עד עצם היום הזה בממלכת דנברוך

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה בממלכת דנברוך

פרק טוב. בסטוריברוק למדו את מה שהם למדו מזמן בקמלוט שאין לבטוח בארתור. ההקבלה בין מרידה בדנברוך לבין עוץ לי גוץ לי בהווה מעניינת. שניהם עושים את אותה שגיאה ואת שניהם מדריכה בל לבטוח בעצמם ולא בקסם. הבעיה בעלילה זו היא שאני לא מאמין שהיו נותנים למרידה לקחת מהם את בל בכזו קלות אחרי הכל. היו צריכים להראות את מרלין מרגיע אותם לגבי כל העניין. באשר למרלין, התייחסות נחמדה ל-"ינקי מקונטיקט בחצר המלך ארתור" בו הגיבור
המתנשא מלמד את המלך ארתור ואביריו לרכוב על אופניים (היו לזה כמה מחוות בסרטים על דמויות שחוזרות לימי המלך ארתור.)
לגבי אומץ, רק לי עבר בראש שאמה תפרה את האתגר למידותיו של עוץ לי גוץ לי כשהיא יודעת שיש ברשותו את השיקוי.
לגבי מרידה, אני בטוח שהיו כמה סקוטים שחרקו שיניים אחרי שהם צפו בפרק הזה. הוא רחוק מדיוק לגבי סקוטלנד ובפירוש לגבי מספר השבטים החיים בה. בסרט, לפי מה שקראתי, מדובר בממלכה ברמות סקוטלנד, לא כל סקוטלנד. דווקא היה יותר מעניין אם אביה של מרידה היה המלך לוט, אויב ידוע של המלך ארתור, שישב באיי אורקני במקום להעתיק בצורה חסרת השראה כמעט מאגדה מודרנית.
לגבי מרלין, דמות טובה אבל הכותבים כבר מחלישים אותו כשהם נותנים לבל את מתן העצה. הם יכלו להבהיר אחר כך שמרלין עשה את זה כדי לרומם את רוחה - ולא משום שארתור שלף ארנב שלא היה מוכר לו מהכובע.

הלדיל

New member
תוספת

לי דרך הדיבור של מרידה על זכויותיה נשמעה מוכרת. אני חושב שהכותבים שאבו השראה מדאניאריז ב-"משחקי הכס" כשכתבו את השורות שלה. רציתי לומר רג'ינה אבל היא אף פעם לא דיברה על זכותה למלוך ספציפית. מראיון עם השחקנית, הבנתי שהדמות שלה נכנסה לסיפור מהדלת האחורית. במקור, היא נבחנה אם היא תגלם את אמו של עוץ לי גוץ לי, איוואנה, אבל, בפועל, היא התאימה למרידה יותר לדעת היוצרים. לגבי הדרך של מרידה לזכות בכבודם של אנשי השבטים, הבעיה היא שדי פשוט לסובב את זה כנגדה ולטעון שהיא פספסה בכוונה את רוצח אביה. בכל מקרה, זה פתר הפעם את הבעיה שלה.

אביטל186

New member
יש איזה קטע כזה עם בל

וזה לא נמאס להם הקטע הזה..
אותי זה מעצבן לראות אותה תמיד בכובע המורה הסבלני שמלמד את תלמידיו ברגע האמת מה לעשות נכון...
ונכון הקטע שהיא נחטפה ואף אחד לא מצמץ לא היתה כזאת אמינה וחבל..
המבטא של מרידה .. אני לא אהבתי בכללל ובגלל שאני פחות מכירה את ההיסטוריה והגאוגרפיה של סקוטלנד פחות הפריע לי..
חח.. במילא הייתי בטראומה ממה שקורה עם מיס סוואן ככה שמרידה היתה הצרה האחרונה שלי.
בכל מקרה אני חושבת שהמשחק שלה מעולה, וגם המשחק של בל היה מצויין! היא גם היתה יפה באופן מיוחד, כנראה ההריון עושה לה טוב.

הלדיל

New member
המשחק של שתיהן טוב מאד.

לא ידעתי שהשחקנית של בל בהריון. היא דווקא נראית רזה יותר מהרגיל. בפרק הזה בפירוש מראים את התחכום והאלגנטיות של בל בהם התאהב עוץ לי גוץ לי מכתחילה.

אביטל186

New member
נכון לא רואים בכלל

עכשיו היא כבר בהריון מתקדם.
יש מצב שהפגרה הארוכה שהם לקחו היא גם קשורה להריון שלה, אבל לא בטוח.

למעלה