עד מתי מסטרלים בקבוקים?
+ קיטור

עד מתי מסטרלים בקבוקים?../images/Emo5.gif + קיטור

שלום לכולם! אני עדיין לא שייכת לכאן באופן פורמאלי, אבל אני כבר בשבוע 39+4, אז כנראה שממש בקרוב... חוצמזה שאני מכירה חלק מהמשתתפות כאן מ"הריון ולידה", אז אני מרשה לעצמי לפתוח הודעה ומקווה שלא תכעסו. אמנם עדיין מוקדם לי לשאול את השאלה שבכותרת, אבל אתמול אמא שלי היתה אצלי, וכבר עכשיו היא הצליחה (בלי כוונה רעה חלילה) לערער לי קצת את הבטחון ולהרצות לי קצת תובנות (שלה) בענייני גידול ילדים. אני צריכה לציין ש: 1. בצעירותה בקיבוץ אמא שלי עבדה בבית התינוקות. 2. סבא שלי היה רופא ילדים כך שהיא שמעה ולמדה גם המון ממנו. שני אלה עושים אותה, לדעתה, מומחית לענייני תינוקות. על כל דבר שאני אומרת היא אומרת ש"סבא היה אומר ש...", ועם טיעון המחץ הזה אין לי איך להתמודד...
גם כשאני אומרת לה שסבא היה אומר את זה לפני 30-40-50 שנה זה לא עוזר לי כי "יש דברים שלא משתנים". אז אני יודעת שאני חייבת ללמוד להתמודד איתה, וללמוד לשמוע את הדברים רק באוזן אחת, וללמוד לסנן ולקחת רק מה שמתאים לי, וללמוד ללכת לפי האינטואיציות שלי, אבל עד שאני אלמד את כל הדברים האלה, מעניין אותי לשמוע מה דעתכן בעניינים הבאים: 1. עד מתי מסטרלים בקבוקים? אמא שלי אמרה לי שרק בשבועות הראשונים, ונורא להיזהר עם הרתחת יתר כי אחר כך כשעוברים לבקבוקים לא מסוטרלים לילד יש המון בעיות עיכול וכאבי בטן. סבא היה אומר שצריך להרגיל אותם לבקבוקים לא סטריליים ממש מההתחלה (שבועיים-שלושה לסטרל ואז להפסיק). לי נראה שצריך לסטרל עד שהם מתחילים לזחול ואז ממילא אין שליטה על מה הם מכניסים לפה. 2. מה מלבישים להם בהתחלה (ילדה של תחילת מאי)? אמא שלי כמעט התעלפה ששמעה שאני חושבת שצריך שתי שכבות דקות אבל ארוכות. את תבשלי את הילדה! היא עוד לא יודעת להזיע ויהיה לה נורא חם! ואני לתומי חשבתי שבגלל שבהתחלה הם לא יודעים לווסת את חום גופם, צריך שכבה אחת יותר ממה שאני לובשת... 3. עד מתי משתמשים במגן ראש למיטה, ולמה בכלל הוא מיועד? לדעתה, ייעודו הוא למנוע מהראש הקטן להיתקע בין הסורגים של המיטה, וכשהראש מספיק גדול (ענין של חודשים ספורים) אפשר להוריד את המגן כי הוא עושה להם קלסטרופוביה. לדעתי, הראש ממילא לא עובר בסורגים (אחרת למיטה לא היה תו תקן), ומטרת מגן הראש היא שהם לא יקבלו מכה בראש כאשר הם זזים במיטה. לכן, לדעתי בעצם משתמשים בו עד שהם יוצאים ממיטת התינוק. תודה למי שקראה עד כאן, ועוד יותר תודה למי שתענה!

