עד עצם היום הזה ומלכת השלג

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה ומלכת השלג

אז היה פרק טוב. ההתחלה, בדומה לפרק הראשון של העונה השנייה, קצת בלבלה אותי וגרמה לי לחשוב שאני צופה בסדרה אחרת. כל סיפור הרקע של אינגריד מרגיז וגם מרגיש לא שלם - מאד ברור שהיא לא הייתה בכד כל הזמן עד שאלסה מצאה אותה. יפה שרמפליצקין מסביר לאינגריד שאין לה כלום להתבייש בו. די אהבתי את הסצנה בה הלגה בחרה באינגריד על פני המחזר מוויזלטון. לגבי גרדה, אני חושב שהיה במקום להעיר על קשריה עם טרולי הסלעים לפני הפגישה הגורלית עם פאבי ובכלל אולי להביא את אינגריד אליהם כדי שיתמכו בה ואף יכוונו אותה לקוסם (נורמלי) שייקח אותה כשולייתו. לגבי רמפליצקין, כשחשבתי על זה, אם הוא רוצה לשמור על בל וגם על הכוחות, הוא צריך להיפרד מהקללה (והפיגיון הכרוך בה.) כך שההתפתחות שהוצגה הפרק די מתקבלת על הדעת. ולהבדיל מאינגריד ואמה, הכוחות שלו מקוללים מטבעם. לגבי מה שקרה בשיעור לזמרה, אעיר ששלגיה הישנה לא הייתה נרתעת מאמה. היא עברה דברים הרבה יותר מפחידים בחייה מלהיבהל מבקבוק זוהר. לגבי רג'ינה ורובין, הבגרות שלה מאד מפתיעה אותי - מזכיר את רג'ינה "הטובה" מהעונה השנייה, רק יותר זורם וטבעי עם הדמות. כל העניין עם מריאן באמת מציק לה מספיק כדי שתוותר על רובין. לגבי הפגישה ביניהם, אני מבין שרובין הוא לא בן אצולה שירד מנכסיו שמחזר אחרי בת אצילים כמו בחלק מהגרסאות אלא פושע שהחליט בעקבות אהבתו לפשוטת עם לשדוד רק עשירים ולהתחלק עם העניים בהונם. לדעתי, יש בזה משהו אנטי-קלימקטי לגבי הדמות שלו אבל זה מסביר את החיבור בינו לבין רג'ינה - רובין הוד עבר לפני הרבה זמן תהליך של גאולה בעקבות אהבתו למריאן ועתה הוא מזהה את החצי השני אצל רג'ינה.

אביטל186

New member
יש שם הרבה דברים לא ברורים בסיפור רקע

שיכלו בכיף להיות אחרת, או להסתיים בצורה נורמלית יותר. אם רמפל היה קצת מתעקש להציע לאינגריד שיעורים,
היא היתה שולטת בכוח שלה, ושלום על ישראל.
וההסתכלות הדפוקה שלה על המציאות, קשה להאמין לגמרי שמשהו נורמלי חושב ככה לאורך זמן.

הלדיל

New member
היו דברים מעולם...

לי לא הייתה בעיה לקבל את העובדה שאינגריד מפחדת מכוחותיה. הבעיה היא שאחיותיה לא עשו כלום פרט מלהתעלם מהפיל הלבן בחנות החרסינה. גם אם אינגריד לא מפלצת, הן צריכות לעזור לה ללמוד. לגבי רמפליצקין, תחת הכשרתו, אינגריד הייתה יוצאת דפוקה לא פחות ממה שיצאה בפועל. ראינו את תוצאות ההכשרה שלו עם רג'ינה. מסיבה זו, חשבתי שהן היו צריכות לקחת אותה לקוסם נורמלי שיכשיר אותה בצורה כמו שרג'ינה הכשירה את אמה למרות שלשתיהן יש סגנון שונה מאד כמכשפות. ובכלל, למה לפנות לרמפליצקין עם כל בעיה קסומה? למה לא לפנות לאורסולה אלת הים, לדוגמא? או לפיה הכחולה, רחמנא ליצלן? בדרך כלל, האנשים שפונים לרמפליצקין הם בדרך כלל אנשים נואשים או בעלי מצפוניות עקומה שלא בוחלת באמצעים, ולדעתי, גרדה שייכת לסוג השני.

