עד עולם אחכה

עד עולם אחכה

אני יודע שזה לא פורום כל כך מתאים לשאלה הזאת, אבל באיזה סגנון השיר של דיוד ברוזה ויעל לוי, כי הלחן היה מאוד מיוחד (לי לפחות) ויפה.

handlessman

New member
כל שאלה שקשורה לדויד מתאימה לפה..! ../images/Emo13.gif

בקשר לשאלה - קשה להגדיר סגנון ספציפי לשיר כזה, ובכלל לשירים של דויד... אם אתה מעוניין בניתוח מוזיקלי של השיר, בזה אני יכול לעזור לך היות ואני בוגר מגמת מוזיקה... ייתכן מאוד שמה שייחד את הלחן בעיניך הוא העובדה שהשיר כתוב בסולם פנטטוני (לפחות בחלקו), שזהו סולם שמורכב מ-5 צלילים (במקום סולם דיאטוני רגיל שמורכב מ-7 צלילים), והוא מזכיר לחנים סיניים, שרבים מהם כתובים בסולם כזה וזה המאפיין העיקרי שלהם. מה שנותן לסולם את הגוון המיוחד שלו זה שמרווחיו לא כוללים חצאי-טון, מה שיוצר תחושת "מתח" תמידית (הצלילים לא "נפתרים" לצלילי מפתח בסולם). דבר נוסף שמאוד עשוי להיות הגורם לאווירה ה"סינית" של השיר הוא השימוש השכיח במצילה ששמה - איך לא - "מצילת China" שמפיקה צליל המזכיר גונג. מלבד זאת, השיר מאוד מורכב מוזיקלית, החל מבס-ליין מורכב מאוד, קולות שונים ובכלל, השיר עשוי בצורה מאוד יפה ומעניינת, ואני לא מתפלא שאהבת אותו. אתה מוזמן לשאול כל שאלה נוספת שעולה לך בראש, וברוך הבא לפורום =] אם אתה רוצה העמקה נוספת בקטע המוזיקלי, אתה מוזמן לפורום "לימודי מוזיקה ותיאוריה" שאני פעיל גם שם.

למעלה