עד שיקום פורום תושב"ע

שיבולית

New member
עד שיקום פורום תושב"ע ../images/Emo13.gif

מצטערת מראש על שתי השאלות שלא קשורות לפורום אבל אני מחפשת כבר הרבה זמן שני מקורות ואולי פה אמצא תשובה... (אם תחליטו שזה נורא לא ראוי - אז אני אבקש מפלגיה למחוק את השרשור) אז אני מחפשת מקורות לשני ציטוטים (שגם אותם אני לא זוכרת בע"פ) אני אקדים ואומר שזה לא לצורך מטלה, אלא לצורך יצירה אישית
אז: * המאמר על כך שמעולם לא אמר האדם צר לי בירושלים והעניין שהיו עומדים צפופים ומשתחווים ברווחים. * הדברים שאדם משאיר אחריו לאחר מותו (3 דברים זוכרת רק אחד וזה שמו)... אז אם תוכלו לסייע לי בציטוטים מדוייקים או במקורות שאוכל לבדוק - המון תודה ומראש סליחה על חוסר הקשר לפורום (פשוט ראיתי שהחברים פה בקיאים גם בתחום הזה...

mgb

New member
תושב"פ

בס"S רעיון "פורום תושב"ע" בס"ד הולך ומתממש.. עד אז.. 1)סדר נזיקין, מסכת אבות פרק ה,ד: הלחם ובלחם הפנים, ולא כבו הגשמים את עצי המערכה, ולא נצחה הרוח את עמוד העשן, עומדים צפופים ומשתחווים רווחים, ולא הזיק נחש ועקרב בירושלים מעולם, ולא אמר אדם לחברו צר לי המקום שאלין בירושלים. 2) 3 דברים אדם משאיר אחרי מותו...לא נזכר כרגע.. בברכה

יוסי ר1

Active member
דברים שמלוים לאדם לאחר מותו

לmgb שלום. באותו מקום, באותו מקום... אבות פרק ו' משנה י "אלא שבשעת פטירתו של אדם אין מלווין לו לאדם לא כסף ולא זהב ולא אבנים טובות ומרגליות, אלא תורה ומעשים טובים בלבד. שנאמר: בהתהלכך תנחה אותך בשכבך תשמור עליך והקיצות היא תשיחך. בהתהלכך תנחה אתך, בעולם הזה; בשכבך תשמור עליך, בקבר; והקיצות היא תשיחך, לעולם הבא; ואומר: לי הכסף ולי הזהב נאם ה' צבאות." משום מה גם לי מצלצל בראש שיש עוד מקום עם 3, אבל עד שנמצא את השלישי, נסתפק בתורה ומעשים טובים בלבד

mgb

New member
הקדמתני..

בס"ד ממש כרגע עלה בדעתי שאולי זה יתאים..

פלגיה

New member
ולפעם הבאה...

אין שום בעיה לשאול שאלות שלא קשורות לפורום (מצידי גם לבקש המלצות לחנויות נעליים...) - רק לשים בראש ההודעה סמל
- למען הסדר הטוב.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo91.gif נעליים

לפלגיה , אבל למכור נעליים זה בדיוק העיסוק בתורה - "על מכרם בכסף צדיק ואביון בעבור נעלים", האשמה למכירת יוסף בידי אחיו!

שיבולית

New member
../images/Emo140.gif תודה רבה

לmgb וליוסי על התשובות
ולפלגיה על הנכונות לעזרה הציטוטים והמקורות מועילים לי מאוד, (וכן... תורה ומעשים טובים תמיד עוזרים) ואם תזכרו במקור הנוסף לשלוש דברים - אודה לכם מאוד מאוד מאוד אם תיידעו אותי
ושוב תודה...

למעלה