עד עצם היום הזה והקרב על הג'ולי רוג'ר

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה והקרב על הג'ולי רוג'ר

בסך הכל פרק טוב. להנרי יש זכרון מאד סלקטיבי, נכון? זו לא הפעם הראשונה שיש לו בעיות אמון עם אמו. הוא כעס עליה בגלל שהסתירה ממנו שאביו חי. רואים שהוא הבן של רג'ינה בפרק הזה - חוסר יכולת מוחלטת לראות את הגיבנת של עצמו. אני מבין מאיפה האנגסט הזה בא אבל הנרי צריך לזכור שזו לא הפעם הראשונה איתה. לפחות הרצון שלו להיות גיבור עשה אותו מועיל.
לגבי הוק, לתסביכי נחיתות כאלו אני מצפה מעוץ לי גוץ לי, לא ממנו. כן, אחת הבעיות של להכריז מסע נקמה מול אל היא שאתה מתמודד איתו מעמדת נחיתות. רואים שהוא נהנה להיות האל הפעם. הוא די צודק לגבי טבע מערכת היחסים שלו עם אמה. הוא אמר גם קודם שהיא הסיבה שהוא חוזר מדרכיו כנבל (הגם שלא היו מאד משתלמות.)
לגבי בל, האהבה של בל לעוץ לי גוץ לי באה מהעובדה שהוא היה שונה מארוסה הנסיך גסטון המשעמם. היא רצתה לשקם אותו אבל היא ציפתה שהתוצאה הסופית תדמה לנסיך מקסים במיטבו ולא לגבר שקט ועדין בגיל העמידה. הוא אכזב אותה.
ובכלליות, מצאתי שהעובדה שקסם שעוצב כדי לחסום את כוחותיה של זלינה מסוגל לחסום את כוחותיה של האפלה קצת מוזר. אם רג'ינה יכלה לקחת מאמה את כוחותיה הרי שהיא יכלה לעשות את זה לעוץ לי גוץ לי. הם יכלו להבהיר שהוק חיזק את הקסם.
אהבתי בסופו של דבר את הטוויסט לגבי הקורבן. גם המראה על פניהם של ארתור וגוויניבר כשהם רואים את הענן הסגול היה שווה ביותר. גם ברור שהם אף פעם לא ראו אותו קודם.
ולבסוף, ברור שהאפלה משפיעה גם על אמה. היא הפכה את ההירואיות שלה לרצון לשלוט באחרים גם במחיר לפגוע בהם מתוך אמונה שכך היא תגן עליהם. העובדה שכוונותיה נאצלות לא מקדשת את האמצעים. והיא האפלה רק זמן קצר.

kot4

New member
יש! אני לא לבד בצפיה האיטית דרך YES!

היה אחלה פרק
! התגעגעתי מאוד לקצב המהיר שהפרק הזה נתן...ביחס אליו, כל שאר הפרקים נראיים חיוורים.... ועם כל זאת, עלו לי מלאאאא שאלות: (וסליחה על החפירה..)

1. למה אמה והוק נראים מדהימים בתור הדארק וואן ורמפל ונימאווי נראים כל כך... ירוק ומנצנץ? הרי ראינו שנימאווי הפכה לירוקה ברגע שביצעה את המעשה האפל הראשון וגם הוק וגם אמה, כבר ביצעו מעשה אפל....(אמה- עם הילדה, הפיכת הוק לאפל וחטיפת הזכרונות והוק-שהרג את מרלין..)

2. למה כולם (הדמויות והפורום שלנו ) מתייחסים בכזו קלילות לכך שאמה הפכה את הוק לדארקוואן? זה לא נובע מאהבה אלא מאגואיזם טהור שרצתה לשמור את הוק בחיים. הוא הרי השלים עם מותו והיא זו שלא הייתה מוכנה לוותר עליו! והאמת, זה שהוא התחנן בפניה שלא תהפוך אותו כי הוא חלש- קרע לי את הלב וממש גרם לי לא לסמפט אותה....

3. איך עד עכשיו לא הפכו את אמה לדארקוואן? היא ממש טובה במשחק של תפקיד זה! קרה, מחושבת... איפה איכויות המשחק שלה היו עד כה?

