עד מתי חוק שירות חובה?

haimbarkan

New member
עד מתי חוק שירות חובה?

למה לא מקימים צבא שכיר. צבא מקצועי, מיומן שלא מורכב מאנשים שעושים זאת בניגוד לרצונם ולא מתוך בחירה ? לא חבל לשלם 30,000 שקלים למנהל שמגיע לעשות אבט"ש, במקום להביא שלושה חיילים מקצועיים ? ( ואפילו עזרנו לשלושה מובטלים בדרך... ) מה השיקולים נגד צבא שכיר ללא חוק גיוס חובה, כמו ברוב ( או אולי כל?!?!) מדינות המערב ?

yoavtzur

New member
שאלת קיטבג,אבל אני אענה בכל זאת

בבסיס התפיסה של צה"ל עומדת ההנחה שלא מספיק נשק מתוחכם על מנת לנצח במלחמות,חשובה גם המוטיבציה, חוק שירות החובה שם לכאורה את כולם "בסירה אחת" ולכן מעצב את התפיסה של החייל הבודד כאילו אינו לבד והוא חלק ממערכה שלה שותפים כל האזרחים,מה שגורם לו ליתר מוטיבציה. לא כל דבר אפשר למדוד בכסף. לגבי השאלה מדוע צה"ל מגייס אנשים שעלותם גבוהה,התשובה אפילו יותר פשוטה כי הוא יכול! אתה לא יכול לצפות שגוף עם מגבלות מחד ומשימות מאידך כמו צה"ל יפעל רק על פי התועלת וההגיון,במקרים רבים גופים מהסוג של צה"ל פועלים כפי שפועלים כי הם יכולים לעשות כך,מציאת הדרך האופטימלית היא כשלעצמה דורשת השקעת משאבים שאין לצה"ל,ומכיוון שאף אחד לא מחייב אותו לעשות כך,אין הוא מוצא לנכון להשקיע את המאמץ והזמן. בכל מקרה אני חושב שצבא העם אינו בהכרח צבא שבו משרתים כולם,אלא מספיק אם העם ירגיש שהצבא שלו,ואת זה עושים בעזרת חינוך והוקרת החיילים. שינוי חוק גיוס החובה הוא אינטרס עליון של המשרתים,קיומו של חוק זה במתכונתו הנוכחית מונע תגמול של המשרתים,כי גם הציבור וגם חברי הכנסת אומרים לעצמם:"אם כולם משרתים למה צריכים לתגמל?" ולסיום,שיטה למצוא דמגוגים....מי שדורש שוויון בגיוס ובכלל,הוא דמגוג! אין דבר כזה שוויון בטח שלא בשירות הצבאי,היסוד החשוב בדמוקרטיה בניגוד למה שרבים חושבים,הוא היכולת של הרשות המחוקקת להפלות מגזרים מסוימים לטובת הכלל!!! לא לגיוס חובה-כן לתגמול המשרתים. יואב צור-שמאל ציוני!

משתתפת

New member
נגיד יקום פה צבא שכיר

שיהיה קטן בהרבה מהצבא הקיים שלא יכלול מערך מילואים אתה חושב שתהיה לנו מדינה אחרי זה? או שיחסלו אותנו ללא מאמץ שכננו שוחרי שלום? גיוס צבא שכיר במדינה פיצפונת בזמן מלחמה - זאת דמגוגיה. אז לטעמי אתה הדמגוג הראשון כאן ולא אלה הדורשים "שוויון בגיוס ובכלל" במדינה דמוקרטית. למה שלא נדרוש שוויון? למה להסכים לאפליה ? למה מי ששואף למדינה שלא מפלה בין אזרחיה - דמגוג?

raffi5

New member
בואו לא נשלה עצמנו

אין טעם לדרוש שוויון, כי אף פעם לא יהיה שוויון. תמיד יהיו כאלה שישאו יותר בנטל מהאחרים. השינוי צריך להיות בהתייחסות של המדינה לאותה אוכלוסיה (קטנה מאד) שמשרתת ותורמת. השינוי בהתייחסות יכול להיות בהטבות כספיות, בהקלות במיסוי, בהטבות של שווה-ערך כסף, במלגות, בהלוואות נוחות ועוד ועוד ... המדינה "חייבת" את זה לחיילים המשרתים והיא חייבת את זה בשביל המסר החינוכי לכלל האוכלוסיה: מדינת ישראל מעריכה ומתגמלת את חייליה.

