עד עצם היום הזה והקסדה

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה והקסדה

לאחר האפלה של הפרק הקודם בא הפרק הזה. אני מבין מה עבר לכותבים בראש - הבעיה שהפרק מבהיר עד כמה הדמות של מרידה מיותרת. התיאוריה שלי היא שהסיבה שהם שמטו לזמן מה את קו העלילה של לילי היא בגלל הסרט "היורשים" שמציג דמות דומה. קראתי רק את הספר והדמות שלה שם לועסת את לילי לארוחת בוקר. בנסיבות אחרות, לילי יכלה למלא את התפקיד של מרידה בחלק שמתרחש בסטוריברוק.
הקטע עם שבט מקגאפין בטח מהסרט אבל הוא מאד מצחיק לאור העובדה שכל הפרק סבב מסביב למקגאפין- הקסדה. דווקא מתאימה יותר לתרבות לוחמים מהכתר העלוב שמרידה שמה על ראשה בהכתרתה האמיתית. מכל פנים, הם "אימצו" את הצעתי לקרוא למקום ממלכת דאנברוך. רק בסוף הם קצת התחרטו והחליטו שהיא נמצאת ברמות סקוטלנד למרות, שטכנית, המקום מאד מישורי. לגבי הפלישה, אני לצדו של ארתור בעניין. תגובת יתר של מקומיים למשלחת חיפוש תמימה. מצד שני, פרגוס לא יכל להיות מלכם של השבטים אם לא היה תוקף את הפולשים בחמת זעם. בדרך כלל, הגישה של מרידה לזה טיפה שלא במקום - ארתור הרג את אביה בקרב. אביה הוא האיש שיזם את הקרב ומטרתו הייתה בסך הכל לסיים את הקרב על ידי הפלת מנהיגם של אנשי השבטים. לפי ההיגיון של כל תרבות לוחמים, הרצון של מרידה לנקום בו נראה לי בא מהעובדה שהיא רוצה להתעלות על אביה יותר מאשר לנקום את מותו.
לגבי מולאן, סוף סוף עשו משהו עם התספורת המזוויעה שלה. אני מקווה שהיא תהיה מרוצה יותר בחברתה של רובי. לגבי כיפה אדומה, אני חושב שכל הטיפול בדמותה מעיד עד כמה שלגיה היא דמות משנית. בדרך כלל החברה הכי טובה של הדמות הראשית זוכה ליותר זמן מסך. היות ורובי היא החברה הכי טובה של שלגיה, היא דמות שלישונית מבחינת חשיבותה. בכל מקרה, נחמד שכאשר הדמויות שבו סוף סוף ליער המכושף, הן לא טרחו לשאול מה עלה בגורלה.

אביטל186

New member
אהלן!

יופי שהבנת מה עבר להם בראש- לי ולמרבית הצופים לא ממש.
תכלס הפרק של מרידה נדפק לגמרי כשאף אחד כבר לא התעניין מה קרה שם.
הפרק הככ דרמטי קודם, לגמרי שיבש את ההמשך.
אני מאמינה שלילי מופיעה בהמשך בחלק השני.
אני חושבת שזה מגוחך לקרוא לארתור וצבאו משלחת חיפוש תמימה. מגוחך או תמים לא החלטתי עדיין.
אם זה היה כזה תמים היו באים עם מתנה ביד, מדברים, מבקשים בדרכי שלום עזרה למצית מה שהם רוצים ומוכנים לנסיגה במקרה שהשלטון המקומי לא מאפשר את זה.
אני חושבת שהמניעים של מרידה הם לגמרי נקמה במות אביה ולא רצון להתעלות לאן שהוא.
התוספת של רובי ומולאן מרגישה ככ מאולצת, רובי בכלל, אפילו מעלה גיחוך איך דחפו אותה והראו את הפרידה שלה משלגיה. אבל זה מה שיש..

הלדיל

New member
אז מרידה לא למדה דבר מהפרק.

חשבתי שכל הנקודה של העלילה שלה הוא ללמד אותה לשים אחרים לפניה. לצאת לנקמה הוא משהו מאד... אנוכי בדיוק כשראשי השבטים שלה סוף סוף השתכנעו כי הם מוכנים לקבל אותה כמלכה.
לגבי שני האידיוטים, חבר שלי פרש בתחילת העונה השניה משום שהעלילה של העונה הייתה מבולגנת מדי. תמיד הייתה להם בעיות של עריכה ואמרתי בפתיל מוקדם שאני מרגיש עומס לא נחוץ בפרטים שהורג כמעט את ההנאה מהסדרה. השניים צריכים עורך שייתן נקודת מבט שלישית אובייקטיבית על החומר שלהם. האמירה של רובי לשלגיה הרגישה לי "מטה". גם השחקנית אמרה בראיון שזוהי בערך ההרגשה שלה. כל העלילה שלהן באה כדי לענות לצופים מה השתיים עשו - ואולי להכניס בדלת האחורית מערכת יחסים לסבית מאד מרומזת מהסוג שהצופים מאד רוצים שתהיה בין רג'ינה לאמה.

אביטל186

New member
בעניין מרידה

לא ברור לי מה הנקודה המרכזית סביבה. אוקי היא אמיצה הבנו. היא הולכת להציל את אחים שלה שזה בהחלט אקט לא אנוכי. היא נלחמת על מורשת אביה שזכה בכתר בזכות, וגם זה לא אנוכי. עכשיו היא יצאה למסע כדי להציל את הנתינים שלה, גם כן לא אנוכי. היא די בסדר. אני חושבת שהעא בעיקר התמודדה עם האמונה הכוזבת או החשש האם היא מסוגלת להיות מנהיגה? האם יש לה תכןנות ממהיגות גם ללא קסם? וזה היא פתרה. אני מודה שהרצון שלה לנקום בסוף קצת הרס את דמותה ההרואית. וזה באסה. בקשר לרובי וסנואו, מה בדיוק הבנת מהסצינה שלהם? לא הבנתי מה כתבת

הלדיל

New member
ממ...

על הכותבים מופעל לחץ מתמיד של הצופים לספק להם מערכת יחסים לסבית בערך מהעונה הראשונה. הצופים רוצים, כמובן, רג'ינה-אמה אבל זה לא מתיישב כל כך עם הדמויות - אז הכותבים רמזו לכך עם מולאן ורובי. לגבי הסצנה עם שלגיה ורובי, מה שנאמר שם פשוט הזכיר לי ראיון עם השחקנית שבו היא דיברה על הרגע שבו היא הבינה שהיא כאילו מובטלת לאחר שהבינה שהיא כמעט לא עבדה בחלק מכובד של הפרקים מהעונה השניה. בעקרון, היות ורובי אשת זאב, מה הבעיה עבורה להקים להק של אנשי-זאב בסטוריברוק? אני הרגשתי שהיא מרגישה שהיא כבר לא חלק מהלהקה של סטוריברוק - וההצהרות של שלגיה במעמד הזה גובלות בצביעות - ולכן היא מחפשת להקה חדשה.

למעלה