עד כמה עיצוב משפיע עליכם?

• פותח הנושא CZ2
  • פורסם בתאריך

CZ2

New member
עד כמה עיצוב משפיע עליכם?

בעקבות השירשור בנושא עיצוב האתר של יניב: עד כמה משפיע עיצוב האתר על משך שהייתכם בו? האם תפסלו אתר בשל עיצוב זוועתי למרות שיש לו פוטנציאל מבחינת התוכן, ולא תשובו לבקר בו? האם תשובו לאתר דל תוכן אך מהוקצע מבחינת המראה?

ohad m

New member
אענה לך בפשטות.

עיצוב הוא חלק ממה שמשפיע על אורך הזמן שגולשים באתר. תוכן קובע אם תחזור אליו או לא. אני מאמין שאם יניב לדוגמא ישקיע עוד קצת בעיצוב שלו ובדרך בה הוא מציג תמונות למשל האתר שלו יצליח הרבה יותר. במקרה שלו זה רק עניין של קלות קריאה, נוחות קריאה וניווט שמונעים ממנו לגדול הלאה. (לדעתי) אוהד

איה@

New member
עיצוב = אופי ../images/Emo70.gif ../images/Emo26.gif

אני מתייחסת בכובד ראש לחלק העיצובי, והוא מהווה משקל נכבד בשיקולים שלי האם לחזור לאתר. אני לא! מפרידה בין העיצוב לבין התוכן - מבחינתי הם היינו אך. את העיצוב בוחר בעל התוכן! - אם הבחירה שלו היא צעקנית, נוצצת, ומקפצת מול העינים - אני מניחה שגם התוכן יהיה דומה. אם שילוב הצבעים מזוויע - סביר להניח שהתוכן יהיה כנ"ל. אני נכנסת לבלוג/יומן כאילו אני נכנסת לסלון של הכותב (לפעמים גם לחדר השינה שלו) ויש סלונים שלא "נוח לי לשבת בהם" כמו בחיים אם ההרמוניה לא מושלמת - אולי אקפוץ לביקור חטוף מדי פעם אך לא אהיה אורחת קבע. כמו שכתבתי בכותרת, העיצוב מקרין על אופי הבוחר אותו, בדיוק כמו שהוא בוחר את הסגנון והצבעים של הבגדים שהוא קונה ולובש. ולכן אצלי אין הפרדה. אני לא נתפסת לקטנות כמובן - אלא לסך הכל הכללי. זו הזדמנות להגיד ולהזכיר - לכל המתלבטים - שכאן בפורום אפשר בהחלט להתייעץ עם כולנו לגבי העיצוב, רבים וטובים קיבלו כאן עיצות טובות ושיפרו את האתר שלהם. יום טוב!
איה.

ladyorion

New member
יש כמה פנים לעיצוב אתר.

האחד - העימוד, סידור האתר על מנת שיהיה נוח לניווט וקל לקריאה, התאמתו לסטנדרטים שונים ורזולוציות מסוימות. השני הוא נושא הגרפיקה, צבעים וכיוצא באלה. גם אתר שאינו "יפה", יכול להיות נוח מאוד לקריאה בעקבות עימוד נכון. בראש ובראשונה, שאני מבקרת באתר, אני שמה לב לעימוד ועריכה, אני לא מסתדרת עם אתרים "מסורבלים" ולא מאורגנים, גם אם התוכן מענין ורלוונטי. דוגמא לאתר בעל עימוד נוח הוא האתר של CNN - הרבה *מאוד* תוכן, אבל העמוד נוח לקריאה ומסודר. האתר דבקה - לעומת זאת, הוא מסורבל, לא נוח וצורם בעיניים, ואני לא מסוגלת לשבת מולו יותר מ-60 שניות רצופות. אם העימוד הוא נכון, גם האתר ה"מכוער" ביותר (מבחינת גרפיקה ותמונות) יכול להיות נוח לקריאה. אני רואה את הפן של הגרפיקה נקודה חשובה כי היא נותנת, בסך הכל, את ה"טעם" לאתר. הגרפיקה משרה את האוירה הכללית באתר, נותנת את הטון ומרמזת, בד"כ, על תוכן האתר או/ו על טעמו האישי של המעצב/בעל האתר. מן הסתם שאתר מעוצב יפה משני פנים יהיה אתר שאני הכי אהנה לחזור אליו (כמו אטרף למשל), אך הנקודה שלי היא שמעל הכל, עימוד נכון ונוח, שלא גורם לך להתחיל לנחש איפה אתה נמצא, הוא מה שמחזיר קהל, ולאו דווקא הגרפיקה עצמה, בעיקר שמדובר באתרים שמתרכזים בעיקר בתוכן, כמו וובלוגים ואתרי חדשות.

o_mer

New member
מאוד

אני בטוח שאני יוצא דופן כאן, אבל אם העיצוב לא משכנע אותי, אני כמעט אף פעם לא נשאר בשביל התוכן. זה לא יעזור, זה חייב למשוך לי את העין, וזה חייב להיות נוח. כמו כן, אם אני רואה משהו שמעוצב כמו שאני אוהב, אני נוטה להאמין שגם התוכן יהיה תוכן שאני יאהב. עומר.

0רחלי

New member
כמוך כמוני

אם אני נכנסת לאתר עם עיצוב מזעזע לטעמי, ב-99% מהמקרים אסגור את החלון מיידית. והרבה פעמים אני נכנסת לאתרים שאני אוהבת את העיצוב שלהם רק בשביל "לשטוף" את העיניים.

binba

New member
מסכימה איתך

אם אתר מעוצב ממש ממש רע, אז קרוב לודאי שאני אברח ממנו כל עוד נפשי בי...
מה גם שעיצוב רע עלול להקשות על הקריאה, ואני לא חושבת שאני צריכה להתאמץ כל כך בשביל לקרוא משהו. עם זאת, רוב הבלוגים העבריים הם אמנם לא פאר היצירה מבחינת עיצוב, אבל כל עוד אפשר לקרוא את הטקסט ואין צבעים מעיקים ברקע, אני לא אפסול אותם רק בגלל שהעיצוב שלהם לא תמיד לטעמי. רותם.

ohad m

New member
את מין הסתם לא מתכוונת

לוובלוג שלי. שכן אם עומר ורחלי קוראים אותו באופן קבוע, ובהתחשב במה שהם כתבו פה, אז אני בהחלט מעצב מוצלח, והעיצוב שלי הוא פאר היצירה.
אוהד

o_mer

New member
תשמע...

לא הייתי קורא לו פאר היצירה... אבל אתה יודע.. קריא. עומר.

למעלה