את צודקת בהחלט

בכל סעיף התשובה שלך הכי נכונה בעיני. 1) סטרילזציה - אחנונ עשינו עד גיל שנה, אבל זה מיותר. הפעם זה יהיה עד שעידו יתחיל לזחול ולהכניס דברים לפה. 2) לגבי לבוש. אני מלבישה לעידו בגד גוף ארוך וחולצה ארוכה מטריקו. לפעמים בלי רגלית (בימים חמים) וכשקריר אז עם רגלית. במאי, תראי לפי מזג האוויר. אולי מספיק בגד גוף שרוול קצר מתחת לחולצה ארוכה. הם עוד לא יודעים לחמם את עצמם. 3) המגן שומר עליהם כשהם משתוללים במיטה תוך כדי שינה גם בגיל חצי שנה ולסיום: תקשיבי למה שיש לאמא שלך להגיד, תנידי בראש ואח"כ תקחי מזה את מה שמתאים לך. לידה קלה

ב ה י ר

New member
אני מסכימה איתך לגביי

שניי הסעיפים האחרונים אבל לגביי הסעיף הראשון אני חושבת שיש צדק בדבריי אימך אני אישית הפסקתי לעשות סטריליזציה אחריי חודשיים. רק שתפתי בקבוקים במים חמים עם סבון נאמר לי שזה מספיק . את המוצצים אני מעקרת במרוכז מדיי פעם אבל אני ממש לא הסטרית על סטריליזציה. לידה קלה!

shirka

New member
היי בלו../images/Emo24.gif טוב לראות אותך, מקוה

שבקרוב תצטרפי רישמית
. אני אנסה לענות על השאלות אבל אני אקדים ואומר שהאינטואיציות והאינסטינקטים שלך כאמא יהיו הכי נכונים מ ה כ ל .את תכירי את הבת שלך יותר טוב מכולם! את תקראי אותה כמו ספר פתוח ותדעי מה היא רוצה גם אם היא לא מדברת. כמובן שזה לוקח מעט זמן אבל כבר ממש מההתחלה את תרגישי את זה (ואת זה אמא שלי אמרה לי
). ולתשובות: ------------- 1. סטריליזציה "צריך" לעשות עד גיל שנה, פעם ביום. אני (כמוך) חושבת שברגע שהם מתחילים לזחול אין כבר טעם, כי כל מה שעל הרצפה נכנס לפה. אני כבר עכשיו מתחילה ב"לחפף" ולהתחיל "גמילה" הדרגתית עד עכשיו זה היה פעם ביום ועכשיו נעבור לפעם ביומיים...יש משהו נכון בדברי אמא (סבא) עודף סטריליזציה אינו מומלץ כי אז כל פירור שיגע בילד ישר יעשה לו פטריה או רגישות או השד יודע... 2. מה להלביש: תראי, בהתחלה אין להם דרך לווסת את חום הגוף אז גם אם מלבישים יותר מדיי זה לא טוב, כי אז חם להם והם לא יודעים "להוריד" את הטמפ' של הגוף. לדעתי שימי שכבה אחת דקה ארוכה ותבדקי את הפיצקלה אם חם לה או קר לה. (איך בודקים? אני בודקת בגפיים וגם באף) פה האינטואיציות שלך יעזרו לך. בט.חלב אומרים להלביש "רמה" אחת יותר ממה שאנחנו לובשים. אם את לובשת חולצה ארוכה-היא צריכה 2 שכבות. את חולצה קצרה-היא ארוכה. את גופיה-היא חולצה קצרה וכו'. אני חושבת שאחרי חודשיים שלושה הם כבר יודעים לווסת את חום הגוף. 3. לגבי המגן ראש: קלסטרופובי?ממש ממש לא! יש שם ציורים מקסימים, זה נורא כיף להם והם מזהים את המיטה שלהם וזה מעניק להם ביטחון. כישנתי עם נועה אצל הורי (רענן היה בחו"ל) היא לא ישנה במיטה שלה והיתה מאוד לא רגועה, אני בטוחה שאם הייתי מביאה את המגן ראש איתי זה היה עוזר לה להרגע ולהרגיש בטוחה. זה עוזר לנו גם עכשיו (היא בת 7 חוד') שהיא משתוללת במיטה לא לחטוף יותר מדיי מכות בראש...הסורגים ממש לא קשורים לעיניין פה.(בדיוק כמו שרשמת-תו תקן וכו'). בלול לעומת זאת כבר הורדתי את המגן ראש כי הוא הפריע לנועה לראות את "המסביב". הורדנו אותו לפני חודשיים בערך (אולי יותר). וואוו, יצא ארוך, אני מרגישה כאילו סיימתי בחינה במדעי התינוק
(כמה קיבלתי
)
שיהיה

