עד עצם היום הזה ואגרוף האור

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה ואגרוף האור

נתחיל מעובדה פשוטה: אמה חיה עשרים ותשע שנים מבלי שיהיו לה כוחות קסם להבדיל מאלסה שנולדה עם הקסם. חוסר הבטחון שלה לגבי כוחותיה היה צריך להופיע מתישהוא לאור העובדה שהיא רגילה להיות בלי כוחות קסם. מוזר שרמפליצקין לא אומר למלכת שלג שהיות והוא יצר את כוחות הקסם של אמה, לו יש זכות ראשונים על הכוחות הללו. בכל מקרה, בדומה לחציית העולם, רמפליצקין באמת לא מסוגל לחשוב על דרך לא אלימה להחזיר לו את הכוחות האלו. אגב אני לא מבין למה מייחסים להנרי את היכולת להרגיע את אמה. אני תמיד מצאתי שהיא אוהבת אותו למרות שהוא לא פעם הוציא אותה מכליה. כל הקטע עם וולברין מעניין - ההערה של רג'ינה מתקשרת שוב לדרך בה אדם מסתגל ליכולות שניתנו לו, ובמקרה הזה, הטפרים של וולברין. מעבר לכך, מה הנרי מוצא בוולברין?
לגבי אלסה, כל העלילה איתה מעט אידיוטית. אלה החיילים שלך, אלסה. הנאמנות שלהם נתונה לך ולא לזרה שהגיעה לפני זמן קצר לארנדל. אני מניח שהם ניסו להראות בכך את בעיות האמון של אלסה אבל אנה צריכה להעיר לה שההתנהגות שלה אידיוטית ולא לצחקק כמו נערה. גם הדרך בה הן מצאו את הכד - ההסבר היחיד לזה הוא שמדובר במבחן אמון שאינגריד ארגנה לאלסה. לגבי המפגש של אינגריד עם שוליית המכשף, איפה הוא היה עד עכשיו? כולם שמעו על רמפליצקין אבל אנחנו שומעים על שוליית המכשף בעונה הזו.
לגבי רג'ינה ורובין, מערכת יחסים יותר בריאה ממערכת היחסים שהייתה לה עם הצייד. אני באמת לא מתפעל מרובין הוד הזה במיוחד. מדובר בגנב פשוט שעבר האדרה מעל ומעבר למידותיו הטבעיות. ויל סקארלט, כמבן, מציל את היום ומוחל לרובין על הדברים המרים שהוא אמר לו לפני שהם נפרדו לאחרונה.

אביטל186

New member
הי הלדיל, רק הערה אחת חשובה!!

גולד ממש ממש ממש ממש לא יצר את הכוחות של אמה. כנראה לא הבנת נכון.
וזה כבר דובר בסידרה בין אמה לגולד, אלא הוא ניצל את המיוחדות שלה, שהיא נוצרה עם קסם אור (בניגוד אליו שהוא בצד האפילה, ולכן יש לה יתרון שאין לו) בגלל האהבת האמת הכנראה נדירה ביותר בין שלגיה וצ'ארמינג.
זאת הסיבה שגולד סגר דילים ביער המכושף עם שניהם ורק ביקש מהם שערה מהראש.. עם שערות משניהם הוא יצר את קסם האהבה, או את היכולת ליצור קסם, שמר בבקבוק, וככה הביא את זה לסטוריברוק יותר מאוחר.
ההנחה היא שהאהבה היא הקסם החזק ביותר. גם האפילה יודעת את זה.
ומנסים להשתמש בזה.
אמה היא תוצר של אהבה נדירה (לכן יש מצב שגם התינוק החדש ניל) ולכן יש לה כוחות גדולים.
&nbsp
המשך דיון מאוחר יותר...

הלדיל

New member
לדעתי,

אהבת אמת היא אכן הצורה החזקה ביותר של קסם ביער המכושף אבל זו צורה פסיבית. כדי להפוך אותה לאקטיבית, דרוש סיועו של קוסם בעל שיעור קומה כמו רמפליצקין או שקסם אור היה נפוץ בהרבה ביער המכושף. רמפליצקין יצר את כוחותיה של אמה בכך שהוא יצר את הקללה שהפכה את אמה לרכיב בתוך הקללה. הכוחות שלה נועדו לסיים את הקללה ונותרו ברשותה לאחר שהצורך האמיתי בהם הסתיים. רואים אותו שוזר את השערות של שלגיה וצ'רמינג בתוך המגילה שלתוכה יצר את הקללה.

אביטל186

New member
הי הלדיל!

רמפל אמר בעצמו שהוא לא עשה כלום ולא יצר שום דבר.
זה אבסודרד ולא הגיונימה האתה אומר שצריך קוסם ליצור כוח קסם.
זה נוצר לבד, או שנולדים עם זה או שלא.
ראה ערך מלכת השלג שחשה אומללה שהיא נוצרה עם קסם, ושום קוסם לא היה צריך לייצור את זה.
הוא הכניס את השערות של שלגיה ודיויד לקללה, כדי! וכי רק כך! אמה יכולה לשבור את הקללה הזאת.
כי היה אעצמה מקור של הכוח קסם הזה.
אם רמפל היה מסוגל ליצור כזה כוח קסם (הזוי הזוי) הוא היה באמת בלתי מנוצח.
קסם אור לא שייך לאפילה. והוא היה זקוק לה שתשבור את הקללה האפילה.
מה שהוא לא יכול לעשות בעצמו.
קיצור, אין מצב! אף אחד לא יוצר כוחות קסם באדם אחר. (בסרט כמובן.) או שנולדים עם זה או שלא.
אם זה באמת היה כך הוא היה לוקח ועושה עם זה מה שבא לו.

