עד עצם היום הזה בארץ זרה חלק ב'

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה בארץ זרה חלק ב'

דווקא רציתי לראות את הקרב בין שבעת הגמדים וגראני האפלה לבין הפיות. בכל מקרה הפרק היה כיף. התחושה שקיבלתי היא שגם האופי של אמה עבר כמה שינויים בין המציאויות - היא יותר מוחצנת, בטוחה בעצמה וקופצנית במציאות החלופית. למען האמת, כשאני חושב על זה, היא התנהגה כמו גירסה נשית של עוץ לי גוץ לי במוד "האפל" שלו. אני מניח שהכותבים רצו לתרגל עם ג'ניפר מוריסון את המניירות החדשות שלה לפני שהעונה מסתיימת. לגבי הוק החלופי, הנער מאוהב וגם קצת חלש אופי - זו נראתה לי הסיבה לכך שהוא עוקב אחרי אמה - ועדיין שחור זקן נראה יותר כמו איך שמדמיינים בדרך כלל את קפטן הוק. שלגיה האפלה נראית עדיין חכמה בכמה רמות מרג'ינה. אהבתי את שיחת המוטיבציה שלה עם הכפופים שלה אף על פי שאחת הבעיות עם נבלים בסדרה היא שהם בדרך כלל פועלים לבד ולכן לא ראינו סצנות כאלו קודם. אם הכותבים מביאים את שלגיה האפלה למציאות, אני מוכן.

לגבי "מלכות האפלה", נראה לי שהן בעיקר תפקדו כ-'דמויות מאירות' לדמותה של רג'ינה וכל הדרך בה צריך לטפל בעניין הסוף הטוב - מאורסולה, שלמעשה, חזרה ל-"אני המואר" שלה ועד קרואלה שמשמעות המילה סוף טוב אצלה היה לנקום באיש שלקח ממנה את הדבר שהכי אהבה לעשות. מליפיסנט, בניגוד לרג'ינה, נקטה גישה ייחודית להשגת סוף טוב: במקום להשלים את מסעה ולנקום באויביה, היא בחרה להתמקד בבתה. הדבר מקביל לכך שרג'ינה הייתה מרפה מנקמתה בשלגיה לפני שהייתה מטילה את הקללה שהיא שיא המסע שלה. רג'ינה כבר הבינה את הנקודה עוד בעונה הקודמת ונראה שהיא כבר החליטה לסלוח לשניים על קיומם.

לגבי אמה כ-"האפל", אחת הנקודות במסע הגיבור היא מות מורה הדרך והעברת הלפיד. בזמנו עברה בי המחשבה שהיות ו-"האפל" הוא מורה הדרך של אמה, הוא אמור למות ולהעביר את הלפיד לאמה. המחשבה הזו לא נראתה לי היגיונית בזמנו - אני מניח שהכותבים הלכו לפי אותו היגיון לפי סוף עונה זו.

אביטל186

New member
אני לא ככ מסכימה איתך

אמה היתה היא רק ביותר היסטריה, היא ידעה שאין הרבה זמן לשינוי המצב הקטסטרופלי, ולכן פעלה בכל עוז.לפי דעתי לא היה שום שינוי באופי שלה. והיא גם לא היתה אמורה להישתנות. היא היתה צריכה להיות היא, לדעת את האמת, ללא כוחות קסם.
&nbsp
הדרקוואן בהחלט לא מורה הדרך של אמה.
בעבר זה היה נראה לך לא הגיוני, וזה אכן לא הגיוני.
האפל לדורותיו לא היו מורי דרך אחד של השני. הם פשוט נטלו את הכוחות אחד מהשני תוך נטילת חייהם.
זה הכל.
אמה שהיא בעצם ה"לייט וואן " בהחלט לא למדה מהדרקוואן כלום.חוץ מזה שזה לא הגיוני בגלל התהום הפעורה,במשך כל העונות ראינו שזה לא קרה בעליל.
רגינה לימדה אותה, היא למדה בעצמה, הפרוזנית עזרה לה, וזהו.
דרקוואן לא מת ומעביר יורש. הוא נרצח ומשהו אחר מחליף אותו.
&nbsp
שים לב! אמה הקריבה את חייה מוארים כדי להציל את כל העולם. הדרקנס עמדה להרוג את רגינה וכן אחד אחד בהמשך,והיא לקחה את זה על עצמה. היא עשתה את זה מתוך טוב.
ולפי דעתי כשכזה דבר נעשה מתוך כוונות טובות, זה יוצר אפקט חדש, ומעניין שלא נראה עד כה בדרקוואנים האחרים.
תכלס היא הגיע לשיא המשמעות שלה כ"מושיעה".
היא עשתה את המעשה הכי גדול שקיים להצלת האנושות ולהושיע אותם.

הלדיל

New member
לא ממש.

