עד מתי?

aharonti

New member
עד מתי?

עד מתי...? עד מתי לקוחות יגיעו אלי ויגידו שיש להם אדריכל ב3000$ והמחיר כולל בחלק מהמיקרים קונסטרוקטור? עד מתי אני אצטרך לומר שבכדי לתכנן בית טוב ,שפתור מכל הבחינות , פונקציונאלית ,אסטטית ,בית שלא מבייש את בעליו ואת המתכנן,בית שיהיה טוב גם בעוד שנים רבות ,מישהו צריך לשלם. עד מתי יהיו אדריכלים שיורידו את המקצוע לשפל שעוד לא ניראה כמוהו. האם אני הוזה,או שהמקצוע הזה נהיה בילתי אפשרי? דייייי.

aharonti

New member
די.

טוב... נירגעתי. הם פשוט עזבו עכשיו את המשרד והרגשתי שאני חייב לצעוק.

אל תתצבן...חבל על העצבים שלך...

תעשה רשימה מפורטת של השרות, שאתה נותן, בשיחה עם הלקוח תסביר, כמה זמן אתה צריך להשקיע בכל דבר, ואז יותר ברור להם על מה הם משלמים...אתה יכול לקחת גם תכניות קומפלט שלך, לרואת לאנשים כמה "דפים"...רוב האנשים לא יודעים מה זה תכנית, ולמה צריך בכלל, חוץ משצריך לקבל היתר בניה...מה לעשות, זו מדינה צעירה, עם תרבות וויזואלית לא גדולה...יקח עוד כמה עשרות/מאות שנים, עד שיבינו האנשים, שהתכנון עיקר הבנייה...

קורה משהוא טוב בשוק.... העיסוק שלכם לא יכול להיות מנותק ממה שקורה בשוק, ולא משנה כרגע באיזה תחום מדובר. רמות המחירים יורדת , או שלא עולה. לפני שאנשים למדו מה כרוך בעבודה של אדריכל , הם גילו שאפשר לקבל את אותו מוצר בפחות כסף .צריך רק לחפש ולבדוק. ישנם מקצועות בהם אנשי המקצוע היו דורשים מחיר מסוים, כי כך הם מיצבו את עצמם בשוק, וזאת ללא קשר להשקעה הממשית שלהם. שבוחנים היום עיסקות שנעשו היום , לעומת אותה עיסקה לפני מספר שנים ,מגלים שאפשר לשלם הרבה פחות ,ולקבל לא פחות. אז מה קרה ? זה מראה שהרווח היה גדול. לא מזמן הזדקקתי לשרות של מודד, המחירים נעו בין 500 $, לכפול ויותר לאותה עבודה. היקר טען שהזול יעשה חפיף. לקחתי את הזול,וזאת לאחר שבדקתי המלצות. לא היתה שום בעיה בעבודה שהגיש. כוחות השוק עושים את שלהם.

aharonti

New member
תשובה לחובב

"הם גילו שאפשר לקבל את אותו מוצר בפחות כסף ." "מגלים שאפשר לשלם הרבה פחות ,ולקבל לא פחות." אתה בטוח שאתה מדבר על אדריכלות? האם באמת ניתן לקבל אותו מוצר בפחות כסף? או שמא מוצר נחות בהרבה ? שהרי הלקוח רצה לחסוך ולא איפשר לאדריכל לבצע את מלאכתו בצורה טובה ומיקצועית. תחשוב על זה.

הבעיה.... איך מודדים עבודה של אדריכל ? או כל עבודה שיש בה אלמנט לא קטן של כישרון אישי. לכן כתבתי שצריך לבדוק ולהתעניין. אדריכל בודקים בדרך כלל לפי עבודות אחרות.ואם ההמלצות טובות, אז מה הבעיה ? וכשיש תחרות ,המחירים יורדים . וזה דוחף להתיעלות , כי רוצים להמשיך להרוויח.

aharonti

New member
השבוע פנה אלי מישהו שרצה

"שיפוץ מסיבי" בדירה. דיברתי איתו בטלפון והוא רצה שאבוא לראות את הדירה בפתח תיקווה. מזל שקצת גיששתי ולא ישר נסעתי. הוא רוצה לשלם למתכנן 1000$ !!!, כן... אלף דולר. והוא היה בשוק כשאמרתי לו שהוא לא צריך אדריכל,ושפשוט יגיד לשיפוצניק מה לעשות. הוא גם לא התבייש להסביר שזה רק "לתכנן קירות". יש לי שאלה שמסקרנת אותי מאוד. לכל האדריכלים שביננו: כמה שעות עבודה בממוצע אתם משקיעים בבית פרטי ,כ 200 מ"ר, לקוחות "סבירים" ברמת ניג'וס בינונית? בבדיקה שעשיתי במשרדי הממוצע הוא 500 שעות (כולל הכל). ולא

אלי ו.

New member
אתם מדברים על מוצרים שונים

הוא הציע לך מחיר סביר על מוצר שאתה לא מוכר. כל מה שאותו לקוח רצה זה סקיצה פשוטה אותה הוא יכול לקחת לשיפוצניק. לא משהו רציני. פשוט משהו שיגיד לו מה לאמר לשיפוצניק לעשות. אתה הזדעזעת כי אתה מוכר תכנון רציני. (כולל הכל) להבדיל, אם אני אכנס למכון יופי ואציע להם 60 שקל הם יכולים להזדעזע כי מבחינתם טיפול זה מניקור, פדיקור, טיפול פנים, גילוח עיצוב שיער והסרת שיער עודף מהנחיריים. בעיני הם משוגעים כי כל מה שאני מצפה זה שיורידו לי כמה שערות מסביב לקרחת. אתה יכול לטעון, ובצדק, שהעלות של תכנון טוב שוה את ההפרש במחיר, הלקוח למרבה הצער לא מבין את זה. הוא אפילו לא מבין את ההבדל בין מה שהוא רוצה לתכנון רציני.

למעלה