4. ושוב, למה היא לא נפגשת עם אורתודנט ראוי שיסדר לה את השיניים התחתונות?????זה ממש מורגש!

5. מרי מרגרט ודיוויד נהפכים מפרק לפרק ללא רלוונטים.

6. זלינה ורובין-עצבנו אותי עם ההתנשאות הזו על זלינה. בכל זאת, האישה אמא שלה. אל תתייחסו כאילו אתם עושים לה טובה בכך שהיא רואה אותה.

7. הדו קרב על הספינה של הוק היה חובבני אבל כשהבנו שהוק לא רצה ניצחון אלא את דמו של רמפל-זה מובן....

8. איך לעזאזל הוק הפסיד?? הרי רמפל מעולם לא הפסיד בקרב בתורה הדארקוואן!!!

9. רמפל מצויין בסכסוך בין אמה להוק. באופן כללי, הוא מצויין בתור המנטור של הדארקוואנים החדשים. אולי היה עדיף להשאיר אותו בתור הדארק וואן כי בתור בן אנוש- הוא דיי מבוזבז (גם מבחינת קווי העלילה)

10. רק כשכתבת את מה שכתבת על בל והבחירה שלה, ירד לי האסימון. לא הבנתי עד עכשיו למה היא עזבה אותו אחרי כל השוני שהוא עשה למענה! קצת כלבה.... בכל זאת, בן רמפל לצ'ארמינג יש 35 שנה בערך! (אם לא מחשיבים את הגיל האמיתי של רמפל) אבל זה דיי הגיוני שהיא רוצה יותר אקשן. זה הולך טוב עם הדמות שלה.

עד פה חפירות להיום

הלדיל

New member
לגבי פרק 10.

א. אמה נעשתה ללבקנית, אאז"נ, אבל רק כשחיבקה את האפלה לתוכה. גם עוץ לי גוץ לי לא נעשה מייד לזהוב אלא לקח לו זמן מה. אני מניח שהעובדה שהוק לא השתנה כן רומזת שהוא לא אימץ את האפלה לגמרי. הוא, כנראה, נעשה לשחור כלילה כניגוד ללובן היום של אמה.
ב. הדמויות בסדרה רומנטיקניות. הם מאמינות באהבת אמת גוברת על כל המכשולים. לגביי, אני קיבלתי את העובדה שאמה מאמינה שהוק הוא הסוף הטוב שלה והיא עושה את מה שכל אישה הייתה עושה כדי להציל את אהובה גם אם הוא בעצמו וויתר על חייו. במחשבה שנייה, קיימת גם האפשרות שהיא לא רצתה להיות בודדה באפלה - ואז מה שהוק נכון כפליים.
ג. הוק הפסיד בגלל שעוץ לי גוץ לי, גם במצבו האנושי, יותר ערמומי ממנו. רואים שהוא מסיח את דעתו וגורם לו ליפול על הגב. הוק הוא פשוט בריון שזכה לכוחות קסם אפלים.
הוא עדיין לא שקול לאינטלקט של מישהו כעוץ לי גוץ לי. העובדה שהוק נתן לו ללכת גם לאחר שהפסיד מעידה בזעיר אנפין שהאפלה עדיין לא מושלת בו לחלוטין.

אביטל186

New member
אהלן! חזרתי אחרי שהייתי חולה..

אמה והוק אכן חתיכים ומשודרגים בצורה כואבת כדארקוואן. לא הוגן. אני חושבת שלא כל הדרקוואן צריכים להיות ירוקים אמה היא לבנה כשלג והוק... הוק נשאר שחור פחם עם בלורית לצד השני... המעשה של אמה יכול להתפרש כאגואיסטיות, אבל מעריצים רבים מודים לה על כך שהצילה את הוק המעלף... כך שזה נסלח לה. אני חושבת שזה היה טפשי ממש שרמפל ניצח את הוק. בחיים אף אחד לא מנצח את הדרקוואן. ורואים שהוק מתמקד יותר מידי זמן באיזו נקודה מאחור סתם... לא ככ אמין... חבל שהוא לא הרג את רמפל וזהו... יוהו איך הוא היה נראה טוב בסוף הדו קרב הזה כשרמפל הביס אותו..איך אפשר לעמוד מולו עם חרב ולא להתמוסס.. מוריסון משחק מדהים את האפילה. מתאים לה ממש! והיא התגלתה עכשיו בתפקיד החדש הזה לשמחת כולנו... ההורין שלה אכן מזמן כבר לא רלוונטים ההתנשאות של רגינה ורובין חירפנה אותי גם. אפילו אם זלינה היתה פיה ההתנהגות שלהם היתה הופכת אותה למכשפה. למה שהיא תהיה בסדר עם כזה יחס?? עד כאן להלילה... לילה טוב!

