עד כמה?

עד כמה?

עד כמה רצח רבין ז"ל השפיע עליכם? עליי זה השפיע ומאוד. למרות שממש לא הסכמתי אז עם דרכו הפוליטית והמדינית. קודם כל בגלל אהבתי הגדולה לירושלים. יצחק רבין ז"ל היה מפקד גדוד הראל של הפלמ"ח-הגדוד שהיה אחראי על ירושלים. בנוסף הוא היה הרמטכ"ל בששת הימים-שבה ירושלים שוחררה.(לדעתי ירושלים שוחררה ולא נכבשה) וכן באותה העת הייתי דתיה (אני חוזרת בשאלה שכיום חילונית) ובדת היו אנשים שכל הזמן ניסו "לחנך" אותי בניגוד לדרכי,ניסו לקבוע לי מה אעשה בחיים ועוד. דברים אלו גרמו לי להתעמק בנושא של הדמוקרטיה וערכיה.שבהם חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. והיות ומכתבים שונים בנושא נשלחו אליי מארגונים דתיים מרכזיים בארץ וכן דברים שונים נעשו ע"י אנשים הנמצאים באליטה של הדת. וזה לא סתם אנשים-אלא ההנהגה שלהם. ואם מההנהגה לא מכבדים את עקרונות הדמוקרטיה,שזה אומר שהם גם שותפים או רוצים להיות שותפים לדברים פה בארץ ולקבוע פה בארץ דברים.אז דבר זה ראויי להדלקת נורה אדומה. אז זהו. אני לאחר זה ולאחר רצח רבין ז"ל. החלטתי שמה שאני שמה אליו דגש,זה נושא הדמוקרטיה וערכיה. אז למרות שאני שואפת שירושלים תשאר מאוחדת תמיד. יש דברים חשובים יותר. שקודם כל לא ירצחו פה ראשי ממשלה! אח"כ נדבר על אחדות ירושלים. מה אני עושה לאחר רצח רבין ז"ל. בין יתר הדברים זה-לא עוסקת בנושא אחדות ירושלים. למרות שאני בעד זה שירושלים תשאר לעד מאוחדת אני לא אעסוק בנושא ולא אנסה כלל להשפיע בנושא. בגלל רצח רבין. ולמען שמירתה של הדמוקרטיה במדינת ישראל. בין עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים מצויי חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא ולחיות את חייו כפי שבחר. אותם קיצוניים דתיים התנגדו לזכותי לעסוק בדברים שאוהבת,ניסו באמצעים שונים "לחנך" אותי לעזוב זאת. וניסו לקבוע לי מה להיות ובמה לעסוק מה לאהוב ומה לא לאהוב.וגם כיום דרך אגב. דברים אלו אני רואה בחומרה רבה ביותר. אי לכך,לא אעסוק בשום השפעה ולו הקטנה ביותר בנושא שמירה על אחדות ירושלים. ולחברתי הטובה שגם קוראת כאן אני מבקשת בכל לשון של בקשה-לא להכניס בדברים הקשורים אליי באיזשהו אופן את נושא אחדות ירושלים. נרצח פה ראש ממשלה! קודם כל שישמרו עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים. אח"כ נדבר על אחדות ירושלים.

הערה קטנה

על המשפט "קודם כל שישמרו עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים". ובכן, רק משהו קיים יכול "להישמר". לכן הייתי מנסח זאת כך: "קודם כל שייושמו עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים"! ראית את הדיווחים על הנעשה עכשיו בחברון? אלה הם עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים שיש לשמור?

