היי, יש הרבה מעבר לחלום צלול מאשר "לדעת שאתה חולם במהלך החלום". אתה נמצא בעולם שהוא כולות הדמיון שלך, והוא מציאותי לפעמים יותר מהמציאות - רק שאפשר לעשות שם ה-כ-ל. לעוף, לשנות דברים ממש לנדג עינייך ועוד אינספור אפשרויות. אני מאוד ממליץ שתקרא את האתר של אלון ברמן על חלומות צלולים: http://members.nana.co.il/planet/lucidity שם תמצא המון מידע והסברים על מה זה ושיטות. בהצלחה, Variety-
האם אני יכול לעשות הכל או שאני יכול לעשות כל מה שהדמיון שלי מאפשר לי. כלומר, האם אני עושה דברים שהם מעבר לדמיון שלי, או שאני מוגבל למה שהדמיון הפרטי שלי, מפותח ככל שיהיה, יתיר לי?
שאת לא מודעת לכמות הדימיון שלך... יש דברים שלא חשבת אפילו שאת יכולה לחלום עליהם, והנה - חלמת עליהם.... תני לדברים לזרום..... תנסי לקפוץ מבניין בוער, ותראי עד לאן הדמיון יוביל אותך... תנסי לדקור את עצמך בלב, ותבדקי עד כמה "כואב" זה יכול להיות (כשכמובן - הכאב הוא מדומה..) ליטן
אם רעיון מסויימם לא יעלה לך בראש, אתה לא תוכל לחלום עליו אם, למשל לא היית יודע שקיים דבר שקוראים לו מחשב, ואף פעם לא היית חושב על הרעיון של מכשיר כזה, והוא לא היה עולה לך בדמיון, לא היית יכול לשלב אותו בחלום צלול...
אני מניח שיש לך יומן חלומות נכון? יפה...עכשיו תראי בחלום רגיל עד כמה הדמיון שלך מתפרע ואז את תראי שבעצם אין סיכוי שהיית חושבת על זה (כמובן שיש חלומות הגיוניים פחד כמו שלי אבל רובם מורעים לאללה) ותחשבי על זה שבז