עד כמה משפטי

עד כמה משפטי

הרמב"ם וחז"ל נכונים? יש דברים שגילו מאז, ובעתיד יתגלו עוד, ואז יתברר שהמשפטים שאמרו לא נכונים? אם גם הם התחבטו בשאלות ותשובות, איך הם לא גילו את זה? נ.ב.-יעל, את כמוני. אל תלכי לישון כל הלילה וכל היום, ולמחרת תלכי לישון בשמונה... ואני באמת כמו זהבון!!! אני מנסה לשתף את כולם, אבל זה לא מצליח לי!!!!!! בקיצר, אני זהבונית מתחילה. ואני מחכה לגיל 16 המתוק.

pif

New member
אני חושב שהם כן גילו את זה.

אני לא כל כך בקיא אבל עצם העובדה שהם התחבטו, מראה שהם לקחו בחשבון את הצורך לעדכן ולהתעדכן, הרי התורה כבר ניתנה ועוד ע"י אלוהים. מן הראוי שבמצב כזה הם יניחו לשאלות ופשוט יבצעו את המצוות ככתוב. אבל לא, הם חקרו ובדקו והפכו ופתחו. קיים גם תמיד המושג ´גאון הדור´ שמתיחס בדיוק לאותו צדיק - מואר תורן שיבוא וישפוך אור על הסדקים והפערים שבין המשנה לנסיבות. חשוב גם לציין שהם חשו מן הסתם חיבור לאלוקות, והוויה שהיא קודמת לשכל, ומחוברת לאותו הכל יכול שהוא אמת שמן הסתם תעמוד בכל מבחני הזמן, ואם לא זה לא יהיה כשלון של האמת אלה כשלון שלהם לחוות אותו. עוד משהו קטן. קראתי כבר כמה הודעות שלך ולדעתי את מתוקה דיו, כבר בגילך.

itsikd

New member
ממשה עד משה לא קם כמשה

מי שכבר קרא קצת מההודעות שלי מבין שאני לא בן אדם מאמין אולם ידוע כבר שישנם פילוסופים אשר האמינו באלוהים והדבר לא הפריע להם לפתח תורות פילוסופיות. הרמב"ם היה ידוע לא רק כגדול בתורה אלא גם כמדען לכל דבר וכמו שהיה מקובל עד לפני כמה מאות בשנים מדענים עסקו בהרבה תחומים במקביל והוא עסק ברפואה , אסטרולוגיה וכולה וכולה וכמובן גם בפילוסופיה אולם לצערי הרב חוכמתו בוזבזה על פילוסופיה שהיתה תקועה בכיוון אחד כלומר התורה ואלוהים היוו את הבסיס. אקסיומה התחלתית למחקר מדעי. ועם כל הכבוד שאני רוחש לרמב"ם אינני חושב שמדע או פילוסופיה צריכים לבוא ולהוכיח אמונה כלשהי אלא ההיפך יש להתחיל מריק. בקיצור רבותי אם רצונכם בפילוסופיה אנא השאירו את הדת ואלוהים בצד

Nagini Potter

New member
לא נראה לי שתצליחי אבל....

בהצלחה בכל מקרה! ^^ דרך אגב, זהבונים לא מחכים לגיל 16, הם נלחמים אליו. בערך. נ.ב. אני מנסה להישאר ערה גם ביום, אבל אני לא מצליחה להיות ערה יותר מעשרים שעות רצוף, לא יודעת למה ): Nagini Potter

למעלה