אני לא רוצה להיכנס

לנושא של חברון כי זה משהו פוליטי ואני שונאת לעסוק בפוליטיקה. אבל חייבים לשמור על עקרונות הדמוקרטיה. שזה אומר לכבד את חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. ואותם קיצוניים דתיים וארגוניהם לא כיבדו זאת ואף התנגדו לזאת. וניסו לקבוע לי מה אעשה בחיים,ניסו שלא אעסוק בדברים שאוהבת ובכלל ניסו לקבוע לי דברים בחיים ועוד. אז למרות שאני בעד זה שירושלים תשאר מאוחדת לעד יש דברים קודמים. וזאת זכותו של האדם להיות מי שהוא ומה שהוא ולחיות את חייו כפי שבחר. אח"כ נדבר על ירושלים המאוחדת.

לחברתי

הדבר היחידי שכבר כתבתי לך פעם שאשמח מאוד אם תכניסי להופעותייך. זה את שחרור הרובע היהודי והכותל. וזהו.לא לעסוק בדברים הקשורים אליי בשחרור יתר החלקים! קודם כל שיהיו פה בני אדם ויכובדו עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים. אח"כ נדבר על ירושלים המאוחדת.

הקטע הוא שהוא ישב חצי מלחמה בבית חולים

עקב התמוטטות נפשית. אין לו שום קשר לניצחון צה"ל בששת הימים. 3 ימים ישב בבית חולים ולקח את כל הקרדיט לעצמו. ובואי לא נשכח את רציחתם של 16 ניצולי שואה באלטלנה, כולל ניצולים שניסו להגיע לחוף אך רבין פיקד לירות עליהם.

חס וחלילה

לכל אחד צריך לעשות משפט צדק לפני שגוזרים עליו עונש. הייתי בן 5 כשרבין נרצח ומאז חינכו אותי בבית הספר על רבין האל, כאילו היה דמות אגדית ורציחתו גרמה אסון גדול למדינה. מה שעצבן אותי אילו השקרים האלה בדיוק. מוזר שלא סיפרו לי בבית הספר שהתמוטט בזמן המלחמה וישב 3 ימים בבית חולים, אני חושב שזה פרט חשוב מידי מכדי לא לספר אותו. לא סיפרו לי שהוא פיקד על הפצצת אלטלנה ורצח 16 ניצולי שואה, מה שלמדתי בבית ספר היה שהאצ"ל לא רצה להצטרף לצה"ל ולכן לא נתנו לא להגיע לחוף וירו על האנשים באוניה וגם על אלה שניסו לשחות לחוף אך רבין לא חס על חייהם. והשקרים רק תופחים וצריך לשבור את המיתוס של רבין.

69הרצל69

New member
אתה מתבלבל עם הימין

אנשי הימין התנקשו בניצול השואה ישראל קסטנר שהציל יהודים מהונגריה. לרבין וגם לטדי קולק מגיע צל"ש על חלקם באטלנה והסוזן סה"כ נאבקו בפאשסטים שניסו בכוח הזרוע לכפות את דעתם על היישוב.

תיקון טעות

אם זאת רמת השפלות של הכותבים בפורום, אין פלא שהוא כזה רקוב

ne ro

New member
למה אתה לא מתייחס למה שהוא כתב?../images/Emo4.gif

כידוע לך, ישראל קסטנר היה ניצול שואה הונגרי, שאנשי הימין התנקשו בו כי חשבו שכמו הרבה יהודים שם הוא שיתף פעולה עם הגרמנים.

רוני 20077

New member
תיקון לגבי המלחמה

רבין התמוטט ליום וחצי בזמן תקופת ההמתנה לא בזמן המלחמה העצמה ואז חזר לפקד על צה"ל ואם כבר מי שלקח את הקרדיט לעצמו זה משה דיין אז רגע מה עדיף רטמכ"ל שלוקח את המלחמה באופן רציני? או רמטכ"ל שמוכר את המניות שלו כשחיילים שלו נחטפים ומתחילה מלחמה וכששואלים אותו כיצד יגיב לביקורת הוא אומר "I DONT CARE"? אז Andromeda Galaxy תעשה טובה אם לא טוב לך הפורום אתה יכול ללכת לא מכריחים אותך להישאר

למעלה