עד כמה מציאותי לגור במנהטן ולעבוד בניו ג'רסי?

Rebecca110

New member
עד כמה מציאותי לגור במנהטן ולעבוד בניו ג'רסי?

תודה מקסימות על התשובות שלכן

אתמול בערב קצת בררנו על המקומות שרשמתי למטה שאף אחד לא מכיר שרשמתי למטה
(התקשרנו לjcc לברר) וכן, זה דיי חור בפרברים.

אנחנו דיי חוששים לעבור למקום כזה כי אני אשתגע ולא יהיה לנו טוב
חזרנו שוב להשתעשע עם מעבר לניו יורק, מעבר לעניין הכספי שכל המחייה -מחירי הגן והדירה וכו' יהיו הרבה יותר יקרים, מה עם הנסיעות? האם הגיוני לגור במנהטן/ברוקלין ולנסוע למשרד בניו ג'רסי במקרה הטוב שעה בלי פקקים ובמקרה הגרוע הרבה יותר... יש לציין שבעלי יהיה בתפקיד עם דיי הרבה נסיעות כך שהוא כנראה לא יצטרך להיות יום יום במשרד בניו ג'רסי.

מה לגבי פיירלון? אני יודעת שזה זול משמעותית לעומת מנהטן.

רוב האנשים שעובדים עם בעלי גרים בניו ג'רזי ועובדים במנהטן.
לא יודעת איך זה הפוך אבל סה"כ נראה שזה נוח להם.
&nbsp
רק חשוב לוודא שיש אמצעי תחבורה סבירים מהמקום שבו אתם גרים ועובדים.
&nbsp
&nbsp

AlicePJ

New member
הפורומים כאן זאת לא קבוצה מייצגת

זה שאין כאן אף אחת מהאזורים האלה לא אומר עליהם כלום, לטובה או לרעה.
אני לא יודעת מה המשכורת שמוצעת לבעלך, אבל אלא אם היא נורא גבוהה לא הייתי מדמיינת לעשות דבר כזה, לגור במנהטן ולא לעבוד שם. במנהטן, מעבר למיסים הנוספים שיש שם על משכורות, מיסים שלא יהיו לך מחוץ למנהטן, יש המון צפיפות, רעש, לכלוך, זיהום, פשע, אין הרבה גינות (אלא אם גרים על סנטרל פארק), אין ירוק. לרווקים או זוג בלי ילדים זה נשמע לי מושלם, אבל כשיש ילדים זה פשוט לא רלוונטי לדעתי, אלא אם מרוויחים סכומים באמת אגדתיים, נניח חצי מיליון בשנה ומעלה, יותר מתקרב למיליון. אם זה מצבכם - אחלה, והשיחה היא אחרת לגמרי. אבל רוב היוצאים לרילוקיישן מרוויחים סכומים יפים מאוד אבל לא כאלה סכומים.
בעיר עצמה, מעבר לשכירות, הכל יהיה יותר יקר - הגנים, האוכל, כל הוצאה שתוכלי לחשוב עליה - תהיה יותר יקרה. זה יעלה לכם את ההוצאות בהרבה, והמשכורת תהיה יותר נמוכה כי יהיו לכם יותר מיסים (בניגוד לישראל יש מיסים מדינתיים ומיסים שערים מסוימות יכולות להטיל על התושבים שלהן). מערכת החינוך הציבורית בעיר עצמה היא גרועה ותצטרכו לשלוח לבתי ספר פרטיים, וזה עוד הוצאה מאוד יקרה. אם תבחרו פרברים טובים תוכלו לשלוח לחינוך ציבורי ולחסוך עשרות אלפי דולרים בשנה. בית ספר פרטי זה בכיף 20 אלף דולר בשנה לכל ילד, וזה יורד מהנטו לא מהברוטו. הוצאה מאוד כבדה.
&nbsp
אני לא גרתי מעולם במנהטן או באזור. היתה לנו אפשרות, היתה הצעת עבודה מצוינת, אבל סירבנו כי לנו זה לא מתאים. אני חושבת שפרברים זה נחמד כשיש ילדים. הכל נוח, קרוב, יש חנויות נוחות וקרובות, מערכת החינוך טובה (אם בוחרים פרבר טוב) וכך אפשר להנות מבתי ספר מצוינים ואיכותיים בחינם, מקבלים הרבה יותר תמורת המיסים שלנו. הכל ירוק מסביב, רגוע, שליו, אין זיהום אוויר וזיהום רעש, הילד יכול לרכב על אופניים אחה"צ ברחוב השקט שלנו (בהשגחתנו כמובן, אבל עדיין), יש המון גינות משחקים. הפרברים לדעתי בנויים למשפחות עם ילדים, להיות הכי נוחים להם.

carlimi

New member
לא כלכך ברור לי

איך אפשר להיות כזו נחרצת לגבי חיים במקום שמעולם לא גרת בו ....
זה עניין של אופי של המשפחה.
אין אמת מוחלטת.
יש עשרות אלפי ילדים שגרים, חיים וגדלים בניויורק.
אני מניחה שלפחות חלקם מאושרים וטוב להם.
זה עניין של סגנון חיים.
יש לא מעט אנשים ומשפחות, גם עם ילדים, שחיי פרברים אינם מתאימים להם.