תודה ושאלה

רגע, רגע, עכשיו לא הבנתי משהו: מה זאת אומרת שצריך לסטרל "פעם ביום"? לא מסטרלים את הבקבוק אחרי כל שימוש? כלומר, אחרי כל האכלה לא שוטפים ומסטרלים? אם, תיאורטית, יש לי רק בקבוק אחד, אני אסטרל אותו כל 3 שעות (אחרי כל האכלה), לא? ואם יש לי שלושים בקבוקים אז ייצא שאסטרל כל אחד פעם בכמה ימים, לא ככה?

shirka

New member
בטיפת חלב לא שאלו אותי כמה בקבוקים

יש לי, אמרו לי פעם ביום. (אצלנו זה יוצא פעם עם פעם בלי-כלומר אחרי שני שימושים-סטריליזציה) גם אם יש לך בקבוק אחד את יכולה להיות רגועה ולא לעשות כל 3 שעות.

ואם היא מומחית לתינוקות, אז../images/Emo35.gif

כל מה שאמרת נכון. ללמוד לשמוע, לסנן, לא לקחת ללב, ולזכור שהכל מכוונה טובה. אבל אחרי הכל זה הילד שלך, ולכן את צריכה להיות שלמה עם עצמך ולא אמא שלך. 1. אנחנו נוקטים בגישה המחמירה. סטריליזציה מלאה ומים מינרלים מורתחים. אני מתכוונת להמשיך בזה עד שיימאס לי. נכון, שכשהם מתחילים לזחול הם דוחפים כל מה שנמצא על הרצפה לפה, אבל אני רוצה לדעת שלפחות הבקבוקים אין בהם חיידקים מיותרים. ההנחיות של משרד הבריאות הן עד גיל 8 חודשים. שמעתי כבר הרבה דברים על נושא הסטריליזציה, אף פעם לא שמעתי שכשמפסיקים יש בעיות עיכול
2. אמנם תחילת מאי, אבל אם את לא נמסה מחום, ברור שתינוק שלא יודע לווסת את חום גופו עדיין, לא נמס מחום. אולי שתי שכבות ארוכות זה יהיה יותר מדי, אבל בהחלט שכבה דקה קצרה אחת ושכבה ארוכה נשמע לי הגיוני. חוץ מזה, נושא הלבוש זה משוה שזורמים איתו בהתאם למזג האויר, לאופיו של הילד ולטמפרטורה של המזגן
3. מגן הראש לא נועד למנוע מהראש שלהם להיתקע בין הסורגים
הראש שלהם לא יכול להיתקע בן הסורגים כי תו התקן מחייב מרווח כזה שראש של תינוק לא עובר דרכו. מגן הראש נועד כדי לתת להם מגע רך כשהם נדחפים לכיוון שלו. תינוקות אוהבים את התחושה של משהו שנוגע להם בקודקוד, ולכן גם תינוקות בני יומם זוחלים לכיוון קצה המיטה (כשהם על הבטן כמובן). היום יהב נהנה מאוד לדבר אל הדובים שעל מגן הראש וגם מנסה לתפוס אותם. קלסטרופוביה? במיטה הענקית הזו? בקיצור, יש לך אינסטינקטים טובים. לכי איתם