משתתפת

New member
נכון שמדינה צריכה לתגמל את המשרתים

אבל לדעתי היא גם צריכה להפוך את ה"אוכלוסיה (קטנה מאד) שמשרתת ותורמת" לאוכלוסיה גדולה מאוד. ומדובר לא רק בחרדים. מדובר גם בחילונים שלא מתגייסים ללא סיבה רפואית או לא משרתים במילואים. הגנה על המדינה היא חובת האזרח, וכל מי שרוצה להיות אזרח במדינה הזאת צריך לקחת חלק בכך. שום כסף לא יפצה על הסיכון שלוקחים על עצמם אנשי מילואים ועל הפרידה מיקריהם שנכפת עליהם בגלל שרות המילואים.

raffi5

New member
כולנו איתך, אבל...

בעיקרון, לא תמצאי אחד שיחלוק על דעתך. בפן המעשי, קודם כל ניטיב עם המשרתים. כשהפיצוי והתגמול למשרתים ולמשפחותיהם יהיה משמעותי, יהיה יותר קל להוסיף ציבור שמשתמט מהחובות הלאומיים. זה לא יהיה צבא שכירים, אבל גם לא צבא של "פרייארים".

yoavtzur

New member
בת כמה את? 12? 13?

אני לא מתנגד לשוויון באופן עקרוני,אני רק אומר שלכל מגזר יש צרכים מיוחדים שעל החברה להתחשב בהם. בנוגע לצבא שכיר,הרי זה הבל הבלים מה שאת אומרת,קודם כל מפני שלא טענתי שלא צריך מילואים,ושנית כי כבר היום הצבא שלנו הלכה למעשה הוא צבא שכירים!! חוק הגיוס הרי לא נאכף,ואלה שמתגייסים מקבלים משכורות בסך הכל אני אומר,שצריך להגדיל את המשכורות למשרתים ומצד שני למצוא חלופות לשירות עבור כאלה שאינם יכולים-רוצים-מתאימים או שגורלם לא שפר עליהם והם ערבים... הצבא לא צריך את כולם,ועל פי שיטתך אם אפילו אחד לא יתגייס אז זה מעיד על חוסר שוויון,את חיה בעולם מושלם כי כנראה העולם שלך הוא בית בובות,בת כמה את 12? 13? כשתתבגרי תביני שלפעמים השוויון הוא לא הדבר החשוב,במיוחד לא בחיי מדינה לפעמים היעילות חשובה יותר,אני מוכן לשאת בנטל ועיני אינה צרה באלה שלא,ובתנאי שאקבל את התגמול הראוי! יואב צור-שמאל ציוני!

משתתפת

New member
יואב, מה הקשר לגילי? העולם שלי הוא

בית בובות?חוק גיוס לא נאכף - ולכן צריך לבטל אותו? נו, מה אני אעשה. אני לא אכנס לוויכוח איתך, כי לא נראה לי שאתה מתייחס אליי ברצינות וגם לא בכבוד מינינלי.

syair

New member
מסכים לכל מילה

בעולם מודרני, אין צורך או סיבה להכריח אנשים לעשות צבא. אני ועוד אנשים כבר עם רגל מחוץ למדינה, וזו אחת הסיבות העיקריות. ולכל מי שנשאר. תהנו!!!

syair

New member
מסכים לכל מילה

בעולם מודרני, אין צורך או סיבה להכריח אנשים לעשות צבא. אני ועוד אנשים כבר עם רגל מחוץ למדינה, וזו אחת הסיבות העיקריות. ולכל מי שנשאר. תהנו!!!

למעלה