עד מתי ???

eitan-as

New member
עד מתי ???

שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם בחוויותי מנסיעה קצרה אתמול בערב מת"א למודיעין. חוויה ראשונה, במחלף בן שמן, במנהרה מתחת לכביש 1 המובילה לכביש 443 למודיעין, נהג/ת חוזר ברוורס, חציו בשול הימני וחציו בנתיב הימני, כנראה משום שהתבלבל וירד במחלף הלא נכון. חוויה שנייה, בכניסה למודיעין יש כביש חד סטרי בעל שני נתיבים לכל כוון, המופרדים ביניהם בכ-100 מטר של אדמה/בור גדול, נוסעת פתאום מולי נהגת, בנתיב השמאלי, נגד הכוון כמובן, ולא מבינה למה כולם מאותתים לה עם אורות גבוהים, ובורחים לנתיב הימני. ואני שואל (שאלה רטורית, לא צריך לענות), עד מתי תמשך ההפקרות בכבישים, וכל אחד יעשה מה שבא לו, תוך כדי צפצוף בוטה על החוק ועל הנהגים מסביב? יום טוב לכולם, ותזהרו מנהגים מופרעים... איתן.א.

be_roo

New member
ההפקרות תמשיך כל עוד שטיפת המוח

שגורמת לאנשים להתמקד בכילוי זעמים ב"מתפרעים" במקום להבין שבעית תרבות הנהיגה בארץ חובקת את כולם. חתמת את הודעתך ב"ותזהרו מנהגים מופרעים". רק שבשני המקרים שתיארת אין שום מופרעות אלא שני נהגים "מהישוב", שאחד לא מבין שהנוחות שלו והזמן שלו פחות חשובים מהסכנה אותה הוא מייצר, והשניה לא מבינה הרבה בכל הקשור לתנועה ותעבורה.

be_roo

New member
המשך:

לסיכום: כל עוד נמשיך לראות בתאונות תופעת קצה של נהגים מופרעים, המציאות לא תשתנה. רק כשיבינו שיש צורך בתוכנית כללית לחינוך לתרבות נהיגה יש סיכוי שנצליח להתמודד.

wil

New member
לא מסכים לגבי הראשון

מי שנוסע רוורס על כביש מהיר בגלל פספוס היציאה הוא נהג מסוכן לא פחות מהמזגזגים, גונבי נתיבי הפניה ברמזור, ועוד כאלו מרעין בישין. אנשים פשוט לא קולטים את הסיכון הכרוך בכך ואת חוסר ההגיון בלעשות את הפעולה הזו כדי לחסוך 5 דקות מקסימום (כמה כבר המרחק בין היציאות בכבישי ישראל? מדינה קטנטונת!) לגבי הנהגת במקרה השני זה אכן חוסר הבנה בסיסי במקרה הטוב, ושימוש בחומרים ממסטלים ו/או משכרים במקרה הרע. אם מדובר בחוסר הבנה לא תעזור שום אכיפה נגד זה.

be_roo

New member
אנחנו מסכימים

שים לב שאני לא דבירתי על מהות הסכנה שהיא זהה בלי קשר לסיבה מדוע אותו נהג החליט לבצע תמרון שכזה, בין שזה בגלל שהוא לא מבין או בגלל שהוא שם קצוץ על החוק או בגלל שהוא פסיכי עם תעודות. כל שאמרתי הוא שאותו נהג לא חייב להיות "מופרע" או משוגע, הוא יכול להיות אדם רגיל לחלוטין שפשוט לא קולט את ההשלכות של מעשיו. וכל עוד כל נהג שמבצע שטות על הכביש יסווג מיד כ"מופרע" וחריג במקום שנבין שבארץ לצערנו החריגות היא הנורמה בלכ הנוגע לנהיגה, המצב ישאר כמו שהוא. יש לזה אפקט פסיכולוגי, "הם" האשמים, "הם" המופרעים, "הם" המסוכנים..... מי זה "הם" בדיוק? זה אנחנו.

eitan-as

New member
הכוונה לא הייתה ספציפית לשני אלו

אבל לדעתי, הראשון הוא כן "מופרע". אני נתקל לפחות פעם בשבוע בנהג כזה שחוזר רוורס במקום אסור רק כי הוא טעה בפניה/מחלף, ומסכן את כל הנהגים בכביש המהיר כולל אותו וכל מי שנמצא איתו ברכב. הוא נראה לי מסוג הנהגים הלא מתחשבים שחושבים שמותר להם הכל, במיוחד כזה בא על חשבונם של נהגים/הולכי רגל אחרים (תדמיינו לבד איזה עוד עבירות תנועה הם עושים....) לגבי הנהגת, אני לא חושב שהיא "מופרעת", אלה אני בטוח שהיא נסעה שם בתום לב, אולם חובתה היתה לבדוק את עצמה ברגע שראתה שכולם מסמנים לה באורות גבוהים וזזים מהר לנתיב הימני. בכל מקרה, שיהיה לכולם חג שמח... איתן.א.

be_roo

New member
לדעתי אתה טועה

אותו אדיוט שחוזר ברוורס מסכן גם את עצמו. מופרע אולי יהיה מוכן לסכן אחרים אבל לא את עצמו. אין ספק שאותה נהגת טעתה בתום לב, הבעיה מתחילה עוד לפני הסימון של נהגים אחרים. להצליח להכנס לכביש הנגדי צריך "כשרון" רציני וחוסר הבנה מוחלט של עקרונות תעבורה. אסייג מעט את דברי היות ואין לי הכרות עם המקום, אז נשאיר מקום לספק שאולי מדובר במקום מבלבל במקרה ספציפי זה. אולם נתקלתי במקרה דומה אחר שם ללא ספק היה מדובר בנהג שהצליח להתעלם מאינספור אינדיקציות לכך שהוא בכיוון הלא נכון.

eitan-as

New member
כנראה שיש בינינו שוני בהגדרות

ברור שהוא סיכן גם את עצמו בנוסף לאחרים, אבל סביר להניח שהוא לא חשב שהוא מסכן את עצמו או מישהו אחר, אלא פשוט "אני אחזור רוורס וכך לא אבזבז זמן, לא נורא, אני אדליק מהבהבים וכולם יזהרו ממני...". לגבי הנהגת, יש שם תמרור אין כניסה המוצב באופן ברור, ואחרי כ-100 מטר יש עוד תמרור אין כניסה כי יש שם צומת נוספת קטנה. השערה שלי - היא דיברה בטלפון נייד ולא שמה לב מה מתרחש סביבה... חג שמח, איתן.א

be_roo

New member
כנראה אכן שוני בהגדרות

"מופרע" אצלי זה אדם שמסתכן באופן מכוון, משתולל כי הוא נהנה מהסכנה, הוא מכיר בה אבל מגמד אותה.

למעלה