עד עצם היום הזה ושנות הנעורים המופלאות

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה ושנות הנעורים המופלאות

אחת הבעיות של עד עצם היום הזה היא שהיא נוהגת כסדרת אנסמבל למרות שהיא, בפועל, איננה כזאת מהדרך שהיא בנויה. אמה אמורה להיות הציר המרכזי של הסדרה, וככזו, היא אף פעם לא זוכה לאותו עניין כמו שזוכים לו דמויות אחרות עם רקע יותר "אגדתי" משלה. אז הפרק הזה מלמד אותנו קצת על מי שהיא. אני אהבתי את העלילה עם אמה ולילית. והייתי שמח אם היא הייתה מופיעה שוב. גם לאמה מגיעות דמויות שצצות מהעבר שלה כמו לכל דמות אחרת בסדרה. אני חושב שאמה באמת משקיעה יותר מדי אנרגיה בשיקום היחסים עם רג'ינה. אני מבין שאמה צריכה חברה מכשפה אבל למה לא לפנות לפיות? מלכת השלג, כך התרשמתי, לא רגילה לנהל שיחה עם אחרים. כל הסצנה שלה עם אלסה הרגישה כמו מונולוג שבה מלכת השלג חושבת בקול רם יותר משהיא מדברת איתה. ואם כבר מדברים, למרבה הפלא, התקפת האור של אמה והתקפת האש של רג'ינה עבדו בערך באותה מידה של יעילות לעומת הפעם הקודמת שהתקפת האור של אמה בקושי דגדגה את איש השלג ולו התקפת האש של רג'ינה השמידה אותו. אני מניח שכל המטרה היא לגרום לאמה ורג'ינה לשתף פעולה.

מסכימה לגבי אמה

חבל שמחזקים את דמויות המשנה, ולא מתרכזים בדמות הנשית המרכזית

הלדיל

New member
תוספת

לגבי עלילת המשנה עם שלגיה וצ'ארמינג, היא הזכירה לי סצנה דומה איתם בעונה הקודמת בה הנסיך צ'ארמינג מאתגר את שלגיה עם החרב אקסלסיבור המזויפת. עלילה נחמדה שלא עוזרת לשלגיה להיראות כאינטלגנטית במיוחד - האם היא לא למדה את הלקח מהסיפור של זלנה? כיצד אישה כזו סתומה שרדה עשר שנים תחת שלטונה של רג'ינה? קשרי אותו קודם, שאלי שאלות אחר כך, עדיף בתחנת השריף. הקטע שוויל שואל אותה אם היא נשואה לאמה - מכיוון שהיא אמרה שהיא אשתו של השריף -היה באמת מצחיק אם להודות באמת. לגבי וויל עצמו, ברור שהביאו אותו לבקשת המעריצים. הוא לא ממש עשה משהו חיוני לעלילה פרט לחשיפת טבעה האמיתי של שרה פישר.
לגבי סידני ורג'ינה, כמה שרג'ינה השתנתה, היא נותרה אותו הדבר. את לא מדברת ומראה כמה את מאוהבת ברובין הוד בפני מישהו שמאוהב בך ולא סמרטוט רצפה כמו השריף או סידני המקולל. הוא יכל לקבל את עניין המראה אם רג'ינה הייתה טורחת להעמיד פנים שהיא מאוהבת בו אבל, בפועל, הוא עשה את מה שגברים קנאים עשו משחר ההיסטוריה: הוא נקם באישה שדחתה אותו. האם סידני הוא ג'ין או שהוא בן אדם? נכון שהג'ינים ב-"עד עצם היום הזה" חסרי כוחות בלי המנורה שלהם אבל אם אפשרות א' נכונה, זה נותן אפשרות לארוג אותו ביחד עם וויל ולתת קצת צוהר לאיך סידני הפך לג'ין ואיך הוא עומד לצאת מהמצב הזה תוך כדי שהוא מסבך את כולם בצרות, כמובן...טוב, זו באמת עלילת משנה שניתן לוותר עליה.

למעלה