אליגל

New member
טוב, זה תלוי כמובן בך

אנחנו לא השתמשנו בבקבוקים כי הילדים ינקו, ורק לקראת החזרה לעבודה (סביב ארבעה חודשים פנינו לבקבוק) בילד הראשון עוד עשיתי סטריליזציה במשך שנה, ואילו אצל ביתי אני פשוט שוטפת במדיח ובכלל לא משתמשת בסטריליזטור. ד"א אם את שוטפת במדיח (שמרתיח כמעט) ואח"כ מייבשת היטב את הבקבוק, אין בו שום מצע לחיידקים. לגבי ביגוד - מאוד אינדיבידואלי, תראי את תינוקך ותחליטי, בתי נולדה באמצע אוגוסט, ולכן בגיל שבועיים כבר לבשה קצר (פשוט כי הזיעה) אך בני נולד באוקטובר ולבש ארוך. לגבי המגן ראש, נראה לי כי הוא רק בשביל ההרגשה הנעימה של התינוק, אנחנו השתמשנו בו בהתחלה בעריסה ובמיטה. הורדנו אותו רק כאשר התחלנו להרדים אותה במיטה, וישבנו לידה, והיא נרדמה בקלות כאשר ראתה אותנו והמגן לא הסתיר לה. בקיצור - שאלו יהיו הבעיות הכי חמורות שלך, וכמו שכבר הציעו לך, לכי עם האינסטינקטים, את עוד תשמעי הרבה עצות וחשוב שתלמדי לסנן אותן. בביתך שלך, תעשי מה שאת חושבת שהוא נכון. בהצלחה.

כבר ענו לך תשובות מלומדות ונכונות

התשובה הכי נכונה שקיבלת היא שאת צריכה ללכת עם האינסטיקטים שלך. בחודשיים הראשונים העצה הזו היא הכי קשה ליישום (לפחות לי היא היתה) כיוון שחלק מהתינוקות בוכים ממש הרבה ואז את מוכנה לעשות ממש הכל כדי שיפסיקו ולקבל את כל העצות שבעולם. עניינית לשאלותייך- יעל בת 7 חודשים, ואני עדיין מרתיחה בקבוקים פעם בכמה ימים.ופטמות כל פעם. ביגוד- כרגע שכבה אחת ארוכה.(גם אם היא היתה קטנה יותר, אין צורך, לדעתי ביותר), והעצה של טיפת חלב היא ממש טובה, לעניין שכבה אחת יותר ממה שאת לובשת. מגן ראש- דווקא בגלל שרציתי לראות את יעל כל רגע בחודשים הראשונים, לא יכולתי לשים מגן ראש, אבל מרגע שיעל התחילה להתגלגל במיטה ובלול, התחלתי לשים מגן כיוון שהיא חבטה את הראש בסורגים כמה פעמים. כמו שכתבו לך כבר- תגידי תודה לכל נותני העצות ובמיוחד לאמא, תהנהני עם הראש, ותעשי מה שבראש שלך. העיקר שתהיי בריאה ושתהיה לך לידה קלה, וברוכה הבאה כבר מעכשיו

ammy

New member
אני לא במינה עניין של סריליזציה

אני בהתחלה רק הנקתי ולא עשיתי סטיריליזציה לציצי (האמת גם לא תמיד הייתי הכי נקיה ).לדוגמא כשהנקתי ברחוב .כאשר עברנו לבקבוקים ,אז בהתחלה עוד עשיתי סטרליזציה ,אבל עכשיו אני לא מבינה למה. בשאר הנושאים את צודקת .

