עד כמה מזון משחק תפקיד בחיים שלכם?

dory30

Well-known member
כולנו אוכלים וחלקנו מבשלים. עד 2014 בערך כמעט לא הכנתי כלום חוץ מאורז במיקרו וסלט פירות. בגיל 33, אחרי פציעה קשה בכתף (מתוך 3) ובשל רצון לאמן את היד ולהחזיר אותה לכושר, התחלתי להכין ארוחות קלות (ירקות, זיתים, ביצים קשות וגבינות). בגיל 38, אחרי שאמא שלי נפצעה והפכה לסיעודית, ממש למדתי להכין דברים. הדברים שאני יודע להכין היום: מרקים (בעיקר מיסו), שוקיים, כנפיים, נקניקיות, שיפודים, דגים, פסטות, בטטות, תפוחי אדמה, בשר טחון עם פטריות ועוד.
 

in bal1

Well-known member
כולנו אוכלים וחלקנו מבשלים. עד 2014 בערך כמעט לא הכנתי כלום חוץ מאורז במיקרו וסלט פירות. בגיל 33, אחרי פציעה קשה בכתף (מתוך 3) ובשל רצון לאמן את היד ולהחזיר אותה לכושר, התחלתי להכין ארוחות קלות (ירקות, זיתים, ביצים קשות וגבינות). בגיל 38, אחרי שאמא שלי נפצעה והפכה לסיעודית, ממש למדתי להכין דברים. הדברים שאני יודע להכין היום: מרקים (בעיקר מיסו), שוקיים, כנפיים, נקניקיות, שיפודים, דגים, פסטות, בטטות, תפוחי אדמה, בשר טחון עם פטריות ועוד.
מזון משמש די הרבה בחיים שלי דווקא יותר בפאן הבריאותי.מה לאכול כמה ומתי.
מגיל 35 בערך כל אדם לדעתי צריך לחשוב על זה.
 

dory30

Well-known member
מזון משמש די הרבה בחיים שלי דווקא יותר בפאן הבריאותי.מה לאכול כמה ומתי.
מגיל 35 בערך כל אדם לדעתי צריך לחשוב על זה.
או הו, אם רק הייתי מיישם 5 אחוז מהדיאטות שהומלצו ע"י מומחיות בתחום. מה שכן, אני משתדל להקפיד על כך שלא אוכל גלוטן. רמת הרגישות שלי נמוכה ובכל זאת, מומלץ שלא לקחת סיכונים.
 
או הו, אם רק הייתי מיישם 5 אחוז מהדיאטות שהומלצו ע"י מומחיות בתחום. מה שכן, אני משתדל להקפיד על כך שלא אוכל גלוטן. רמת הרגישות שלי נמוכה ובכל זאת, מומלץ שלא לקחת סיכונים.
5 אחוז זה לא הרבה שומן וזה בריא. אלו סכנות יש בגלוטן? אני בעיקר פוחד מסכרת, אמרו לי שזו מחלה שקשה להיפטר ממנה כל החיים. אני צריך פחות לשתות קולה שזה הדבר הכי לא בריא שיש, פחות לאכול ממתקים ופחות לזלול במסעדות. יותר לצרוך אוכל בריא ולשתות מים.
 

mיטלמן

Well-known member
5 אחוז זה לא הרבה שומן וזה בריא. אלו סכנות יש בגלוטן? אני בעיקר פוחד מסכרת, אמרו לי שזו מחלה שקשה להיפטר ממנה כל החיים. אני צריך פחות לשתות קולה שזה הדבר הכי לא בריא שיש, פחות לאכול ממתקים ופחות לזלול במסעדות. יותר לצרוך אוכל בריא ולשתות מים.
בעניין גלוטן:
 

mיטלמן

Well-known member
5 אחוז זה לא הרבה שומן וזה בריא. אלו סכנות יש בגלוטן? אני בעיקר פוחד מסכרת, אמרו לי שזו מחלה שקשה להיפטר ממנה כל החיים. אני צריך פחות לשתות קולה שזה הדבר הכי לא בריא שיש, פחות לאכול ממתקים ופחות לזלול במסעדות. יותר לצרוך אוכל בריא ולשתות מים.
דורי מדבר על 5% מהדיאטות ואתה עונה על 5% שומן במזון.
 
אני אוכל וזולל יותר מדי, אכלתי הרבה במסעדות בחיי ושמנתי ואני קונה הרבה אוכל בעיר ובמרכולית. אני מקווה שאצליח להפחית את האכילה. אני לא יודע להכין אוכל, כשניסיתי להכין אוכל כמעט שרפתי את הבית. אני כבר בן 50.
 

dory30

Well-known member
אני אוכל וזולל יותר מדי, אכלתי הרבה במסעדות בחיי ושמנתי ואני קונה הרבה אוכל בעיר ובמרכולית. אני מקווה שאצליח להפחית את האכילה. אני לא יודע להכין אוכל, כשניסיתי להכין אוכל כמעט שרפתי את הבית. אני כבר בן 50.
מומלץ ללמוד להכין ולו ברמה הבסיסית. זה בהחלט סממן של עצמאות. כנ"ל להקפיד על המשקל (תחום שבו אני ממש לא גורו, בדיוק ההיפך).
 
מומלץ ללמוד להכין ולו ברמה הבסיסית. זה בהחלט סממן של עצמאות. כנ"ל להקפיד על המשקל (תחום שבו אני ממש לא גורו, בדיוק ההיפך).
אוכל להכין סלט שבשביל זה לא צריך חימום, אבל כשאני חותך ירקות אני תמיד כבר בהתחלה חותך את האצבע ונפצע ואז יוצא דם על הירקות. אולי אקנה כפפות. בצעירותי הייתי רזה, יפה וחתיך וגם חלש, את התכונות האלה ירשתי מאבא. התעמלתי בחדר כושר והתחזקתי, אבל זללתי הרבה במסעדות ולכן שמנתי והתכערתי קצת.
 

in bal1

Well-known member
אוכל להכין סלט שבשביל זה לא צריך חימום, אבל כשאני חותך ירקות אני תמיד כבר בהתחלה חותך את האצבע ונפצע ואז יוצא דם על הירקות. אולי אקנה כפפות. בצעירותי הייתי רזה, יפה וחתיך וגם חלש, את התכונות האלה ירשתי מאבא. התעמלתי בחדר כושר והתחזקתי, אבל זללתי הרבה במסעדות ולכן שמנתי והתכערתי קצת.
יש כל מיני מכשירים להכנת סלט. ולקיצוץ כל מיני דברים.
 
למעלה