עד לאן האטימות ...?

ליMור

New member
עד לאן האטימות ...?

אבי מקבל טיפולים כימוטרפים וכל 4 חודשים לערך עובר סי טי לקבל הערכת מצב על גודל מיקום והתפתחות או אי התפתחות הגרורות <גרורות בשתי הריאות> הסי טי האחרון לא היה ברור - והוחלט לא לקבל טיפולים עד אחרי הסי טי אולם הסי טי של הפעם לא יהיה רגיל - אם כי c.t. pet הועבר לקופת חולים הועבר לבית חולים הוחזר לקופת חולים הוחזר לבית חולים התקבלה החלטה אין אישור כאילו מה ? מי הוא חושב לעצמו אותו אחד שנתן את ההחלטה שחרץ את הגורל שהחליט כך ולא אחרת למה ? למה לשלם קופת חולים, משלים ביטוח חיים פרטי ולבסוף לשמוע - לא זה מתסכל זה מפחיד זה מעציב אבל זה קיים וזה מטריף מה עושים במצב כזה ? כיצד מערערים על החלטה שכזאת,,,

לימור המתוקה

אני לא יודעת איזה קופת חןלים הוא .אבל הביוקרטיה מאוד אטומה לכן את צריחה לפנות לדרג יותר גבוה ואם זה לא עוזר לפנות להנהלה לעשותהרבה בלגן פעם אחת וזה יעזור לכל הפעמים

קחי העתקים

מהמסמכים, ופני בעצמך, לאדם שמחליט ופוסק, ובקשי הסברים, ואז, תיראי אם הוא יוכל להסתכל לך בעיניים בזמן שהוא מנסה להמציא הסבר הגיוני. אל תוותרי, לכל אחד יש מנהל, ואחראי, גם אם צריך להגיע עד שר הבריאות.

לימור ../images/Emo140.gif

דבר ראשון אני מאחל לך החלמה מהירה ורק טוב בחיים ! אני מכיר את כל עניין הבירוקרטיה על בשרי . סביר להניח שאת שייכת לקופ"ח כללית ,על אף שגם בשאר הקופות ההתנהלות הזאת דיי שכיחה . כל הפרוצדורה של הניירת ,האישורים ,ההתחייבויות היא סיפור מהפטרה . מה גם שמבחינתנו הזמן והתהליך די קריטי . ע"מ לקבל את הזכויות הלגיטימיות שמגיעות לך ע"פ חוק , לצערי, את צריכה להיאבק ( גם שאת חולה בסרטן ואין לך כוחות ). לי בשלב מסויים כבר נמאס מההתנהלות המזלזלת אז עשיתי מעשה ,והתחלתי לדרוש בתוקף את מה שמגיע לי .....התחלתי בסידרה של טלפונים שבהם דרשתי את מה שאני חייב וצריך לקבל .....אני זוכר שעשיתי הרבה טלפונים זה ברור...דבר נוסף שעשיתי כתבתי מכתב חריף למשרד הבריאות וציינתי את כל השתלשלות העיניינים ,כמובן שדאגתי לכתב לידיעה את כל הדרגים המתאימים בקופת חולים . הדבר הכי מעניין הוא שלא קיבלתי תשובה אישית במכתב או טלפון, אבל באורח פלא מאז הכל הלך חלק ..כל התחייבות מאושרת במהירות וללא עירעורים וכל מסמך מגיע למקומו ובזמן ...אני מניח שזו התשובה שחיפשתי !!!!!! עד כמה שזה נשמע עצוב אתה בסך הכל מספר במערכת ,לא יותר ,לא פעם שמעתי על אנשים שגוועים בגלל שאיזה פקיד מטומטם ( ותסלחי לי על הביטוי ) החליט באופן שרירותי לא לאשר טיפול או תרופה . קופ"ח בישראל היא למעשה גוף כלכלי שמנסה כמה שיותר לחסוך בהוצאות ,גם אם זה בא על חשבונך !!!!!! הסיבות ידועות כי באמת חסר כסף בקופות....אפילו הרופא האישי שלי הגדיל לעשות ברוב חוצפתו שביקש ממני להבין אותם . האבסורד הוא שאדם שנלחם על חייו צריך להבין את המערכת ולא להיפך !!!!!! בשורה התחתונה תעשי כמה שיותר טלפונים ,תבקשי תמיד לדעת מי עומד בצד השני של הקו( כי זה חשוב מאוד ) ותדברי עם האנשים הבכירים ביותר . אני מאחל לך שהכל יסתדר ושהטיפולים יעברו במהרה .

ליMור

New member
היי שמוליק,,

ראשית מדובר באבי ולא בי,,, תודה על התגובה בקופת חולים לא חסר כסף יש תקציב מצוין לצורך הענין אבל לצערנו חלוקת הכספים אינה הוגנת ומי מרוויח ? הקרובים לצלחת ומי לא ? ראו את הסיפור של אבא שלי,,,

מיליתו

New member
הי לימור

בעיקרון, כדאי לנסות שוב כך: בקשי מהאונקולוג מכתב המתאר את הבעיה, ושיפרט כמה הבדיקה חשובה. כדאי שתהיה כתובה שורה על כך שיתכן ותוצאות הבדיקה י ח ס כ ו טיפולים או אישפוז או איזשהו משהו יקר לקופה, ואם לא תבוצע הבדיקה, ינתנו טיפולים שיכולים להיות יקרים יותר מהבדיקה. בדרך כלל זה עובד.

למעלה