עד כמה שינשינים חשובים ?

RoyceGracie

New member
עד כמה שינשינים חשובים ?

שלום. בתור ש"ש לשעבר. במידה ויש לכם שינשינים בפנימייה שלכם או אם יצא לכם לעבוד עם שינשינים. עד כמה התפקיד של השינשין תופס חשיבות לפי דעתכם ? הייתי שמח לשמוע מה דעתכם, ואולי גם לשמוע סיפורים אישיים. תודה
 

An at

New member
אני לא רואה איך הייתי מסתדרת בלי ש"ש

עבדתי בפנימיה שיקומית במשך שנתיים. הש"ש היו חלק בלתי נפרד מהצוות. - זו לא רק העובדה שהם חולקים בנטל, כי לא מדובר כאן רק ב"כח עבודה זול" (אם כי אין לזלזל גם באספקט הזה - עם תקציבי הרווחה הנוכחיים, ללא ש"ש, הפנימיות היו נאלצות פשוט לפעול עם צוות מצומצם, והילדים היו נפגעים), אלא גם ברוח הצעירה ומלאת המוטיבציה שהם מביאים לצוות. אומנם יש מגבלות לגיל הצעיר, אך גם המון יתרונות, למשל, לש"ש הרבה יותר קל להתחבר עם ילדים ונוער שאיבדו כבר את האמון במבוגרים, ובכך הם מעין חוליה מקשרת. לילדים גם יותר קל להתחבר אליהם כמודל לחיקוי. בנוסף, הם מזרימים מדי שנה "דם חדש" למערכת. באירגונים שפועלים הרבה זמן, יש לעיתים נטיה להתקבע, והש"ש מונעים זאת, בחשיבה הרעננה, בנכונות לנסות שוב משהו שכבר ניסו בעבר ונכשל וכו'. עם זאת, חשוב לדעת שהגדרת התפקיד של הש"ש משתנה מפנימיה לפנימיה: בחלק מהפנימיות הם שותפים כמעט לכל המטלות של הצוות, באחרות הם יותר אחראים על הפן החברתי וכו'.
 
בתור ש"ש בעבר ומדריך בהווה

מה שנכתב מעליי נכון, אמת ויציב, בעיקר כשמדובר בבני נוער. עם ילדים קטנים זה גם נכון והם צריכים את הש"שניות ובנות השרות, בעיקר כדי לקבל תשומת לב אישית יותר. הבעייה היא שהש"שנים\יות באים רק לשנה וזה קשה לילדים להיפרד כלכך מהר. בתור ש"ש אני השקעתי והחזקתי קבוצה כמעט בעצמי חודשיים אחריי תחילת השנה ואין כמעט שום דבר שאני יותר שמח שעשיתי משנת השירות. גם בקומונה הקטנה שלנו היה ממש כיף וזה תרם לכוחות לתפקד. בעבודה הנוכחית יש לנו בעיקר בנות שירות, אבל כשמגיעות ש"יניות כמעט תמיד הן משהו מעבר (למרות שיש גם בנות שירות שמתעלות). בקיצור, מאוד מומלץ לכל מי שאוהב לתת ולתרום. הצבא גם ככה יחכה עוד שנה.
 
למעלה