יש כמה פנים לעיצוב אתר.
האחד - העימוד, סידור האתר על מנת שיהיה נוח לניווט וקל לקריאה, התאמתו לסטנדרטים שונים ורזולוציות מסוימות. השני הוא נושא הגרפיקה, צבעים וכיוצא באלה. גם אתר שאינו "יפה", יכול להיות נוח מאוד לקריאה בעקבות עימוד נכון. בראש ובראשונה, שאני מבקרת באתר, אני שמה לב לעימוד ועריכה, אני לא מסתדרת עם אתרים "מסורבלים" ולא מאורגנים, גם אם התוכן מענין ורלוונטי. דוגמא לאתר בעל עימוד נוח הוא האתר של
CNN - הרבה *מאוד* תוכן, אבל העמוד נוח לקריאה ומסודר. האתר
דבקה - לעומת זאת, הוא מסורבל, לא נוח וצורם בעיניים, ואני לא מסוגלת לשבת מולו יותר מ-60 שניות רצופות. אם העימוד הוא נכון, גם האתר ה"מכוער" ביותר (מבחינת גרפיקה ותמונות) יכול להיות נוח לקריאה. אני רואה את הפן של הגרפיקה נקודה חשובה כי היא נותנת, בסך הכל, את ה"טעם" לאתר. הגרפיקה משרה את האוירה הכללית באתר, נותנת את הטון ומרמזת, בד"כ, על תוכן האתר או/ו על טעמו האישי של המעצב/בעל האתר. מן הסתם שאתר מעוצב יפה משני פנים יהיה אתר שאני הכי אהנה לחזור אליו (כמו
אטרף למשל), אך הנקודה שלי היא שמעל הכל, עימוד נכון ונוח, שלא גורם לך להתחיל לנחש איפה אתה נמצא, הוא מה שמחזיר קהל, ולאו דווקא הגרפיקה עצמה, בעיקר שמדובר באתרים שמתרכזים בעיקר בתוכן, כמו וובלוגים ואתרי חדשות.