הלדיל

New member
למען האמת, אני לא זוכר הסבר מסודר לכוחותיה של אמה.

עד כה בסדרה הוצגו שני סוגים של קוסמים - קוסמים מסוג א' הם קוסמים מלידה. הם נולדו עם קסם ומה שהם נדרשים הוא לשלוט בו ולו קוסמים מסוג ב' הם אנשים שלמדו את הקסם. עד הדרקון (שפגשנו בו בפלאשבק של טמרה), כל הקוסמים שנתקלנו בהם הם מהסוג השני. עתה נעבור הלאה לעולמנו, הדבר היחיד שעובד בו הם חפצים קסומים וקוסמים מסוג א' משום שהם מביאים את הקסם איתם לעולמנו (למלכת השלג יש קסם בעולמנו. לראייה, היא מחקה לאמה את הזכרונות גם בתקופה שסטוריברוק חסרת קסם.). אם אמה הייתה קוסמת מהסוג הראשון, היינו רואים את זה בפלאשבקים איתה כתינוקת ביער המכושף. ואם אין לאמה כשרון מלידה, היא קיבלה אותו בהמשך. בלי רמפליצקין, הכוחות שלה לא היו פעילים. ייתכן שהמילה "יצר" חזקה מדי לתיאור של מה שהוא עשה. הוא פשוט הפך את אמה מקוסמת מסוג ב' לקוסמת מסוג א'. היא הייתה צריכה ללכת בדרך של רג'ינה וללמוד מקוסם כיצד להפעיל אותם מכלתחילה. בכל מקרה, בלי מעורבותו של רמפליצקין, אמה לא הייתה יותר מאגית מגרדה - אדם בעל פוטנציאל אבל חסרת כוחות בפועל.

אביטל186

New member
סורי שאני שוב מתקנת אבל זה טעות מהיסוד ממש

תזכור שגם רג'ינה היתה בלי קסם..
הם לא באמת בלי זה פשוט לא התפרץ מאליו מגיל קטן.
ואמה כן הרגישה שונה כל הילדות שלה זה מופיעה בעונה הזאת בפלשבקים.
גם רג'ינה וגם אמה היו צריכים לעשות משהו כדי להוציא מעצמם את הקסם, וזה לא היה קורה אם הם לא היו נולדים עם זה.
רמפל הזה לא קשור ולא בכלום לכוחות של אמה הוא פשוט המתעלק הראשי.
הוא חיפש קוסם שיטיל את הקללה (=יהרוג משהו אהוב שלו אין)
וחיפש משהו חזק יותר שיתיר את הקללה ע"י שהכניס קמצוץ מהקסם הזה לקללה.
עם שערות של שלגיה ודיויד הם קסם קל וחומר שילד שנוצר מהם הוא מלא בקסם הכי חזק.
כמו שרק היא יכלה לגמור את זלינה.
אם היא היתה תוצר של רמפל, ושוב, קוסם לא יכול לגרום לאחרים להיות עם קסם, זה היה קסם שחור ולא יכול להתחרות בזלינה.
הקסם שלה מוגדר מסוג אחר לגמרי, מעולם אחר שרמפל נטפל אליו לשימושיו אתה עוד תראה את זה בהמשך הפרקים.
רמפל בכלל לא לימד את אמה כלום כמו את רגקינה.
הקסם של אמה התפרץ כשקורה ניסתה לקחת לה את הלב.
ואז אמה הטיחה ברמפל שהוא תכנן הכל, והוא עשה שיהיה בה קסם, והוא אמר לה שאין לא מושג על מה היא מדברת.
היא זה משהו ייחודי והוא ניצל את זה, תסתכל במפורש, עונה 2.
היא גם הסירה את הקללה בעונב הראשונה. עם קסם אור כשנישקה את הנרי.
אם היא לא הייתה ייחודית, הסידרה הזאת לא היתה שווה כלום...
אלא רמפל היה הגיבור כאן..
&nbsp
&nbsp

הלדיל

New member
באמת אני לא זוכר כלום מזה.

אני, כך נראה היחיד, שזה נראה לו מוזר שאמה היא בת בהירת שיער לשני הורים כהי שיער (השיער של צ'ארמינג הוא חום בהיר). השיער שלה אמור להיות יותר כהה לדעתי לפי כל מה שידוע לנו על הגנטיקה של השושלת שלה (בסדר, הגבות שלה שחורות.). אני ייחסתי את הצבע להשפעה מצטברת של הקללה. רמפליצקין הוא הנבל של הסדרה לפי מעשיו. העובדה שהוא אחראי, בעקיפין או במישרין, לחצי מהכאוס שמשתולל שם כבר אומרת הכל. מכל מקום, ההערה שלך מסדרת במקום הערה של יוצרי הסדרה לפיה הנרי הוא בן לשתי השושלות החזקות ביותר של קסם האור וקסם האפלה ואולי תהיה לעובדה זו משמעות.