הלדיל

New member
בעקרון,

אני פחות או יותר הופתעתי שרג'ינה מאפשרת ליצור הדוחה הזה להתקיים. אם רג'ינה הייתה נוהגת בזלינה באדיבות, היא הייתה מופתעת. כל הזמן זלינה טוענת שאחותה לוקחת ממנה את מה שמגיע לה בדין - ועכשיו רג'ינה באמת לוקחת ממנה את בתה. אי אפשר לנתק את הסצנה מהדרך בה הדמות של זלינה נבנתה עד כה - אישה חולת נפש שקיומה נגזר מקיומה של אחותה בכל מובן שהוא.

לגבי הוק ועוץ לי גוץ לי, הוק כמעט גומר אותו עד מהלך ההטעייה של עוץ לי גוץ לי. הוק, בכל מקרה, היה משאיר אותו בחיים קשור לסלע כשנשרים סועדים בבשרו... לנצח.

אביטל186

New member
מעניין אותי מה

המסר שלהם לגבי זלינה ורגינה.
רגינה בהחלט לוקחת את הבת שלה. שזה לא מעשה פשוט בכלל, ואני לא רואה ממש התיחסות לזה.
יש קטע כזה שלמעשים של הנבלים הגאים, לא מתייחסים בחומרה כמו למעשים האולי מפוקפקים של הגיבורים.
כלומר דבר שרגינה תעשה או תאמר לא יגרום לאיש למצמץ, ואם זה יבוא מאמה,
השמיין יפלו והאדמה תרעד. לא פייר.

אני עדיין מעוצבנת שרמפל הביס את הוק.
כאילו שהוק לא יכל לחנוק אותו מרחוק או לקחת את החרב בעזרת קסם.
כמה פעמים ראינו חפצים שנעלמים מידי האוחזים בהם הישר אל מי שרוצה אותם..

הלדיל

New member
רג'ינה היא הדמות האהובה על הכותבים.

מעבר לכך, אמה נשפטת לפי סטנדרטים חמורים יותר משום שהיא המושיעה והיא אמורה להיות קדושה (מה, שבפועל, לא תמיד המצב. הכותבים מתייחסים, לדוגמא, לוויכוח בין אמה לרג'ינה בפגישה הראשונה. לא בטוח שאמה צודקת בוויכוח הזה). בעונה הראשונה המנהג של רג'ינה לקחת ילדים מהוריהם כן מוצג כשלילי (בוא נזכור לרגע את עמי ותמי... -) חוץ מזה, מי ימתח על רג'ינה ביקורת? שלגיה? זלינה ניסתה לחטוף את בנה ולהשתמש בו כרכיב בכישוף שלה בעונה השלישית. אמה? יש לה דברים יותר דחופים באותו רגע. דייויד? אותו הדבר כמו שלגייה. על סמך ההיסטוריה של זלינה, מי אמור לסמוך עליה עם תינוק? הסיבה היחידה שהמכשפה הזאת רוצה את התינוק היא כדי שיהיה מישהו שיאהב אותה בלי תנאי.

אביטל186

New member
אני גם חושבת שלא כדאי שתינוק ישאר עם המכשפה הזאת.

אבל זה הקטע שאין משהו שבאמת יכול להחליט על זה.
שים לב שהטיעון של רגינה הוא שהיא לא יכולה לקחת את התינוק מרובין.
יעני להעלם ולהרחיקה מאבא שלה. שזה טעון יותר מוסרי בעיניי.
&nbsp

אביטל186

New member
חברים כדי שאענה לכם בלי ספויילר, איזה מספר פרק זה בדיוק?

פרק 10?
אחד לפני האחרון?

למעלה