עד כמה נחשב או לא נחשב הציון של התיזה ?

alf4

New member
עד כמה נחשב או לא נחשב הציון של התיזה ?

האם יש לו משמעות לגבי הוצאת מאמר ממנו או לגבי המשך לימודים לתואר שלישי..?

NorthernStar

New member
לכל מחלקה דרישות קבלה משלה

ובדרך כלל אחת הקטגוריות הם ציוני התואר השני (עבור דוקטורט). אני יודעת שאצלנו יש סף קבלה מסוים שמתחתיו אין אפילו מה להגיש בקשה. אבל כאמור, זוהי רק קטגוריה אחת. אחרות, חשובות לא פחות הן מכתבי ההמלצה שתציגו, (בחלק מהמחלקות) academic writing sample, ולפחות באוניברסיטה שלי יש חשיבות לעצם הססטוס שלכם: האם אתם על תקן סטודנטים בינ"ל או שאתם domestic, מפני שיש מכסה לאלו שנמנים על הקבוצה הראשונה.

tenshem

New member
בארץ

בארץ הציון של התזה חשוב. כל מחלקה והסינון שלה. אני חושבת שצריך במרבית המחלקות ציון של 85 לפחות. אם רוצים לקבל מלגה, אני מאמינה שצריך לפחות 90 אם לא 95.

מרחף1

New member
לגבי קנדה לא בטוח

בכל מקרה ציון טוב הוא דבר חיובי ללא קשר לכלום, במידה והציון גבוה ייתכן וכדאי לציין את זה באפליקיישן עם הציון הוא סביר אז פשוט כדאי לציין שיש תואר שני. רוב האונבירסיטאות בחו"ל ידרשו Transcript של הציונים (לפעמים גם של התואר הראשון). דרך אגב, איפה בקנדה?

22ק ו ס ם

New member
הציון עצמו חסר חשיבות

מעט מאוד מקומות מסתכלים על ציונים בתארים מתקדמים. אם סיימת תואר בהצטיינות אז זה דבר שכדאי לדווח עליו. הדברים הללו משפיעים בעיקר על קבלה לתואר במקום אחר או לעבודה באקדמיה (אם כי אז התואר השני יהיה די חסר חשיבות). הם משפיעים בצורה עקיפה כי סביר שתקבל המלצות טובות מהמנחים שלך על בסיס התיזה.

מממאיה35

New member
הציונים משפיעים גם על קבלת מלגות

לצערי כי אפחד לא מסתכל מעבר לציונים בענייני מלגות (בד"כ). אני היתי שמחה אם היו מסתכלים גם על תרומה לקהילה, כי לדעתי מי שמקבל מלגה צריך איכשהו לתרום לקהילה <במקרה, קישור לפוסט שכתבתי השבוע שקרוב לעניין - אין מתנות חינם...>. וכן, אפשר להתווכח ולהגיד שלהיות חוקר או בדרך ל-להיות חוקר זו גם תרומה לקהילה, וזה תרומה של המון שעות וכו וכו.. ובכל זאת, לדעתי זה לא אותו הדבר. ברור שכשאני מקבלת מלגות שלא דורשות ממני השקעה אני שמחה על כך, ומצד שני - מעריכה מאוד מלגות שדורשות איזושהי תרומה חזרה..

מממאיה35

New member
טוב, זה תלוי איזו מלגה..

תכלס לא דיברתי על מלגות חודשיות (דיקן וכו') אלא יותר על מלגות ספיציפיות חד פעמיות, כאלה שמכניסות יחיסת הרבה כסף חד פעמי ישירות לחשבון הבנק של הסטו' ולא דורשות שום עשיה למען הקהילה. באלה, חבל לא כי לפעם שאני רואה את הדרישות או הקריטריונים לקבלת המלגה, שהם מבוססים בעיקר ולפעמים אך ורק על ציונים (והמלצות, שזה די דומה). לי אישית זה מפריע שאין דרישה לתרומה לקהילה או שאין התעניינות בפעילות של מגיש הבקשה מעבר לציונים. ציונים זה לא הכל..
~חנוכה שמח~

shay4442

New member
מצד שני יש מספיק אנשים שמקבלים מלגה

בגלל שנולדו במדינה"הנכונה" או "שם המשפחה הנכון" וקיבלו מלגה בלי ממש להתאמץ הגיע הזמן שאנשים יקבלו מלגה גם על הצטיינות ועל דברים שהם מקדישים להם את החיים שלהם גם אם זה לא כרוך בעזרה(אני בעד לעזור לקהילה בלי קשר למלגות)לזולת נזקק

למעלה