עד עצם היום והלהבה של פרומתיאוס

הלדיל

New member
עד עצם היום והלהבה של פרומתיאוס

הבעיה המרכזית עם הפרק היא שהכותבים לא הסבירו למה הוק נעשה לאפל. החרב רק כובלת אותך אליה. אני משער שהם ציפו שהצופים ישלימו בין השורות: לחרב יש את הכח להעניק כוחות קסומים - כמו שהגביע הקדוש העניק למרלין - וכשהכח נגע בנשמתו הרקובה של הוק, הוא הושחת, למרות שכוחותיו של מרלין הם כוחות האור. לגבי הטוויסט עם הוק, אני מניח, שבדומה לאמה, הוא צריך לאמץ את האפלה. קל לו יותר להיאבק באפלה אם הוא חושב שמדובר באפלה הרגילה שלו ולא בסוג העל טבעי יותר.
אני לא מבין גם את ההיגיון של זלינה. אמך קורה ז"ל מתה במטרה להניח את ידה על הכוחות הללו ואמה עומדת להעניק לך אותם בחינם. שתפי אותה פעולה עד שתהיי האפלה. אחרי הכל, מהי רצועה מכושפת מול כח האפלה. נו טוב, אם הנבלים לא נותנים לרגשות למשול בהם, הם היו מנצחים פעם.
נחמד לפגוש שוב את ד"ר וייל. האם מדובר בגחמה של השחקן - בדומה לתספורת של מרי מרגרט - או שמא ד"ר וייל מעריץ של אמה? וממתי אמה צובעת את שערה?
לגבי אמה, ג'ניפר מוריסון שיחקה מאד טוב בפרק.
הפעם באמת עברה לי המחשבה "ארתור הזבל הזה" כשראיתי בורח כמו אחרון הערסים ביער ההוא. הוא צריך ללכת לסדנה לשליטה בכעסים ביחד עם זלינה.

אביטל186

New member
אוקי, סוף סוף נקודה שאני מסכימה איתך לחלוטין!

מה היוצרים חשבו לעצמם?
זה חור ענק הפיכתו של הוק לדרקוואן! כאילו למה? אז הוא יהיה קשור לחרב למה זה הופך אותו לאפל? למה לא הופך אותו למרלין הבא?
זה חור בלתי נסלח מבחינתי.
אין קשר בין "נשמתו הרקובה" של הוק, שבעייני ממש לא ראוי לאמר ככה.
הוק היה מושחת אבל שינה את דרכו בדיוק כמו רגינה. כולם הזהירו את אמה לפני כן שלא תעשה את זה כאילו ידעו מראש שזה מה שיגרום, וזה לא בגלל שהם חשבו שנשמתו רקובה. גם מרלין לא היה בעל דעות קדומות על הפיראט, ובטוח שהוא לא חשש מעברו העשיר, ולכן הפיכתו לאפילה לא קשורה למה שהיה לו פעם.
זאת סיבה אחרת שלא הוסברה, שאם הבנתי נכון לאחר אמצים זאת הסיבה:
אמה עושה מעשה אנוכי, ואנוכיות=אפילה, לכן היא הופכת לדרקוואן ברגע שהיא עושה את זה, וגם הוק נהיה כזה. זה לא הסבר מושלם אבל זה עדיף מכלום.

זלינה שלא משתפת פעולה... מזכירה לך שאמה התכוונה להקריב אותה בסופו של דבר, ולנעוץ בה את החרב ככה שהאפלה תסתלק משניהם. ככה שזה נטו לרצוח אותה ואת הדרקנס יחד.
ד"ר וויל- באמת עניין אותי האם זה פשוט הקטע שלו וזה השתלב להם או שזה במכוון.
השיער של אמה נהיה כמעט לבקן בשלב הזה של הדרקוואן. לזה היתה הכוונה.
"ארתור הזבל" נאמר כבר מזמן במחוזותינו, הוא פשוט זבל, ותכלס מגיע לשחקן לייק על זה שהוא הצליח להשניא את עצמו על ולם, שיחק טוב את הדמות.

למעלה