר לכך, אנא סלח לי אבל איני יכול להכנס באינטרנט בפורום כזה לניתוחים מלומדים של זכויות יוצרים שמתאימים למאמר משפטי ולא לתשובה בפורום.
יום שקט שיהיה לנו.
 

רמי אב

New member
והאם אתה יכול בבקשה להפנות אותי

אל הסעיף בחוק שרשום בו, שעל שירה וריקוד לא חלים זכויות יוצרים?
או שאני לא הבנתי?
ובקשר לניגון חובבני? מה הדין?
 
למעלה