עד כמה צילומים פרובוקטיביים מקדמים אותנו?

עד כמה צילומים פרובוקטיביים מקדמים אותנו?

בהרבה מקרים ישנן שמנות שמצטלמות בעירום או בבגדים תחתונים כדי לקדם אנטי שמניות. אפילו פה בפורום הפיקו לוח שנה יפיפה כזה. המסר הוא ברור: הגוף שלנו הוא יפה גם אם אנחנו לא לובשות מידה 34 - 36, ואנחנו לא מתביישות בו.

מצד שני, עירום הוא משהו שמעורר פרובוקציה ומושך תשומת לב (לפחות רגעית) - אבל הוא לא משהו שאנחנו עוסקות בו ביום יום. אנחנו לא נסתובב ברחוב בבגדים תחתונים למשל. אבל כחלק מחיי היום יום שלנו אנחנו כן נלבש נניח בגד ים בבריכה ובחוף, או נתלבש בבגדים צמודים וכאלו שנחשבים כ"לא מחמיאים" לנשים שמנות.

בסופו של דבר, מה לדעתכן עוזר יותר לקבלת נשים שמנות כיפות: פרובוקציה "חד פעמית" של נניח מישהי שמצטלמת בהלבשה תחתונה סקסית, או מישהי שביום יום פשוט הולכת לבריכה, או לובשת מצוד או חצאית מיני נניח?

destiny23

New member
עירום נשי

הוא משהו שאני אישית מתנגדת אליו. ההחפצה הזאת היא כל כך מאוסה ומלמדת בנות צעירות שככה נראית אישה מוצלחת - עירומה.
זה פשוט בושה בלי קשר למידה.

אותו נושא כולל בחובו את הנסיון "להיות שווה כמו אישה רזה", ששוב, מעמיד את שוויה של אישה לפי המראה החיצוני.

הייתי שמחה לראות את התופעה הזאת נעלמת מעל פני היקום ואני מאמינה שביום שזה יקרה, נשים שמנות ונשים בפרט , ירגישו הרבה יותר טוב עם עצמן ואפילו יקבלו יחס הרבה יותר טוב.

אני חושבת שיש פה מלכוד מסוים...

כי ברגע שנשים בכללן נדרשות להיות סקסיות (כמהשזה שוביניסטי) - אז עצם העובדה שרואים רק נשים רזות כסקסיות זו בעיה. מצד שני, אולי עצם הדרישה הזו לסקסיות היא חלק מהבעיה שגורמת לאנטי כלפי נשים שמנות?

polegra

New member
למה להתנגד לערום?

אולי דווקא ביום שיקבלו אותו כמשהו כל כך טבעי וברור זה יהפוך למשהו שהוא לא כזה הו הא ולא משנה מה המשקל

למרות שכן לפעמים אני אוהבת את זה...לראות מבט חושק רק בשל המראה שלי ...אני לומדת לאהוב את זה עם השנים ;)

שווי אינו רק מראה חיצוני אבל בהחלט יש לו חלק לטוב ולרע בלי קשר למשקל.

טלי.

destiny23

New member
בימינו עירום הוא משהו מסחרי ולא טבעי לחלוטין

מחפיץ ומשפיל.
\אם בגלקסיה קסומה ורחוקה עירום הוא משהו שנדרש משני המינים בצורה לא מחפיצה אלא טבעית וכיפית, אז אולי זה היה סבבה. זה לא המצב.

destiny23

New member
אגב, דיסקליימר:

אני לא מתכוונת לעירום כמו בנודיזם קהילתי או בחוף הים. שאז לטעמי ולחווייתי זה יותר ממהמם.
אלא לעירום כזה שמפרסמים.

בדיוק!

מעבר לזה שעצם השימוש בעירום בפרסום (כולל הפוטושופ שעושים לו) הוא אחד האמצעים שבהם נפגע הדימוי בעצמי של נשים באופן כללי (ולא רק של נשים שמנות).

polegra

New member
זה לא נכון תמיד....והשאלה הגדולה היא

מה ההבדל בין שימוש בערום רזה או שמן...
הבעייתיות צריכה להיות מוצגת כערום נקודה ולא ערום של שמנות.

גם מטרת הערום משתנה....אני יודעת להגיד על עצמי שזו אחת החוויות המעצבות שעברתי ההתמודדות דרך תמונות הערום עם גופי שלי וזה היה לא פשוט לראות ולעכל את הדברים ואולי בגלל זה אני כל כך בעד האפשרות לערום לא משנה באיזה גודל.

ערום הוא ערום הוא ערום ולא משנה דת צבע גיל מין ומידה....

השימוש שנעשה בו הוא כבר זה שנתון לפרשנות ולא הערום עצמו

טלי

העניין הוא שקשה לנתק את העירום מהקונטקסט

החברתי - ובקונטקסט המערבי הנוכחי הוא מייצג החפצה של נשים. ממש כמו שלמשל בחברות דתיות שמרניות הוא מייצג דיכוי נשי (כלומר הלבוש הצנוע והאיסור על עירום מייצג את זה).

polegra

New member
הכל תלוי בתמונה עצמה. זה יכול לשדר קבלה העצמה

יופי אומנות
תשימי לב שבשביל שהוא יסמל החפצה את בוחרת דברים ספציפיים כך שהקונטקסט ולא הערום עצמו הוא שמשפיע על הדעה שלך.