ולפותחת ההודעה - ממליצה לך לעבור לקומונה השכנה ("ישראלים בארה"ב" ) שם יש יותר חברים שגרים/עובדים בניויורק/ ניו ג'רסי, ואולי תוכלי לקבל תמונה יותר טובה של האפשרויות שאתם חושבים עליהם.
שיהיה בהצלחה

AlicePJ

New member
נחרצת? אלו הדעות שלי, לא אמרתי שאני

הכי צודקת בעולם וכל שאר העולם טועה.... אמרתי מה לי נראה מתאים, מה אני מעדיפה ומה אני לא, ובשום מקום לא טענתי שזאת אמת מוחלטת. אבל אני יודעת שיש נטיה להרבה אנשים לגרום למנהטן להראות כמו מרכז העולם (מה שאולי נכון) והמקום הכי טוב בעולם, ולדעתי יש לעיר עוד צדדים ולחיות בעיר שונה מאוד מאשר לבקר בה.
&nbsp
ומסכימה עם ההמלצה, אני מקווה שיהיו שם אנשים עם ידע רלוונטי שידעו לעזור.

AlicePJ

New member
קראתי את מה שכתבתי שוב - ויש שם המון מילים

כמו לדעתי, *לנו* לא היה מתאים, לא *הייתי* מדמיינת, וזאת רק דוגמה קטנה. נראה לי די ברור שכתבתי רק את הדיעה שלי על מנהטן והמגורים בה. זה נחרץ בדיוק כמו שדיעה אמורה להיות, אבל זה לא אומר בשום מקום שזה קביעה אוניברסלית אובייקטיבית, אלא להפך.

carlimi

New member
את צודקת

אני בעיקר התייחסתי למשפט הבא:
"במנהטן, מעבר למיסים הנוספים שיש שם על משכורות, מיסים שלא יהיו לך מחוץ למנהטן, יש המון צפיפות, רעש, לכלוך, זיהום, פשע, אין הרבה גינות (אלא אם גרים על סנטרל פארק), אין ירוק."
וגם "לרווקים או זוג בלי ילדים זה נשמע לי מושלם, אבל כשיש ילדים זה פשוט לא רלוונטי לדעתי, אלא אם מרוויחים סכומים באמת אגדתיים, נניח חצי מיליון בשנה ומעלה, יותר מתקרב למיליון."
אני חושבת שאפילו בוסטון גאי יסכים כי זה די מופרך, ואפילו בניויורק ניתן להסתדר יפה גם עם סכומים נמוכים יותר.
ומה שעוד התייחסתי אליו היה, העבודה כי את לא חיית בעיר, עם ילדים, כך שפשוט לא הבנתי על מה מבוססת הדיעה שלך.
אני הייתי אופר לתינוק בעיר, לפני אי אלו שנים, ועדיין אני אף פעם לא כותבת על גידול ילדים בעיר הזו, כי אני חושבת שאין לי מספיק ידע מנסיון אישי.

Rebecca110

New member
תודה לשתיכן על העזרה

אשקול מחדש את העניין...
קצת רקע כדי שתבינו את החשש שלי....
גרנו תקופה בעיר בהולנד (עוד בלי ילדים) והרגשנו דיי בודדים כי אין שם הרבה ישראלים ובכלל אנשים לא ממש נחמדים(כלפי חוץ הם מאוד נחמדים אבל הם לא באמת יעזרו לך בשעת צרה..)
בכל מקרה, משם ברחנו דיי מהר ועכשיו עם ילדים לעבור לארה"ב אני מרגישה שאמצא את הקהילה והחברה לילדים ולי אבל עדיין חוששת מלגור בפרבר(העיר שבעלי יעבוד שם היא עיר עם 10 משפחות ישראליות...)

אני גדלתי בתל אביב ככה שלגור בניו יורק זה מתאים לי אבל השאלה באמת אם זה מתאים לילדים. עברתי לכ"ס בעקבות בן זוגי(שד"א גם המעבר הזה היה לי קשה ולקח לי כשנה להתרגל לעניין שאי אפשר פשוט לצאת ברגל ולהגיע למרכז) היום כ"ס טובה לי כי זו עיר מעולה לילדים אבל זה הבית שלי ולא יודעת איך זה יהיה במדינה זרה...

מה שבטוח אנחנו לא נרוויח מיליון בשנה... אז זה בהחלט גם שיקול לאחר שבדקתי את הגנים שמגיעים ל20-30 אלף דולר בשנה שזה פשוט מטורף...

AlicePJ איפה את גרה? אולי תוכלי לייעץ לי על פרבר נחמד בניו ג'רסי שקרוב לאיזור Bridgewater?

AlicePJ

New member
לא גרה באזור כך שאין לי המלצות ספציפיות

אבל אולי אתם יכולים לנסוע לביקור מקדים, או לפחות אחד ממכם, כמה חודשים לפני המעבר עצמו? תראו קצת איך זה הפרברים הספציפיים, תבקרו בגנים, תראו מה האלטרנטיבה במנהטן ואיך זה עובד, איך הגנים שם וכו'. אני חושבת שזה ממש יכול לעזור לכם להחליט.

AlicePJ

New member
גם במשפט שציטטת יש את המילה "לדעתי"...

בכל מקרה נראה לי שהבנו אחת את השניה :)

למעלה