עד עצם היום הזה ובית חווה בודד בערבה

הלדין

New member
עד עצם היום הזה ובית חווה בודד בערבה

מתי יפסיקו עם השקר הזה? סטוריברוק היא כרך, לא עיירה. אני מתקשה להאמין שבכל היער המכושף חיו פחות מעשרים אלף איש. הסצנה ההיא עם רג'ינה והנרי הייתה מעניינת. רואים את ההבדלים בין הנרי החדש להנרי הישן. לא מפתיע שהכותבים העירו בראיון שהם מהססים להחזיר לו את הזכרונות. הוא הרבה פחות מעצבן עתה כשהוא, ככל הנראה, יותר יציב מבחינה רגשית.

הקטע עם זלינה ורמפל היה מפחיד. למען האמת, כשקראתי את זה, חשבתי שהיא הולכת לגלח לו את השיער ולא את הזיפים. רואים שיש הבדל בין רמפל של האגדות לרמפל החדש. כבר רואים אצלו רמזים לסכיזופרניה בפרק וזלנה לא ממש עוזרת. אני לא חושב כי רמפליצקין יהרוג אותה כשישוב לעצמו - היא תהיה במלוא חושיה כשהוא ינקום בה.. אז שם המשפחה הרשמי של רמפליצקין הוא, מעתה, גולד?

העלילה עם דייויד הייתה קצת משעממת. הם אף פעם לא הראו אותו כזה חסר בטחון עצמי מאז ימיו כדייויד נולן. אני מניח שלא כל אומץ הלב שלו נעלם. כל הקטע עם שורש הלילה היה מטופש מההתחלה ועד הסוף... אבל מה לעשות שרמפליצקין מת?

המחשבה שעולה בי מהסצנות עם שלגיה וזלנה היא ששלגיה יכלה להישען על עזרתה של רובי. נראה שכל השיגיונות המיוחסים לנשים הריוניות פסחו עליה וצנחו ישר על בעלה.

רק מדגישה שראית את פרק 15!! שלא יספיילרו לך

החצי הזה של העונה נעשה ממש טוב, הנרי יותר נסבל ואם זו הסיבה אז אני מקווה שהזכרון לא ישוב אליו מעולם.
ודיוויד וסנאו תפסו את מקומו של הנרי, הם לא מוסיפים הרבה וחבל.

והשורה האחרונה שלך

Im All That

New member
אני לא מבין מה רוצים מהנרי...

חוץ מהפעם ההיא שהוא נתן את הלב שלו לפיטר פן כדי להרגיש גיבור

הוא היה בסדר גמור ואפילו יחסית אינטיליגנט לילד בגילו.

הלדין

New member
הו,.

כמו שרג'ינה אמרה לאמה בפרק הראשון, היא סבלה במשך שנים את ההתפרצויות שלו. יש לו לא מעט כאלו לאורך העונות כמו הפעם ההיא שהוא ניסה להתאבד כאקט מחאה נגד הקסם בסטוריברוק. וכמובן, היחס המתנדנד שלו לרג'ינה - "אוהב- לא אוהב" - שמקורותיו לא מאד ברורים לאור היחס הסלחני יחסית שהיא מפגינה כלפי רוב התנהגותו. ישנו אפילו קטע בו הנרי מתפרץ על אמה בגלל שהיא שיקרה לו לגבי אביו. בקיצור, הוא התנהג כמו ילד מפונק. סביר להניח שההבדל פה טמון בסגנון ההורות של אמה - אני מדמיין שהיא השקיעה יותר גם בחינוכו ולא רק ברווחתו הפיסית כמו רג'ינה.

יסמין@

New member
עוד הוכחה לכך

שהכל סובייקטיבי, הכל אינדיבידואלי ואפשר לראות את אותו הדבר ולפרש בדרכים שונות וגם מנוגדות.

"ישנו אפילו קטע בו הנרי מתפרץ על אמה בגלל שהיא שיקרה לו לגבי אביו. בקיצור, הוא התנהג כמו ילד מפונק" - לי זו נראית סיבה מצוינת להתפרצות: כאשר מתברר לבן או לבת שאימא שיקרה במשך כל החיים על נושא כל כך חשוב ומרכזי. לדעתי לאימא כזו מגיעה וואחד התפרצות!

הלדין

New member
בכלל, את צודקת.

בפרט, מדובר בחוסר אמפתיה כלפי אמה. הנרי מאד שקוע בעצמו ולא מספיק בוגר להבין למה אמה הסתירה ממנו. הנרי החדש מקבל בסוג מסוים של סטואיות את כל מה שקרה עד כה. הנרי הישן היה כבר מתחיל לתבוע תשובות ומאד בקולניות במידה כזו שהייתה גם מסיחה את דעת המבוגרים מהחיפוש אחרי זלנה. ברור שהנרי, בשתי הגירסאות, רוצה תשובות. ההבדל הוא שהנרי בגירסה החדשה פחות מרוכז בעצמו ויודע להשיג את מבוקשו בדרכים אסרטיביות יותר.

יסמין@

New member
לנער

בגיל ההתבגרות מתברר שאימו שיקרה לו ואמרה לו שאביו מת. והנה מתברר, שאביו חי ואפילו לא ידע על קיומו.
לדעתי, בכל גיל ובעיקר בגיל ההתבגרות (ובעיקר אחרי כלללל האירועים שהתרחשו במשפחתו של הנרי וכל מה שקשור באמה עצמה) עצם הידיעה על השקר והסודות וההסתרה של פרט כל כך חשוב ומרכזי - מצדיקה התפרצות זעם נוראה. זה לא מעיד על כך שהוא לא מספיק בוגר, שקוע בעצמו ומפגין חוסר אמפטיה לאמה. זו תגובה מאוד טבעית: היא שיקרה לו!!! היא אמרה לו שאביו מת!!! והנה הוא חי! וזה נער שכבר סבל מהרבה שקרים וסודות והסתרות בכל הנוגע לו, לביוגרפיה שלו, לכל מה שקשור למשפחתו ועוד ועוד.

והנרי עוד עבר על זה איכשהו בצורה מינורית, יחסית לתגובה של נערים ונערות אחרים/ות בגילו וגם בוגרים/ות יותר. אמרו לו שאבא שלו מת והנה הוא חי!!! קשה מאוד לשקם את האמון אחרי שקר נורא כזה.

ושוב, זו דעתי האישית. לא מחייב אף אחת/ד מלבדי.

הלדין

New member
זו לא הנקודה.

בכלליות, אני פשוט מעדיף את הנרי הרגוע והאסרטיבי וזהו. עדיף שהשחקן לא ינסה לבדוק את כישורי המשחק שלו יותר מדי לעומק.

למעלה