אביטל186

New member
אני לא חושבת

הרי אינגריד תכלס מוצגת כאחת עם לב טוב, ואוהב, שמחפש אהבה,
היא אהבה ת אחיותיה והם לא הלכו לשום מקום, לאומת הארוס של רג'ינה שאמא שלה הרגה.
היא סך הכל היתה לומדת לשלוט בזה. את רג'ינה היה צריך ללמד להוציא מעצמה קסם.
זה הפוך מלשלוט במלא קסם שפורץ ממך כמו אינגריד.
ונכון שהאחיות שלה פשוט התעלמו באופן מטומטם ממה שקורה איתה.
מה אתם אומרות לה שהכל בסדר ושתצא וזה, אם זה לא? כל השנים האלה לא חשבתם שהיא צריכה להתאמן כדי לשלוט בזה כמו גדולה? כמו עוד מכשפות שקיימות והם שולטות בזה?
זה גם מוזר א שאכשהו היא יצאה מהכד כשהיא כבר שולטת בכוחות שלה...

הלדיל

New member
מסיבה זו, אינגריד מושלמת למטרתו

קחי בחשבון שמטרתו הסופית של רמפליצקין בנקודה זו היא לחפש את המכשף/ה שיטיל את הקללה. התנאי ההכרחי לקללה הוא לעקור את לבו של אהובך. רג'ינה עדיין לא הייתה מרושעת דיה כדי ללמוד את הקסמים האפלים שרמפליצקין רצה שתלמד. אם אינגריד הייתה נעשית לתלמידתו, הוא היה צריך שהיא תלמד קסמים מסוימים שעשויים להיות בדיוק התגשמות הסיוטים האפלים ביותר שלה. וכמו שאמרתי, חסר פה החלק בו אינגריד מגיעה לשליטה בכוחותיה.

אביטל186

New member
נכון אבל גם לאינגריד

לא היה משהו שהיא שונאת.
היא כאילו רק רוצה לבלות עם משפחתה בכיף.
לי היא עדיין הראית טובת לב. לא יודעת למה

Jason2

New member
זה מה שההורים של אלסה

עשו ב-frozen הם לא לימדו אותה לשלוט בכח שלה אלא להסתיר אותו.

הלדיל

New member
גם להסתיר את הכח דורש מידה של שליטה בו.

אחת הבעיות של העברת "פרוזן" לתוך עולם "עד עצם היום הזה" היא שהנחת היסוד של "פרוזן" והסיבה לכך שהעלילה עובדת - אלסה ייחודית ולכן אין להוריה מושג של ממש איך לעזור לה - קצת מופרכת שם. אני מניח שזו הבעיה בכך שאתה מנסה לנתח בצורה היגיונית מעשייה.

niviri

New member
נק' טובה

בעונה הראשונה או אפילו בשניה ראינו שלפעמים פונים לפיה הכחולה אבל פתאום כולם מכירים רק את רמפל

niviri

New member
בדיוק ראיתי את הפרק

נהניתי ממנו דווקא, בעיקר מהווה, כי האחיות לא מעניינות

&nbsp
עכשיו שבל הצטרפה לעבודת הבילוש סוף סוף יש מי שמעלה על דעתו לפנות לגולד לעזרה! ועדיין נראה שהם שוכחים מכל הכוחות שלו, ורק שולחים אותו למסע חיפוש

ואיך זה שעד עכשיו אף אחד עדיין לא ביקש מרונלד לנשק את מריאן???
&nbsp
"החקירה" של מלכת השלג התנהלה בצורה מאוד תמוהה מצד אמה. קודם כל, היא בכלל לא ניסתה לשאול אותה איפה אנה, רק הטיחה בה האשמות. ושנית, מה היא משתפת איתה פעולה ומנהלת איתה דיון על כמה אוהבים אותה ומקבלים אותה? לא ציפיתי ממנה להיגרר למשחק הילדותי הזה.
בכל מקרה, אני שמחה שהיה פוקוס על אמה ושפיתחו את הנושא של איך היא משתלבת במשפחה....
מסכימה שבקבוק זוהר לא אמור להלחיץ את מרי מרגרט
אבל מצד שני, אני מניחה שהיא לא היתה נרתעת בכלל אם לא היתה מחזיקה את ניל הקטן.
לא סביר שזה יקרה, אבל אני מאוד מקווה שהיחס של אמא שלה ידחוף את אמה להפוך לרעה, אפילו רק לפרקים בודדים. אני חושבת שמכל הדמויות יש לה הכי הרבה פוטנציאל לעבור לצד הזה ויהיה מאוד מעניין לראות.
&nbsp
לגבי העבר, לא רואה את ההגיון בכך שכל חייה אינגריד מסתגרת ומסבירה לאחיות שלה שהיא צריכה להתרחק כדי לא לפגוע באף אחד, אבל דווקא כשהיא הורגת את אחותה פתאום היא שוכחת שהיא מסוכנת ומבקשת מאחותה השניה לקבל אותה כמו שהיא...

למעלה