עד מתי ניתן לשמור בשר טרי?

safet

New member
עד מתי ניתן לשמור בשר טרי?

שלום רב וחג שמח לכולם! קניתי היום (יום ראשון) קילו וחצי אנטריקוט חתוך לפרוסות וקילו נוסף של סינטה הבשר הכי טרי שיש (אתמול עשה מווווווו) וביום ראשון הבא אני צריך לעשותו על האש. שאלתי היא האם עד יום ראשון הבא במקרר הוא לא יעלה ריח לא טוב? ואם כן אז הקפאתו לא תגרום להריסתו? תודה
 

clcl

New member
אם לא תקפיאי אותו אז "חבל על הזמן" סופו ב../images/Emo64.gif

 
מקווה מאד שלא "אתמול עשה מווו"

גם אנטריקוט וגם סינטה צריך ליישן אצל הקצב בתנאים מבוקרים של טמפרטורה וזרימת אויר, מה שאומר בתליה במקררים מיוחדים, אחרת זה יוצא די קשה בצלייה. מניחה שקנית בשר מיושן. עד השבוע הבא - יש להפריד למנות, לעטוף במהודק היטב ולאחסן בהקפאה מהר ככל שניתן. ההפשרה - בדיוק ההיפך. לאט ככל שניתן. זאת אומרת: להעביר מתא ההקפאה אל המקרר ולהפשיר בכלי מכוסה, רצוי למשך הלילה. אין לשטוף! ולא לשחק יותר מדי עם הבשר. לשים על הגחלים כשהם מוכנים וכמה דקות מכל צד. בשר משובח כמו אנטריקוט וסינטה - מה שפחות טיפול והצטעצעות - יותר עדיף (מבחינתי, לפחות).
 

משה רון

New member
בשום אופן לא להקפיא!!!

הדרך הכי בטוחה להרוס בשר טוב היא להקפיא אותו.בזמן ההקפאה משנים נוזלי הבשר את מצב הצבירה שלהם,וכידוע נוזל שהופך לקרח מרחיב את הנפח שלו. במצב זה נקרעת דופן התא(הבשר עשוי תאים תאים),ובעת ההפשרה מחדש מופרשים הנוזלים מהבשר, יחד עם הטעם המינרלים והויטמינים. לכן,בשר טרי שלא הוכשר אסור להקפיא. בשר מוכשר נהרס מהמלח כך שההקפאה כבר לא תזיק לו משמעותית. לשמור את הבשר טרי במקום הכי קר במקרר, לא לכסות, כדי למנוע התפתחות חיידקים "אנארוביים",מותר להפוך צד מדי יום או יומיים.לא לחשוש שהבשר לא אדום(בשר מיושן אינו אמור להיות בצבע אדום), וכמובן לא לשטוף במים. אפשר למרוח מעט שמן על הבשר אך לא חובה. הבשר ראוי להכנה כשאתה לוחץ עליו והאצבע משאירה שקע בבשר.אם הבשר גמיש והשקע חוזר למצב הקודם סימן שהבשר עדיין קשה. בהצלחה ובהנאה.
 

אליה ל

New member
כן, אך נשאלת השאלה משה

לאיזה פרק זמן אפשר להשאיר בשר בצורה שכזו במקרר? שבוע? שבועיים? או יומיים שלושה? האם הטמפ' של המקרר הביתי מספיקה בכדי ליצור תנאים ליישון בשר? ומה קורה כאשר בבית אנחנו פותחים וסוגרים את המקרר לעיתים תכופות יחסית? מאוד מעניין אותי. המקרר אצלי למשל עובד על 3-
 
למעלה