עד שזה לא קורה לא חושבים

עד שזה לא קורה לא חושבים

שלום לכולם. לפני שבועים גילו אצל סבתא שלי סרטן השד. בהתחלה הינו בשוק.עכשיו אני מרגישה שאני מנסה לא לחשוב על זה ולשדר אופטימיות. מכוון שאין לי שום ידע בנושא אבקש את עזרתכם. למדתי מניסיון בפורום אחר שאינטרנט בכלל ופורומים בפרט הם מקור מידע אדיר. האם תוכלו לעזור לי במידע ולענות על השאילות הבאות: מה שואלים את הרופא? איזה סוגי סרטן השד קיימים? האם בי"ח יחילוב נחשב טוב בטיפול בסרטן השד? מה תופעות לווי של הקרנות?( במיוחד בגיל מבוגר בת 78) האם זה נכון שבגיל מבוגר תאים מתפתחים לאט ולכן זה לטובה? הרופא אמר שבהתחלה ינסה להוציא את הגידול ואם לא יצליח אז להוריד את כל השד. האם זה נכון ומומלץ לעשות? ולא להוריד ישר את השד. הרופא גם אמר שבגיל כזה לא עושים כימיוטרפיה . האם זה נכון? אשמח לקבל כל מידע נוסף שיש לכם! המון תודה מראש ורפואה שלמה לכולם

יש לי לצערי נסיון מאמא שלי

אמל אמא שלי מצאו גוש בגיל 77 , היא שנים היתה במעקב וכאשר בקשה ממוגרפיה הרופאה צחקה ושלחה אותה ואכן מצאו אצלה גוש עשו ביואפסיה מחט, ובדיקות שאין גושים נוספים בגוף ואז וכרתו את כל השד ובלוטות לימפה , יומיים אשפוז וזהו . זה חסך טיפולים או הקרנות , רק כדור אחד ליום לכל החיים , ביקורות רגילות פעם בחצי שנה באנקולוגיה ופעם בשנה ממוגרפיה. הרופאה אמרה עדיף הכריתה המלאה בגיל הזה , כי אין טעם בעוד ועוד ניתוח כי אם כורתים חלקית ואז כריתה מלאה סתם מסבך אותה ההרדמה המלאה אחרי הניתוח יש פרוטזה שממים בחזיה רגילה וחיצונית לא רואים כלום רפואה שלמה לסבתא שלך

נסיכת הכוכב תודה על התשובה.

האם ההחלטה על סוג הניתוח הייתה בידיכם? כי כשהרופא סיפר על שתי האופציות שאלתי האם זה נתון לבחירה? הוא ענה שסבתא שלי יכולה רק לחשוב על זה והוא יחליט. מה את אומרת?

ההחלטה של הרופא

לפי סוג הגידול, המיקום בו הוא נמצא , והחומרה ממאיר או לא לפי זה החליטה הרופאה במכון השד בתיאום עם הרופאה האנקולוגית מההתחלה היא הכינה את אמא לכריתה מלאה , ואחרי הכריתה הגיעה לאמא נציגה מאחת מתשע והביאה לה פרוטזה סנטטית ויותר מאוחר קנינו פרוטזה מסיליקון , וחזיה מיוחדת שמחזיקה אותה. יש במכון השד עובדת סוציאלית ששלחה את המתנדבת לאמא . הפגישה עם המתנדבת מאד חיזק את אמא שלי ממליצה לך לדבר איתם אחרי שההחלטה תתגבש אצל הרופא , העובדת סוציאלית תעזור לסבתא .

למעלה