בעונה השנייה עוץ לי גוץ לי משמש כמנטור לאמה כשהוא מסביר לה איך קסם עובד ואף מנחה אותה בהטלת הקסם הרצונית הראשונה שלה. רג'ינה יותר מתפקדת כמאמנת לאחר שעוץ לי גוץ לי סיים את היסודות אבל הוא מי שמניח את היסודות. לגבי אמה, בלי קשר למצבה, השחקנית עשתה עבודה טובה בהצגת מצבה. לי זה נראה מוזר משום שאף פעם לא זכור לי שראיתי את אמה מתנהגת בצורה כזו.

אביטל186

New member
אתה רציני? זה היה משפט וחצי בדיוק

כשהוא אמר לה לנסות להרגיש מבפנים על מי היא מגינה וככה היא עשתה את לחש ההגנה סביב הבית.
תכלס רק בשלישית עם פן, או יותר נכון עם זלינה עוד יותר מדויק, היא התחילה לעבוד על הקסם שלה באמת
עם רג'ינה. רק מאז זלינה היא פיתחה את הכוחות שלה באמת ויכלה לשלוט עליהם.זה עוד עבר פיתוח עם פרוזן,ועכשיו בחצי השני זה אמורלהיות כמעט מושלם.
לרמפל אין כמעט שום חלק בזה.
אולי טיפה אבל רק בתור אחד שיש לו קסם באופן כללי.

הלדיל

New member
ייתכן.

הפעם הראשונה הייתה עם הלחש עם שומר החלומות שבאמצעותו הם גילו מי חטף את ארצ'י הופר. כאן הוא הנחה אותה במפורש מההתחלה ועד הסוף. הוא רק הניח את היסודות בכך שהוא נתן לאמה להבין כיצד קסם עובד. מעבר לכך הוא באמת לא התערב ואני מניח שהכותבים חשבו על הסוף הזה גם כחלק מהתמה "איפה עובר קו הגבול בין גיבור לנבל." שמלווה את חצי העונה השני כשאני מסוגל לדמיין צחוק מרושע עולה מחדרם כשהם חושבים איך הם שיטו בצופים המטומטמים כשהם גרמו להם לחשוב שאמה ניצלה מליפול אל האפלה.

אביטל186

New member
עם זה אני מסכימה לגמרי!!

איך שמחתי שהיא ניצלה מהרוע!! הייתי בטוחה שזהו! נגמר הקטע הדבילי הזה. וגולד אכל אותה היא לא תהיה כמוהו בחיים!! ואז הסוף בא לי לפנים. הייתי בשוק. לקח לי זמן להבין מה קרה שם.לולא הפגיון עם השם שלה, הייתי נשארת מבולבלת והמומה עוד הרבה זמן. שוב, לא מסכימה עם רעיון ה"יסודות" של גולד. הוא לא לימד אותה כמעט כלום. כשהיא עבדה עם רגינה זה היה לגמרי מההתחלה. מהיסודות עצמם של מה זה קסם. זה שהיה משהו עם גולד זה סהכ להציל את ה*** של עצמו

הלדיל

New member
נסכים לא להסכים

האם הפיה הכחולה תתגלה בעונה הבאה כמורגנה לה פיי? מהעונה הראשונה, בהנחה והכותבים זוכרים משהו מהפרק ההוא, נאמר שהיא הופיעה מהאפלה הקדמונית. ניתן להניח שזו אותה אפלה שראינו בפרק. חשבתי לאור מה שנאמר שייתכן כי מטרתה של הפיה הכחולה הייתה לחתום את האפלה במקום שממנו היא לא תוכל לברוח ממנו ומה המקום הטוב ביותר מזה מעולם ללא קסם? ככה שבעונה החמישית אולי נקבל קצת יותר מידע על הפיות ומקורן.

יש סיכוי שירחיבו

הפיה הכחולה
נמצאת פה ושם בכל עונה
ככה שאין בעיה להביא את השחקנית כשרוצים. אם רוצים.

niviri

New member
הבעיה היא שכל התאוריה הזאת נשענת על ההנחה

שהכותבים זוכרים משהו שנאמר בעונה הראשונה....
הם לא

אביטל186

New member
את מזה חמודה.. נראה שעברת משבר יחסים עמוק עם וואנס..

אנחנו איתך! (לא שאנחנו גם במשבר אבל מבינים :))

עוץ לי לימד את אמה קצת

וגם רג'ינה לימדה את אמה קצת
קצת יותר מעוצלי דווקא, כי הקטעים שאמה מראה שהיא למדה עוד דברים
ולא מסצנות שראינו, אלה שיעורים מרג'ינה, לא מעוצלי.

אמה לא חניכה של אף אחד
ונראה שהיא מנסה בעיקר להתחבר לעצמה ולראות למה היא מסוגלת, שזה הדבר העיקרי שלימדו אותה.

למעלה