דווקא בשרבוב שפתיים בסלפי אני מוצאת הרבה יותר החפצה...

טלי

destiny23

New member
את מעלה נקודה מעניינת

אז קודם כל , כן, ש פה שני נושאים.
1. עירום שמן בפני עצמו - אני קוראת מה שזה עשה בשבילך וקשה שלא לראות בזה דבר חיובי מאוד. אני מבינה שזה יכול לתת תחושה מעצימה, ואני עשיתי פעם משהו די דומה וקיבלתי תחושת ביטחון עצמי שאין כמוהה.
מצד שני;
2. אני חושבת שעצם העובדה שזה נותן כזאת תחושת העצמה היא כי די עברתי שטיפת מוח מערבית. ולהרגיש "סקסית" (ועוד בהגדרה גברית לחלוטין) זה בסופו של דבר כן מקטין.....

אני מקווה שהבנתן אותי... אני יודעת שהמשפט האחרון יצא מסורבל אבל אין לי דרך אחרת לנסח את זה....

polegra

New member
למה חייבים לבחור?!

אני רוצה את החופש כל כל אחת להרגיש נוח בגופי ללכת לבריכה עם בגד ים ולהצטלם בערום אם בא לי .
ואגב, מאוד מכעיס אותי המילה פרובוקטיבית,בתור אחת שהצטלמה בערום מלא ללוח שנה המדובר אני לא מוצאת בתמונה שום דבר פרובוקטיבטי!
רואים שם אישה שמנה וערומה. אין שם אפילו ציץ מציץ...אז למה ערום כל כך נורא?
אני חושבת שאת משליכה על משהו שלחלק מהאוכלוסיה הוא פשוט משהו טבעי
גם ערום הוא דבר טבעי, ותתפלאי, יש כאלה שעושים את זה לא רק בין 4 קירות ביתם!
אין מחמיא או לא מחמיא לאישה שמנה, או לכל אישה כאמור...תנו לי את החופש להחליט.
מה יותר עוזר לקבל נשים שמנות כיפות? מה שעוזר לקבל כל אישה ואישה. זה אינדיבידואלי אין אמת אבסולוטי. זה מה שאת משדרת מול הצד השני
אני סקסית גם בלי לחשוף אפילו פיסת עור אחת. וכן...גם כשאני הולכת עם הסטרפלס החמוד שלי לבריכה גן עם החולמות החשופות שלי וגם בשיא החורף תחת שכבות ומעיל
כי זו פשוט אני!

טלי

הערום בעייתי לא בגלל המשקל...

אלא בגלל ההיבט הפמיניסטי שלו, כאילו מדובר על החפצה של הגוף הנשי. זה בלי שום קשר למשקל, כמובן.

polegra

New member
אז השאלה אם הוא מקדם אותנו או לא לא רלוונטית.

את נגד ערום וזהו...שאר המשך הניסוח מוטה מראש ואין כאן שום דיון בנוע למשקל אלה דיון פמיניסטי.
אז מה זה משנה שאנחנו שמנות?!

כי כמו שכתבתי למעלה לדסטיני...

מצד אחד - בתור אישה אני לא רוצה שיחפיצו אותי.

אבל מצד שני, אני לא רוצה שישללו מנשים שמנות את היכולת להיות סקסיות ממש כמו הרזות אם הן מעוניינות בכך רק בגלל המשקל.

polegra

New member
מי מונע? הרשת מלאה מתמונות ערום של שמנות

בסרטי פורנו של שמנות
יש מגזינים של ערום של שמנות...

יש מכל וכל.....

אף אחד לא שולל ממני את היכולת להיות סקסית....ושוב סקסית זה לא החפצה...אבל ניחא

טלי.

עלמה88

New member
זה מאוד אישי

יש נשים שצילום בכלל, בבגדים תחתונים או בעירום ופרסום צילום כזה, הוא שיא במסע שלהן לקבל את עצמן
זה מקסים בעיני, להניח לכל הנורמות המקובלות גן לגבי עירום וגם לגבי יופי וערך

ואז כשהצילומים קיימים אפשר (או לא) להשתמש בהם כדי לקדם אנטישמניות

אני מרגישה פחות נוח עם הצילומים שמחקים נשים רזות מוחפצות....אין לזה כל קשר לפמיניזם או סקסיות בעיני

אני חושבת שכל העניין של החפצה מול פמיניזם

הוא מורכב, כי הוא נתון לפרשנות של המצולמת, ושל מי שמשתמש אחר כך בתמונה. כבר היה מצב שאיזו בלוגרית העלתה תמונה של עצמה בביקיני כדי להראות שגם במידה 44 אפשר להראות בו טוב - ואז איזה מאמן כושר חסר רגישות החליט להשתמש בתמונה שלה כדי להדגים איזה נשים לא סקסיות בעיניו...

עלמה88

New member
מסכימה

לא רק החפצה מול פמיניזם
כל דבר שאנחנו אומרים או עושים מקבל פרשנות בעיני השומע/המתבונן
כדי שתובן כוונת האומר/מצטלם....חשוב שיהיה דיאלוג, חשוב לברר אם הפרשנות תואמת את הכוונה

למעלה