עד כמה משפיע המצב הבטחוני על הרכיבה שלכם?

tzvikas

New member
עד כמה משפיע המצב הבטחוני על הרכיבה שלכם?

בכל רכיבה בימים האחרונים אני לא יכול שלא לחשוב על פיגוע דריסה
זה רק אני?

nachshon4

New member
אני חשבתי על זה

אבל אז הגעתי למסקנה שיש סיכוי הרבה יותר גבוה לפיגוע דריסה שלא קשור למצב הבטחוני, ואז קצת נרגעתי...

asherme

New member
חזק !

המסמסים ברינה תוך כדי נהיגה הרבה יותר מסוכנים !

ariasdo

New member
צריך לקחת בחשבון את המצב - כל אחד בהתאם לאזור שרוכב אני ...

כבר לפני שבוע עברתי מאזור וואדי ערה , לאזור הגלבוע שמתאם לאופי הרכיבה שאני עושה בחודשים האחרונים .

לא צריך לזלזל בנושא זה לא בר השוואה לתאונה רגילה שנגרמת מחוסר ערנות ,עיפות , רשלנות , או אי הבנה .

דריסה מכוונות ע"י מכונית שהנהג לא רואה בעניים כתוצאה מהסתה ומטרתו רק להרוג , זה דבר שונה מהותית מתאונה .

במציאות הזו קשה לצפות התנהגות של בני הדודים יכול להיות גם שימוש ( באבנים או דקירה וכו' ) בגלל ההסתה הם תוך שניה יכולים להתהפך ולהיות מסוכנים .

למי שרוכב הרבה שנים רכבה זה כמו אוכל , או יותר נכון סם שהמצבר מתרוקן חייבים להחזיר לשימוש הגוף צריך לקבל את המנה שלו , אחרת הופכים לעצבנים וחסרי סבלנות .

אני משלים רכיבה גם בטריינר מחוסר זמן ולחץ בעבודה .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
הסבירות לפיגוע דריסה *מתוכנן* לא נראית לי גבוהה, אבל נגיד ש
לא זה הזמן שהייתי בוחר לנסות את העליה ברחוב אל מנסוריה מול שער האריות.
פה בצפון אני לא מרגיש פחות בטוח מבעבר. דווקא על גבול לבנון, הכביש השקט ביותר באזור, נתקלתי לראשונה מזה שנים רבות [מאז ומעולם בעצם] באנשים בצד השני בחציית נחל בירנית, שצעקו לעברי. זה נראה לי יותר מטריד...

YotamKa

New member
פעם שאלתי את בני קצובר אם בטוח לרכב באיזור שכם

הוא אמר שלדעתו אין בעיה מיוחדת, אבל התפלא לשמוע שלחברון אני רוכב.
ולכן אמר שכל אחד חושב שהוא מכיר את הערבים שלו. הבעיה עם הלבנונים היא שאתה לא יכול להכיר אותם בשום אופן, לכן החשש שלך.

הפחד, כמו כל פחד, הוא בראש.
ביקרתי בשער האריות באחד הלילות האחרונים, האיזור מאובטח ברמה של חברון העתיקה, עם שוטרים כל 20 מ' ואני לא מגזים. ערבי לא עובר שם בלי בדיקה גופנית. מנסוריה לא סימפטית בעיקר בגלל תנועה דו-כיוונית ברחוב צר. ערבים לא מסתובבים שם ברגל בעצמם ואם כן יחשבו שאתה צליין. למעלה בהר הזיתים לא סימפטי כבר שנתיים בערך, אבל זה היה סוד כמוס שהתשקורת לא התלהבה לספר.

ariasdo

New member
גם אם היה שלום לא סימפטי 18-28%במנסורה הספקתי לסמן V פעמים

mtnels88

New member
רכיבה באיזור שכם

בתור אחד שגר באיזור יותם הרכיבה פה מאוד בטוחה!
רוב הצירים בכלל סטרילים ואם לומר את האמת קיבלתי ברכות שלום לא פעם ממוסקים חקלאים ורועי צאן ערבים.
אני רוכב עם חולצה ומכנסים של דגל ישראל פיאות בתנפנפות מאחורי כך שלא ניתן לטעות בזהותי
.
אריה הצחקת אותי ממש עם התגובה
בחייאת תבוא להר ברכה נעשה את העלייה ביח. 4 ק"מ של כאב צרוף ללא מנוחה השיפוע תמיד קיים. נראה לי 7% ממוצע עם מקומות של 11% ו 12%. אח"כ אירוח אצלי כיד המלך!
נ.ב. אשמח אם תוכל לסרטט לי מהגרפים האלו שאתה מכין על העלייה להר ברכה מהכיכר עד לש.ג.

YotamKa

New member
אני יודע, רכבתי שם.

גם ליצהר ולאיתמר (הגבעות הגבוהות) העליות קשות, חושב שיותר אפילו מהר ברכה. יש לי גם גרף של העליות האלה כי מדדתי ב-GPS בזמנו. ה'בעיה' באיזור היא להגיע אליו ברכיבה. דרך חווארה 'נחמד' לרכב רק בבוקר מוקדם. דרך קדומים עוד לא ניסיתי להגיע, אבל רכבתי מיצהר לקדומים בכיוון ההפוך.

ariasdo

New member
מפה וגרף להר ברכה - הנתונים מפתיעים ביחס להערכה שלך לשיפוע

מהכיכר עד לש.ג. כ 4 ק"מ עם % 8.2 ממוצע אבל הקטע הרלוונטי הוא בערך כ 3 ק"מ עם כ 9% ממוצע נקודות הפיק מגעות ל כ 15% .

לצורך השוואה ק: מ
בנס הרים יש קטע של בערך כ 3 ק"מ עם 9% ממוצע מתוך 5.6 ק"מ
מנחמיה לרכס סירן יש 4.4 ק"מ עם כ % 9.5 ממוצע .

לגבי רח' אל מנסורה עד 2012 היה ידוע כקיר הארוך בארץ 560 מ' הפרש גובה 100 מ' 18% ממוצע.

אבל בכפר דיר אל אסד יש 2 רחובות יותר ארוכים משמעותית 900-800 מ' הפרש גובה כ 160-140 מ' 18% ממוצע .

אריה סדובניק

למעלה