אביטל186

New member
אה באמת ככה הם אמרו?

טוב ככה הוא קיבל את הלב של המאמין האמיתי.
בקשר לשיער.. אתה באמת צודק.

תהיתי לעצמי מה הקטע, אז תליתי את זה בדיויד שהשיער שלו כמעט בלונדיני.
והנרי יצא עם שיער שחור, אז זה דור ככה דור ככה....
זה באמת מכעיס שכל הבלאגן הזה תכלס בגלל רמפל וקורה האבלה שרצתה שרג'ינה תמלוך. אז הרגה את אמא של שלגיה ואת אהוב ליבה של רג'ינה. זה הרקע לרוב הבעיות הראשוניות.
&nbsp
יצא לי לראות השבוע קטע קצר של חלקיקי פרקים מהעונה הראשונה,
וואלה זה היה מה זה נחמד להיזכר בהכל! בעיקרון אין לי כוח לזה כי בא לי להתמקד בעכשיו ולראות מה יקרה, אבל יש בזה משהו כיף.
אז בזמנך הפנוי.. פעילות מומלצת..

&nbsp

אביטל186

New member
רק הערה בקשר למש שהיוצרים אמרו:

זה שהנרי הוא נצר לשושלת של קסם אור זה אנחנו יודעים אבל של האפילה?
הרי רמפל נהיה הדרק וואן באמצע חייו כשבעצם הוא סתם פחדן, והבן שלו נולד כשהוא עוד היה סתם אדם רגיל..
ככה שיש להם תקל פה...

niviri

New member
גם אני חשבתי בהתחלה שזה טיפשי

שאלסה מסתתרת מהשומרים שלה, אבל לאחר מחשבה נוספת, מי יודע את מי מהם אנגריד הצליחה לקנות? באמת עדיף להיות זהירים.
&nbsp
אביטל אמרה נכון. כשאמה חזרה מהיער המכושף וסיפרה לגולד שיש לה כוחות הוא היה מאוד מופתע, לא היה לו מושג על זה.
&nbsp
אני לא מבינה למה בכלל רובין החליט לפנות לוויל לעזרה עם הספר, מה מיוחד בוויל שדווקא הוא יכול לעזור?
וחבל שכל השטות הזאת עם הספר ממשיכה

&nbsp
סצינה שתפסה את תשומת ליבי: הצ'ארמינגס מסתכלים על תמונה שלהם עם אמה שצולמה, לטענתם, במסיבה אצל גראני'ז ומנסים להיזכר מתי... דיוויד מציע אחרי שאמה עזרה להם עם פיטר פן או אנטון הענק ומרי מרגרט חושבת דווקא שאחרי קורה.
אז ככה, אחרי פיטר פן הם חזרו מיד ליער המכושף ואילו אמה והנרי הלכו בלי זכרונות לניו יורק. הסיפור עם אנטון הענק בכלל קרה כשאמה היתה בניו יורק, היא חזרה רק כמה פרקים אח"כ אז זה גם לא עובד. ואחרי שקורה מתה, מרי מרגרט היתה בדיכאון שהיא הרגה אותה ולא יצאה מהמיטה כמה ימים אז שוב, לא נראה לי שהם ערכו מסיבה. בקיצור, הם צריכים לרענן את הזיכרון שלהם...
אולי התמונה צולמה במסיבה שערכו לאמה ומרי מרגרט אחרי שחזרו מהיער המכושף.

הלדיל

New member
במקרה של רובין,

וויל סקארלט, מלבד הרצון של הכותבים לערב אותו בקו העלילה הראשי של הסדרה, הוא לא אדם שירוץ לאנשים העליזים ויגלה להם שרובין הוד עוזר למלכה הרעה על מנת להרשים אותה (רובין הוד אמר בנימוס שליטל ג'ון מעט פטפטן. אני חושב שהם הבינו כבר מה מנהיגם המהולל עושה ולא ממש אכפת להם.). רובין נידה אותו, כאמור, מהחבורה באותו יום עם מליפסיינט כך שהוא יודע לשמור סודות. לגבי השומרים, אני מניח שהשאלה הנכונה היא על מי אינגריד הטילה את אימתה מספיק כדי לבטל את נאמנותם. אני עדיין חושב שאנה אמורה לדעת על מי מביניהם באמת ניתן לסמוך ועל מי לא.

niviri

New member
יכול להיות שוויל יודע לשמור סודות

אבל זה עדיין לא מסביר למה רובין חשב שהוא יוכל לתרום משהו בחקירת הספר... או שהוא לא חשב על זה וסתם רצה מישהו לשתף...
&nbsp
אז יכול להיות שהשומרים שהן נתקלו בהם הם בדיוק מאלה שלא כדאי לסמוך עליהם

&nbsp
&nbsp

למעלה