עד כמה קשה למצא סטאג' ליועץ השקעות

lorly14

New member
עד כמה קשה למצא סטאג' ליועץ השקעות

שלום לכולם, אני בעלת תואר ראשון בכלכלה ואני מתלבטת אם לעשות את הרשיון ליעוץ השקעות. הדבר היחיד שאוצר אותי זה העובדה שהבנתי שמאוד קשה על גבול הבילתי אפשרי למצוא סטאג' במיוחד בצפון (אני חיפאית). אשמח לשמוע האם זה נכון. תודה.

noam4u

New member
יש פתגם של הרצל

"אין דבר העומד בפני הרצון".... נניח ונתעלם בבדיחות הקשורות למשפט זה ולגואל רצון..... בעיקרון יש מקומות, בוודאי בפנסיוני יש. לגבי השקעות, זה לא קל אבל השוק מתחיל להתאושש.

אביבוס

New member
אשמח אם תציין מקומות שמגייסים מתמחים לפנסיוני

ממה שחיפשתי אין דבר כזה. או שמכשירים אנשים מתוך הארגון או שמפתים בעלי רשיון מחברות אחרות. גיוס מבחוץ? אין חיה כזאת. שחם - מחייבים ל-36 חודש ממש כמו יס והוט ועם קנס יציאה של 30K לכל שנת התחייבות שהפרת (מקסימום 90K).

noam4u

New member
התמחות ועבודה

היי באתר שלי יש עמוד של "דרושים" ושם אנחנו מעדכנים מידי פעם עבודות. יש שם כרגע דרישה למתמחים עד כמה שאני זוכר

משה999

New member
לגבי שחם, אל תשכח שמשלמים לך שם משכורת של

5000 ש"ח כל חודש למשך שנתיים, אז אני חושב שהדיל הזה די הוגן, מה עוד שהיו לא מעט אנשים (כולל מישהו שאני מכיר אישית שעזב שם החודש) שלא שילמו גרוש ממה שכתבת. גילוי נאות, אני בשחם כשנה והחודש קיבלתי את רשיון הסוכן, ושחם הוא המקום מספר 1 בארץ למי שרוצה להיות סוכן ביטוח פנסיוני.

אביבוס

New member
לא רוצה להפוך את הפורום לבמה להתנצחות

הסכום נכון אבל מתקזז עם עמלות שצברת כך שלא תמיד תקבל 5000 אלא השלמה ל-5000 במידה ועבדת כדי להרוויח אותם. מה שעדיין לא משנה את קנס היציאה ואורך זמן ההתחייבות. ואיך זה שעוזבים שם לא מעט אנשים אם כל כך טוב לעבוד שם? אינני חולק על כך שהמקום הוא חממה ובית ספר אבל זה לא מתאים לאופי של כל אחד.

מושיקו94

New member
לשים לב להיזהר משחם !

אני התוודעתי למקרה שסוכנות זאת מנצלת את הלהיטות שלנו להיות מתמחים ... ולכן מחתימה על חוזה דרקוני בו נותנים 5000 ש"ח ל18 חודש אבל 1) אבל אתה מחוייב אליהם ל3 שנים במידה ולא תעמוד בזה יש שטר חוב שהם מבקשים על 40,000 ש"ח!!!! 2) ההתחייבות לא הדדית הם יכולים לפטר אותך גם אחרי שנה 3) אתה מתחייב להביא לידים שזה המשפחה שלך החברים שלך וכו' 4) במידה ותעזוב התיק לא יעבור אלייך משמעות הסוכנות תמשיך לגזור עמלות מהלקוחות שהבאת..................... 5) כמובן שכל העלויות עלייך רכב וכו' כך שה5000 ש"ח במידה ולא הפכת לעצמאי לא מכסים את העלויות ... 6 כמו כן השם שלהם בשוק הביטוח לא טוב הרבה סוכנים ותיקים נפגעו מהם כדאי לשים לב !!!!

אני עובד בבית השקעות הגדול בישראל..

אפילו כאן מאד קשה לקבל התמחות. על כל מתמחה אחד שצריך - קופצים מאה. כמובן שכולם עם וותק של למעלה משנה בבית ההשקעות. לא מקבלים בכללל מועמדים מחוץ לבית ההשקעות. זה כאב ראש לא פשוט..אבל אפשרי איכשהו.

אגב בפנסיוני המצב לא יותר פשוט

מקומות כמו "שחם" שנותנים לך סטאג' מחייבים אותך ל 3 שנים ולפתוח תיק כסוכן עצמאי שמתחייב לשווק רק את מוצרי "מגדל" עם קנס של איזה 40 אלף שח אם אתה עוזב את שחם מלפני ה 3 שנים.

משה999

New member
עוד יחשבו שאני הסנגור הרשמי של שחם...אבל

אי אפשר לחייב סוכן למכור רק חברה מסויימת, אבל יש הגיון בכך ששחם שהיא חברה בת של מגדל ולמעשה מגדל משלמים לך משכורת למרות שאתה סוכן עצמאי, נראה לי הוגן שתמכור את מגדל..... שלא לדבר על כל הכסף ששחם (ולמעשה מגדל) משקיעים בהכשרת הסוכנים, ומדובר בסכומים מאוד גדולים......

הכל נכון, אבל

אבל לא לכולם מתאים להיות עצמאי ולעמוד בתנאים המטורפים שהם מתנים. ושחם לא עושים גילוי נאות לגבי כל התנאים של ההעסקה. איך שהגעתי לשם..הם הערימו עליי 20 טפסים לחתום מבלי להסביר לי בדיוק למה שאני מתחייב, מה המסלול , מה השכר, במה זה כרוך וכו' למזלי אני למדתי לקרוא עוד בכיתה א , ואז שהבנתי שיש התחייבות מטורפת עם קנס עצום..לא התאים לי..ואחרי יום באמת חצי מהאנשים שהגיעו איתי להתמחות, פשוט פרשו.

shoham717

New member
זה נשמע ממש בלתי אפשרי להשיג התמחות

מה התפקיד שלך בבית ההשקעות הגדול בישראל? ואיך פשוטי העם יכולים להתקבל לשם ולקבל שם התמחות? האם בכלל השכר שווה את הסבל? אודה לתשובתך הכנה

אני כבר עובד שם שנה..

עברתי מס' תפקידים, ואני מתחיל בעזרת השם את ההתמחות בחודש הקרוב. איך אפשר להתקבל לשם? בתי השקעות 99% לא מחפשים מתמחים, כי הם מעדיפים לקדם אנשים מבפנים עם וותק מסוים . אז אני ממליץ לך להכנס בתור תפקיד אחר..ואז אחרי שנה להגיש מועמדות לסטאג'. שלח קוח .. http://www.psagot.co.il/heb/OpenJobs/.aspx

shoham717

New member
אני מתכוון מבחינת מבחנים וטירטורים

הם מעבירים אותך מבחני חשיבה וכאלה. איך זה מתבצע המיון והכל?

יום מרכז הערכה בבית ההשקעות

ומי שעובר את זה..נשלח לאדם מילוא לעוד מבחנים... ואז שאתה מגיש מועמדות לסטאג' כמובן שיש עוד יום מבחנים בפילת/אדם מילוא.. יותר קל להתקבל לנאסא מאשר להשיג התמחות בארץ :-

noam4u

New member
אתם יודעים, יש עוד מקומות...

יש עוד בתי השקעות/בנקים/חברות בארץ. רק בחודשיים האחרונים סידרנו התמחות לפחות ל 6. צריך לחפש ולהיות עירניים בהצלחה

למעלה