עד מתי מסטרלים בקבוקים?../images/Emo5.gif + קיטור
שלום לכולם! אני עדיין לא שייכת לכאן באופן פורמאלי, אבל אני כבר בשבוע 39+4, אז כנראה שממש בקרוב... חוצמזה שאני מכירה חלק מהמשתתפות כאן מ"הריון ולידה", אז אני מרשה לעצמי לפתוח הודעה ומקווה שלא תכעסו. אמנם עדיין מוקדם לי לשאול את השאלה שבכותרת, אבל אתמול אמא שלי היתה אצלי, וכבר עכשיו היא הצליחה (בלי כוונה רעה חלילה) לערער לי קצת את הבטחון ולהרצות לי קצת תובנות (שלה) בענייני גידול ילדים. אני צריכה לציין ש: 1. בצעירותה בקיבוץ אמא שלי עבדה בבית התינוקות. 2. סבא שלי היה רופא ילדים כך שהיא שמעה ולמדה גם המון ממנו. שני אלה עושים אותה, לדעתה, מומחית לענייני תינוקות. על כל דבר שאני אומרת היא אומרת ש"סבא היה אומר ש...", ועם טיעון המחץ הזה אין לי איך להתמודד...
גם כשאני אומרת לה שסבא היה אומר את זה לפני 30-40-50 שנה זה לא עוזר לי כי "יש דברים שלא משתנים". אז אני יודעת שאני חייבת ללמוד להתמודד איתה, וללמוד לשמוע את הדברים רק באוזן אחת, וללמוד לסנן ולקחת רק מה שמתאים לי, וללמוד ללכת לפי האינטואיציות שלי, אבל עד שאני אלמד את כל הדברים האלה, מעניין אותי לשמוע מה דעתכן בעניינים הבאים: 1. עד מתי מסטרלים בקבוקים? אמא שלי אמרה לי שרק בשבועות הראשונים, ונורא להיזהר עם הרתחת יתר כי אחר כך כשעוברים לבקבוקים לא מסוטרלים לילד יש המון בעיות עיכול וכאבי בטן. סבא היה אומר שצריך להרגיל אותם לבקבוקים לא סטריליים ממש מההתחלה (שבועיים-שלושה לסטרל ואז להפסיק). לי נראה שצריך לסטרל עד שהם מתחילים לזחול ואז ממילא אין שליטה על מה הם מכניסים לפה. 2. מה מלבישים להם בהתחלה (ילדה של תחילת מאי)? אמא שלי כמעט התעלפה ששמעה שאני חושבת שצריך שתי שכבות דקות אבל ארוכות. את תבשלי את הילדה! היא עוד לא יודעת להזיע ויהיה לה נורא חם! ואני לתומי חשבתי שבגלל שבהתחלה הם לא יודעים לווסת את חום גופם, צריך שכבה אחת יותר ממה שאני לובשת... 3. עד מתי משתמשים במגן ראש למיטה, ולמה בכלל הוא מיועד? לדעתה, ייעודו הוא למנוע מהראש הקטן להיתקע בין הסורגים של המיטה, וכשהראש מספיק גדול (ענין של חודשים ספורים) אפשר להוריד את המגן כי הוא עושה להם קלסטרופוביה. לדעתי, הראש ממילא לא עובר בסורגים (אחרת למיטה לא היה תו תקן), ומטרת מגן הראש היא שהם לא יקבלו מכה בראש כאשר הם זזים במיטה. לכן, לדעתי בעצם משתמשים בו עד שהם יוצאים ממיטת התינוק. תודה למי שקראה עד כאן, ועוד יותר תודה למי שתענה!
שלום לכולם! אני עדיין לא שייכת לכאן באופן פורמאלי, אבל אני כבר בשבוע 39+4, אז כנראה שממש בקרוב... חוצמזה שאני מכירה חלק מהמשתתפות כאן מ"הריון ולידה", אז אני מרשה לעצמי לפתוח הודעה ומקווה שלא תכעסו. אמנם עדיין מוקדם לי לשאול את השאלה שבכותרת, אבל אתמול אמא שלי היתה אצלי, וכבר עכשיו היא הצליחה (בלי כוונה רעה חלילה) לערער לי קצת את הבטחון ולהרצות לי קצת תובנות (שלה) בענייני גידול ילדים. אני צריכה לציין ש: 1. בצעירותה בקיבוץ אמא שלי עבדה בבית התינוקות. 2. סבא שלי היה רופא ילדים כך שהיא שמעה ולמדה גם המון ממנו. שני אלה עושים אותה, לדעתה, מומחית לענייני תינוקות. על כל דבר שאני אומרת היא אומרת ש"סבא היה אומר ש...", ועם טיעון המחץ הזה אין לי איך להתמודד...