עד עצם היום הזה והקוסם מארץ עוץ

הלדין

New member
עד עצם היום הזה והקוסם מארץ עוץ

פרק טוב. אז רג'ינה היא איש הפח. טכנית, הראו שמסע בזמן אפשרי - רג'ינה שלפה את התפוח המכושף מהיער המכושף. באותה המידה, היא יכולה לשלוף את רג'ינה התינוקת ברגע של היסח דעת אבל, לצורך זה, היא צריכה להיות בעולם אחר כמו רג'ינה. אני מניח שזלינה מוכנה להתפשר על שכתוב כללי של הזכרונות. זה עדיין קסם רב עוצמה אבל במסגרת חוקי הקסם. לגבי הפלאשבקים, ארץ עוץ יפהפיה. אני תוהה למה הם וויתרו על המשקפיים הירוקים (פרט לכך שקשה להשיג את האפקט של דמות שרואה הכל בירוק.) הקטע בו הקוסם הופך לקוף מעופף נראה לי פשוט מדי מבחינת יחסי הכוחות. הוא אמור להיות המקבילה הטכנולוגית של עוץ לי גוץ לי בעיניי והמחשה של המשפט "הטכנולוגיה חזקה כמו הקסם". לדעתי, הכותבים ממש פספסו הזדמנות להראות קרב אמיתי בין קסם לטכנולוגיה. אז רגשות חיוביים עדיין בתמונה למרות שרג'ינה וקורה מתעלמות מהם בעת ההכשרה שלהן.

הסצנה בין הנרי לקיליאן הייתה טובה. הוא בהחלט נשמע יותר מבוגר מהנרי הקודם (טוב, הוא בן 13.)

האם הם שינו את הכללים של חוסר הלב? רג'ינה לא אמורה להרגיש כלום כלפי רובין הוד.

גם חשבתי על זה......

הרי קורה בלי הלב הייתה חסרת רחמים ואמפטיה, את הבת שלה היא לא הצליחה לאהוב, ורק שהחזירו לה את הלב ראינו שינוי ממש קיצוני בהתנהגות שלה. וזה באמת תמוהה איך רג'ינה לא השתנתה כלל בלי הלב, איך היא מוצאת אהבה, איך היא נפתחת לסנואו, הייתי רוצה שיסבירו מה "החוקים" וההבדלים לגבי הלב שהוא בפנים או בחוץ.

Macphista

New member
החוקים עובדים "הרב נוח"

מכירה את הדתיים שמאמינים במשתנו של הרב נוח?
אותו הדבר כאן...

לא מכירה, הסבר בבקשה

Macphista

New member
הרב נוח (ולא נח)

הוא רבם של אנשים שעושים מה שבראש שלהם כי... זה נוח.
אה, כן, אני שומר כשרות, אבל זה בסדר ללכת למסעדה לא כשרה כל עוד אני לא אוכל בשר...

דברים כאלה הרב נוח מאשר.

אותו דבר בסדרה- למה חוקיות של התנהגות בלי לב נשברת פתאום בלי הסבר? כי... ככה. הרב נוח מאשר.

הלדין

New member
לגבי הקוסם,

הבעיה האחרת בפרק איתו היא, שלהבדיל מהמכשפה הרעה מהמערב, שמו _כן_ ידוע - אוסקר - והוא רלוונטי לכינויו - "עוץ". יש הבדל בין לתת טוויסט לסיפור מוכר לבין להתעלם מעקרונות בסיס של הסיפור. מאיפה הכותבים הקריצו לעזאזל את השם ואלש? אני רק יכול לנחש שאין להם זכויות יוצרים ולכן הם באו עם השם המופרח הזה.

Macphista

New member
וולש היה השם של השחקן

הראשון שגילם את הקוסם, או השם של ... הכותב המקורי?
משהו כזה.
קראתי איפשהו שהשם היה קשור לגרסה מקורית כלשהי.

למעלה