T noki

New member
תגידי לאמא שלך שדברים משתנים

אפילו (ובעיקר ברפואת ילדים...בטח שהרפואה השתנתה ב50 שנה האחרונות!) וגם בגישה לתינוקות. לדוגמה - היום מומלץ להניק או לתת פורמולה בלבד עד גיל 6 חודשים (המלצת משרד הבריאות) ופעם הגישה היתה אחרת. כך ישנן דוגמאות רבות. את יכולה תמיד להגיד שזו המלצת משרד הבריאות או שכך עדכנו אותך בטיפת חלב...אפשר ורצוי להעזר בנסיון של אמא אבל במידת הסביר ולזכור שהאינטואיציה שלך היא בד"כ נכונה ולשאלותייך: 1. אני מניקה כך שאני לא מומחית בבקבוקים אבל לתיאוריה של סבא שלך וגם של אמא שלך לפי מיטב ידיעתי אין בסיס מדעי...לא "מרגילים" ילד לבקבוק מורתח או לא מורתח. המטרה היא למנוע גדילת חיידקים במזון. לדעתי סביר לעשות סטריליזציה בשבועות הראשונים לפחות בשלושה חודשים הראשונים ואח"כ כל אמא ושיקוליה - יש המרתיחות עד גיל שנה, או חצי שנה. לדעתי האישית כשהם מתחילים להכניס דברים לפה - זה כבר לא סטרילי. מצד שני, אין כל נזק להמשיך ולהרתיח כך שלמען השקט הנפשי יש אמהות שממשיכות להרתיח. בכל אופן מים צריך חד משמעית להרתיח. 2. הלבשה - כאן אני מסכימה עם אימך. נכון שהם לא יודעים לווסת את חום גופם, אבל הדבר נוגע גם לחום ולא רק לטמפרטורה קרה. תינוק קטן מאד שמולבש בעודף יכול לפתח חום גבוה מדי מכיוון שמנגנול ההזעה שלו שנועד לקרר את הגוף אינו מפותח. אז כדאי להלביש בהתאם למזג אויר. שמעתי פעם שצריך בחודשיים-שלושה הראשונים להלביש אותם שכבה אחת יותר מאיתנו. אוח"כ כמונו. אפשר אולי שכבה תחתונה קצרה ועליונה ארוכה דקה. כמו כן זה תלוי אם היא בבית ממוזג, בחוץ ברוח... 3. מגן ראש - את צודקת. במיטה עם תו תקן הסורגים אמורים להיות במרחק כזה שלא מאפשר לראש הילד להתקע (וחשוב מאד להקפיד על כך!). ובכל אופן כשהם גדולים וזזים במיטה ואת מוצאת אותם ברוחב ודבוקים לקצה בבוקר זה מרכך את המגע בין הראש לסורגים, כך שאת צודקת. שתהיה לך לידה קלה!

אנחנו לא מסטרלים בקבוקים!

הרתחנו אותם אחרי כל שימוש בחודש הראשון לחייה של לוטן. מאז אנחנו רוחצים אותם עם מים חמים וסבון. דרך אגב, בחוברת ליולדת שנותנים בהדסה עין כרם כתוב שמספיק מההתחלה רק לרחוץ במים חמים וסבון. אבל חשוב לרחוץ טוב! להוציא את הפטמה מהפקק וכו'! לגבי לבוש, את כבר תראי לפי התינוקת שלך. אם קר לה, היא תהיה קרה ואם חם לה היא תזיע. תרגישי אותה ומהר מאוד תלמדי איך נוח לה. בימים חמים אנחנו מלבישים את לוטן כבר מגיל שלושה חודשים במכנסיים וחולצה עם שרוולים קצרים, או אפילו בגד גוף קצר בלבד. אבל ללוטן נורא חם כל הזמן! לגבי סורגים, ראש של תינוק לא נכנס ביניהם. לוטן מסתובבת ומתהפכת כל הלילה וכל הזמן מגיעה למגן הראש. טוב שהוא שם, כי אחרת כבר מזמן היתה לראש שלה צורה של סורגים... לא נראה לי שהוא גורם לקלסטרופוביה.

למעלה